ablam annemi köle gibi çalıştırıyor ,çocuklarına bakıyor evini temizliyor:((

Sizin derdiniz bambaşka.

Annenizin ablanıza bu kadar yardımcı olması canınızı acıtıyor yoksa cocuğuna bakmış temizlik yapmış kadın yorulmuş umrunuzda değil.

Aynen oyle yaaa.. Tamam ben de annemin cok destegini goruyorum ama onun zorlamasi ile.. cildiriyor torun bakicam diye.. bu nedenle yilin yarisini birlikte geciriyoruz.. ama elini sicak sudan soguk suya sokturmuyorum.. butun her isi ben devraliyorum, annem de kizimla vakit gecirip oyunlar oynuyor :-) ayri duramiyorlar hic.. keza babam da oyle..
ama aksine anasini evine getirip gundelikci gibi calistiranlari da allah islah eylesin.. bas taci edeceklerine paspas yapip eziyorlar yazik.. ahirette nasil bakacaklar annelerinin yuzune..
Ya bi rahat birakin da geri kalan omurlerinde bari hizmet edeceklerine hizmet gorsunler.. hurmet gorsunler.. :-(

öyle olmalı ne güzel birlikte bakıyomuşsunuz.bakabilirler sevgilerinden yardımcı olabilirler ama bazıları için hizmetçiden farkı yok.kayınvalidesi çocuk bakmaya gelince herkes gelsin evimde baksın diyo ama kadın tek başına 3-5 gün kalmaya gelince kıyamet kopuyo.bende bunu anlayamıyorum insanlar nasıl bu kadar bencil olabiliyo.

bence siz iki tarafı da uyardıysanız artık bu işe karışmayın ve kafanıza da takmayın. bende eskiden sizin gibiydim, annem için babamla bile ne mücadeleler verdim, sonra bir baktım onlar iyi oldu ben kötü oldum uzun seneler önce akıllandım:KK61: ayrıca işim gereği yaşlı psikolojisiyle ilgili çok şey okuyup deneyimle fırsatım oluyor; size rahatlıkla şunu söyleyebilirim: o yaşta bir kadın başka alternatifi olmasına rağmen bir yerde kalmak, bir şeyler yapmak istiyorsa orada kendini rahat hissediyordur. belli ki anneniz mutlu bu durumdan, ablanızla karşılıklı tatmin oluyorlar. hatta belki siz onların rahatına mutluluğuna çomak sokan kişi olarak anılıyorsunuz çay sohbetlerinde... herkesin iradesi var, seçeneği teklifi sunduysanız sizden olay çıkmıştır.

ewet ablam öğretmen 2 çocuğu war annemi 4 yıldır kullanıyor..çocuklarına bakıyor.temizliğini yapıyor yemeğini yapıyor annem çok yaşlı zoruma gdıyor..ablamın durumuda çok iyi bakıcı tut dedım kavga çıktı..annemde sessız sakın sesı çıkmıo garıbımın çook uzulüyorum

ayıp ediyor gerçekten çocukların yaşı kaç kaç kreşe versin yazık değilmikadına hiç mi düşünmüyo annesini.Benimde 2 yavrum var özel sektördeyiz fakat borç odemekteyiz annem 4 yaşındaki oğluma bakıyo ama ben yarım günlük kreşe verdim daha fazla annem yorulmasın diye diğerin e ise kv bakıyor destek oluyolar sağolsun ama borçlarımız var ben elimden geldiğince yük olmamaya çalışırım yani birincisi asla iş elletmem ASLA ... ikincisi ben elimden geldiğince özellikle cumartesileri erken çıkar annemin evini temizlerim işlerini yapmaya çalışırım yorgunluktan ölsemde anneme çaktırmam ev işlerini yaparım o bana kıymaz ama ben genede yaparım.Onun yaptığının yanında benim yaptığım hiç kalır.Yaşı 60 bu arada allah onu başımızdan eksik etmesin inşallah herkesin ANNECİĞİNİ <3 bURADA anneniz artık kaldıramadığını belirtmesi gerekir.Bunun için ablanız küsüyorsa küssün hatta anneniz ben baktığım zaman iyi oluyorum bakmadığım zaman kötü mü oluyorum dicek.Sen bilirsin dicek demesini bilecek yanii.... anneniz ile konuşun siz bence yok sen karışma dersede hayatından memnun bırakın ozaman kendi haline 65 yaşında kadın dememkki o gücü kendi hissediyor nedenilir ki.

ewet ablam öğretmen 2 çocuğu war annemi 4 yıldır kullanıyor..çocuklarına bakıyor.temizliğini yapıyor yemeğini yapıyor annem çok yaşlı zoruma gdıyor..ablamın durumuda çok iyi bakıcı tut dedım kavga çıktı..annemde sessız sakın sesı çıkmıo garıbımın çook uzulüyorum
köle gibi kullanıldıgını söyleyen anneniz mi?
arayıp size dert mi yanıyor yoksa siz mi böyle düşünüyorsunuz?

