• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ablam ile anlaşamııyorum

Cinres

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2013
73
2
16
İstanbul
merhaba ben 17 yasındayım ablam 23 ve onunla oturup güzel bir şekilde konuşamıyoruz o çok terbiyesiz küfür ediyor annemle düzgün konuşmuyorum sevgilisiyle ne zaman kavga etse bize sataşıyor bundan çok önce bir trafik kazası geçirmiştik orda ablamda çift karakterli oldugunu söylemişlerdi ve psikolojik destek almalarını önermişlerdi ama olmadı,çok sorumsuz ve o kendi sorumsuzluklarını görmeyip sadece bize bağırıyo bu arada annemle babam bu yıl ayrıldı ve babamın hayatında baska biri var.Ablam çalışıyor 1700 maaş alıyor ama genede hiç kimseye bakmamasına rağmen eve bile bişey almamasına rağmen parasını kullanamıyor ilk iki günde bitiriyor ve sonrasında hep annemden para istiyor annem de günlük 40 tl alıyo ve bende okuyorum para yetmiyo buna rağmen çook sorumsuz çok şımarık ukala kendi fikirlerinden baska fikir kabul etmiyor ve onun fikirleri sadece kendisi için.annemi ve beni düşünmüyor sürekli kendi sorumluluklarını bize yıkıyor kıyafelerini bile salonun ortasına atıyor bankadan kredi çekiyor onu bile annem ödüyor çok canımı sıkıyor bu durum ve seneye üniversite sınavına giricem ama birçok sorun üst üste bindi çok üzülüyorum.ablam ile iletişim kurmak imkansız yoksa hemen kavga çıkarıyor ve evi üzerimize yıkıyor çok şımarık ve ukala bıktım artık

Canım .Ablanın psikolojik yardım alması gerekir ama kabul etmez.senin yapacağın tek şey
sınava hazırlan ondan etkilenmemeye çalış,ayaklarının üzerinde dur.
Annen çok üzülüyordur.bari sen annecini sevindir..

canım ablanı hal ve hareketlerinde dizginlemesi gereken sen değilsin annen ve babanın sorumluluğu bu ,eğer bunu hissederse sana daha düşmanca yaklaşabilir ,malesef şımarık ve bencil bir ablanız var siz bu hengameden fazla etkilenmeden derslerinize ve hayatınıza odaklanın ,umarım ablanızda zaman içinde biraz daha olgunlaşır ,sevgiler.....

kendisi de diyor psikolojik yardım almam gerek diye ama kendisi gidicekse benide götürmek istiyor ama ben hiç istemiyorum çünkü ne zamanım var ne de bunlarla kafamı doldurmak istemiyorum ki gitsem bile ablamla ilişkimi düzeltmek için ilk önce onun düzelmesi gerek

Annem ve babam ayrılma aşamasında babama düşman ve zaten onlara da saygı göstermediğinden onlarlada konuşmuyor hep kavga çıkarıyor evde ve buyuk kavgalar şiddetli yani dinlemiyor kimseyi

Annem ve babam ayrılma aşamasında babama düşman ve zaten onlara da saygı göstermediğinden onlarlada konuşmuyor hep kavga çıkarıyor evde ve buyuk kavgalar şiddetli yani dinlemiyor kimseyi

canım zaten sizin anneniz ve babanız oldukça sıkıntılı zamanlar yaşıyorsa ablanızın daha anlayışlı olması gerekir ,zaten işi maaşı varmış ,bu kadar saygısız ve şımarıksa sizi bari rahat bıraksın çıksın gitsin kiraya kendi ayaklarının üstünde dursun ,sevgiler....

canım benim çok üzüldüm çok değişik ne desem bilemedim :26:

canım bir de maaşı aldığı gün bitiriyor eve de harcamyo demişsin acaba erkek arkadaşına falan mı veriyo :26:

bilmiyorum olabilir ya bazı harcamalarına tamam hak veriyorum kişisel hadi alışverişede hak veriyorum ama bu kadar para birden nereye gider mesela ne zaman eline toplu bir para geçse borçlarını kapatıcagına tatile gidiyor 3 kere on milyar beş milyar para çekti neden yurtdışına gidicem diye ve gitmedi peki o paraları nereye harcadı? soramıyoruz da hemen çekiriyor

Madem basinizda anneniz var. O zaman annen postayi koyacak. Niye ona para verip borclarini oduyor?
Vermesin de odemesin de. Kendi calisip kazanan insanmis, eve hayri da yok, hayati ogrensin biraz. 3 kurusa 5 kofte olmuyor. Iki gunde parasini bitiriyorsa ayin kalan 28 gununde ac kalacagini bilmesi lazim. Bunlari ogrenme yasi coktan gelmis. Evde de dingonun ahiri gibi bagirip cagiramaz. Bana sanki bu yasa kadar hep simartilmis da boyle olmus gibi geldi, bilemiyorum ama... Annen onu hizaya soksun. Pesini toplamasin.

şuanda tam ablamı tarif ettin şu zamana kadar babamdan şiddet gördüğü için hep peşini topladı annem alışkanlık oldu artık ve kredi kartından ödüyor onun borcunu da 1 ay ödemiyo bi keresinde haciz gelmesine 4 gün kalmıştı

merhaba ben 17 yasındayım ablam 23 ve onunla oturup güzel bir şekilde konuşamıyoruz o çok terbiyesiz küfür ediyor annemle düzgün konuşmuyorum sevgilisiyle ne zaman kavga etse bize sataşıyor bundan çok önce bir trafik kazası geçirmiştik orda ablamda çift karakterli oldugunu söylemişlerdi ve psikolojik destek almalarını önermişlerdi ama olmadı,çok sorumsuz ve o kendi sorumsuzluklarını görmeyip sadece bize bağırıyo bu arada annemle babam bu yıl ayrıldı ve babamın hayatında baska biri var.Ablam çalışıyor 1700 maaş alıyor ama genede hiç kimseye bakmamasına rağmen eve bile bişey almamasına rağmen parasını kullanamıyor ilk iki günde bitiriyor ve sonrasında hep annemden para istiyor annem de günlük 40 tl alıyo ve bende okuyorum para yetmiyo buna rağmen çook sorumsuz çok şımarık ukala kendi fikirlerinden baska fikir kabul etmiyor ve onun fikirleri sadece kendisi için.annemi ve beni düşünmüyor sürekli kendi sorumluluklarını bize yıkıyor kıyafelerini bile salonun ortasına atıyor bankadan kredi çekiyor onu bile annem ödüyor çok canımı sıkıyor bu durum ve seneye üniversite sınavına giricem ama birçok sorun üst üste bindi çok üzülüyorum.ablam ile iletişim kurmak imkansız yoksa hemen kavga çıkarıyor ve evi üzerimize yıkıyor çok şımarık ve ukala bıktım artık

ablanda bipolar bozukluk olabilir yada farklı bir kişilik bozukluğu psıkolojık destek alsa cok ıyı olur.Allah şifalar versın.

ne yorum yapsam bilemedim şimdi sakın kendi gelecegini mahvetme sen derslerine çalış kendi yoluna gelecegine bak.

20 yaşındayım evli çocukluyum..kız kardeşim 16 yaşında canımı veririm onun için çooook sever benii sürekli bende kalır herşeyini bilirlm dert ortağım benim....

bir abla kkardeşiyle nasıl iyi olmaz gerçekten anlamış değilim...
ablanın psikolojisi bozulmuş belliki..bence canım sende bu duruma alışsan iyi olur...bu saatten sonra düzeleceğini pek sanmıyorum...allah sabır versin nediyim

Ablan bipolar ve işiniz cidden çok zor,henuz daha yaşı genç yaşı ilerledikçe sorunları ve etrafa verdiği zarar daha da fazlalışıcak,evliliğini surdurmesi zor, aşırı harcamalar evlilkte daha çok artıyor,ilaç desteği alsa da bu biraz karakter gibi çok fazla etkisi olmuyor,konuşsanda anlamıycak bir dunyaları var zor yani zor...Ablanı her dediğini istediğini yapmayarak annen biraz iyilik yapmış olur ona.Pskologa gitmeye de ikna et bence.

canım Allah kolaylık versin benim fikrim seni yanıltmış olmayayım ama o ortamdan uzaklaşman lazım , tabi bu benim düşüncem seni yanıltmak istemem , sınavlarda il dışını yazmayı düşünebilirsin ekonomik olarak bir an önce gelir sahibi olmayı düşün , tabi bu çok zor ama düşün genede şimdiden , tabi doğru helal yollarla . o ortamdan çok zarar görmeden kurtulmaya , hayatını çizmeye bak..
ablan psikolojik rahatsız olabilirde , aile artamı dağılmış , hayat tokadını vurur neye uğradığını anlamazsın bile ama bunları yazman bile çok güzel bir bilinç içinde olduğunu gösteriyor ,enerjini boşa harcama kendin için faydalı şeylere harca , ve sen kimseyi aslında terk etmiş olmuyorsun sen iyi olursan sevdiklerine de bir faydan olabilir..

Back