Aslında uzaktan konuşması kolay . Ablanız annenizin her problemiyle ilgileniyorken siz yalnızca telefondan konuşabiliyorsunuz. Anneniz bir aile içinde köle gibi kullanılmıyor; yaşıyor olabilir. Haliyle bir evde yaşıyorsanız ve yatalak değilseniz birşeyler yaparsınız. Yani objektifliğinizden emin olamadım. Dilerim durum bahsettiğiniz gibi yaşanmıyordur.

Banada anneannem bakmis ben cok ufakken annem calistigi icin...
İkisi sakalasiyorlar hatta aralarinda ben baktim sen de bakcan torunlarina kacarin yok diyo anneme:))
Valla ben bi sakinca gormuyorum baktiririm da baska kime icim rahat emanet edebilirim ki zaten..

Kıyamam allah uzun ömür versin.kaç yaşında?
Siz yanınıza alın anneyi

ayyyy benim annem peşin peşin diyor ki doğurmayın ben bakmam :KK66:)) yani sadece doğuma gelir 10 gün kalır yardım eder tabiii ablamda bende hediiyelere boğarız annemi.. sonra 40 yıl söylenir size geldimde yarım ettimde bilmem nee hiç bitmez hep borçlu hissedersin...

yanına tatile çağır anneni bence.ablan şöyle bir yalnız kalsın.yollama da anneni uzun bir süre.ama benim arkadaşımın annesi de böyleydi o halinden memnundu,kızcağız çatlardı sinirinden.

Anneannem 65 yaşında teyzemin ve iki dayımın çocuklarına tek başına bakıyor toplamda 6 çocuk ve anneannem hasta. Tabi yemek temizlik bunları saymıyorum bile. Hepsinin evini temizleyip yemek yapıyor. Üstüne teyzem küçücük bir şeyde azarliyor annesini. Eğer çocuğuma birşey olursa seni polise veririm demiş....
yuh ya. anneannenizin yerinde olsam asla bakmam onun çocuğuna

Tekrar etmis olmayayim diye tum yorumlari bir tek sey merak ettigim icin okudum. Ama kimse sormamis.

Anneniz bu durumdan memnun mu?

En onemlisi bu bence. Kadin kendi istegiyle yapiyorsa kul da olur kole de olur. Gonlu varsa kimseye laf dusmez. Size dert mi yaniyor, istemedigi halde kole gibi calistiriliyor muymus? Ona gore bu bir sorun mu? Yoksa bu sadece sizin icin mi sorun?
Bana da konu pek objektif gelmedi. Bir arkadasin da dedigi gibi, onlar yakinsa annenizin ihtiyaciyla da onlar ilgileniyorlardir. Oyle mi?
Yalvarmissiniz da size gelmemis, kendisini o isleri yapmama konusunda ikna da edememissiniz. Gorunen o ki siz kendi kendinize dert etmissiniz, ve esas dert edilen baska. Anlattiginiz kadar da dramatik bir manzara yok yani "kole gibi calistirilmak" filan...

Son düzenleme:
Iyi de anneniz de bu şekilde bir düzen kurmuş

Gün boyu evde kukuma kuşu gibi oturup kızı 15 günde bir uğrarsa uğrar diğeri ararsa arar şeklinde bir hayat değil torunlarla bir hayat seçmiş

Işe gelince eskiler daha hevesli benim annem de bende olunca yapar ona bir de çocuklar varken engel olamazsın ki

konu sahibi sende bir problem var ama ne bilemiyorum.. bırakın annenizi, arkadaşınızı da kendi hayatınıza odaklanın.. anneniz çocuk değil, kendisini ablanızdan koruyabilir(!)..

konu sahibi sende bir problem var ama ne bilemiyorum.. bırakın annenizi, arkadaşınızı da kendi hayatınıza odaklanın.. anneniz çocuk değil, kendisini ablanızdan koruyabilir(!)..
saçma konuşma lütfen ablam o kadar cimri ki anneme beşkuruş para wermez bilmeden yorum yapmayın bence sizde sorun var.annem hasta yürüyemıyor.o kadının çalışmasına nasıl göz yumarım annem hayır dıyemıyen bı kadın kımseyı kırmaz..bilmeden görmeden yorumda bulunmayın yazmayın

Aynı benim anneannem ve teyzemin durumu. Vardır onların arasında bişeyler siz araya girmeyin onlar iyi olur siz suçlu duruma düşersiniz.

X