• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablalarımdan bana evlilik öncesi öneriler 💖💖💖💖

CharlesBukowski

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2019
6
1
86
31
Ablalarım teyzelerim ben 29 yaşındayım

Erkek arkadaşım da 29 yaşında.İkimizin de maddi sorunu yok işimiz gücümüz düzenimiz var.

Görücü usulü tanıştık ve tanışmaya devam ediyoruz 5 aylık bir süreç geçti, şuan her şey yolunda gidiyor, ciddi düşünüyoruz ve önümüz aylarda (?) resmiyete binecek.

Ama sanki görücü usulü olduğu için pek rahat değilim/ değil/ değiliz birbirimize karşı.Ya da çok mu kasıyoruz bilemedim.Gülüyoruz eğleniyoruz vakit çok güzel geçiyor evet ama sanki bir eksiklik var gibi.Benim daha evvelden ilişkilerim oldu evet ama böylesine ciddi boyutta bir durum olmamıştı.Onunsa daha evvelden hiç ilişkisi olmamış.

Asıl konu ise şu;
Bir insanı tanımak için seneler geçmeli farkındayım.Onu bilmek ezberlemek tanımak öyle hemen de olmuyor evet ama en azından temel durumları daha iyi bilmek için neler önerirsiniz ? Buluştuğumuzda onu tanımak için bir sürü konu açıyorum konuşuyorum konuşturuyorum.Evdeki seni anlat,şu olay olsa ne tepki verirsin vs. ya da hikaye uydurup anlatıyorum tepkisini ölçmeye çalışıyorum vs. İnsani olarak mükemmel biri ama böyle sohbet esnasında kimse kendisini kötü anlatmaz kötü yorumlamaz bunu da unutmamak gerekiyor.

Hani eskilerimiz derlermiş ya ,bir insanı tanımak için borç al,sofrasına otur,yolculuğa çık…Bu minvalde deneyimlerinizi önerilerinizi ve fikirlerinizi merak ediyorum.
Teşekkür ederim 🤍

Erkek arkadaşım da 29 yaşında.İkimizin de maddi sorunu yok işimiz gücümüz düzenimiz var.

Görücü usulü tanıştık ve tanışmaya devam ediyoruz şuan her şey yolunda gidiyor,ciddi düşünüyoruz.

Ama sanki görücü usulü olduğu için pek rahat değilim/ değil/ değiliz birbirimize karşı.Ya da çok mu kasıyoruz bilemedim.Benim daha evvelden ilişkilerim oldu evet ama böylesine ciddi boyutta bir durum olmamıştı.Onunsa daha evvelden hiç ilişkisi olmamış.

Asıl konu ise şu;
Bir insanı tanımak için seneler geçmeli farkındayım.Onu bilmek ezberlemek tanımak öyle hemen de olmuyor evet ama en azından temel durumları daha iyi bilmek için neler önerirsiniz ? Buluştuğumuzda onu tanımak için bir sürü konu açıyorum konuşuyorum konuşturuyorum.Evdeki seni anlat,şu olay olsa ne tepki verirsin vs. ya da hikaye uydurup anlatıyorum tepkisini ölçmeye çalışıyorum vs. İnsani olarak mükemmel biri ama böyle sohbet esnasında kimse kendisini kötü anlatmaz kötü yorumlamaz bunu da unutmamak gerekiyor.

Hani eskilerimiz derlermiş ya ,bir insanı tanımak için borç al,sofrasına otur,yolculuğa çık…Bu minvalde deneyimlerinizi önerilerinizi ve fikirlerinizi merak ediyorum.
Teşekkür ederim 🤍
Teyze geldi hemen :63:

Anlaşılan arkadaşınız az bişi ketum,insan kendinden bahseder nelerden hoşlanır yada hoşlanmaz söyler.
Bir insanı tanımak için yıllar bile yetmez,ancak evlilikte o eve girince net belli olur.
Dünya iyisi dediğimiz adamlar bile bir anda evrim geçiriyorlar.

Senden küçükmüşüm çok abla olmuyorum ama akranın olarak görmeni isterim. Tavsiyemi de bundan cesaret alarak yapacağım. Sana anlattığı şeylerden ziyade yemek yemeğe gittiğiniz zaman garsonlara olan davranışlarına, arkadaş ortamındaki iletişimlerine, aile içinde nasıl biri olduğuna bak. Bu yaşınıza kadar bir şekilde geldiniz bundan sonrası için planlarınız ne? Aynı hedefleriniz var mı? Hayattan beklentileriniz tutuyor mu? Hayatı yaşayış şekilleriniz neler gibi şeyler çok daha önemli.

Hakkında hayırlısı olsun inşallah

Görücü usulü tanıştık ve tanışmaya devam ediyoruz 5 aylık bir süreç geçti, şuan her şey yolunda gidiyor, ciddi düşünüyoruz ve önümüz aylarda (?) resmiyete binecek.

Ama sanki görücü usulü olduğu için pek rahat değilim/ değil/ değiliz birbirimize karşı.Ya da çok mu kasıyoruz bilemedim.Gülüyoruz eğleniyoruz vakit çok güzel geçiyor evet ama sanki bir eksiklik var gibi.Benim daha evvelden ilişkilerim oldu evet ama böylesine ciddi boyutta bir durum olmamıştı.Onunsa daha evvelden hiç ilişkisi olmamış.

Asıl konu ise şu;

Teşekkür ederim 🤍
Merhaba ben de 29 yasındayım. Evliyim 2.5 yıllık. Bence 5 ay tam anlamıyla cicim ayları ama illa sinyaller verir. Bu sinyaller bazen soru işareti oluştursa da karısındakinin tamamen toxic olduğunu göstermez bence. En iyi aynı evin içinde tanırsınız karsınızdakini.
Mumkunse kısa bir tatil değilse günü birlik uzun yolculuklar yapın.
Çevresinde tanımadığı insanlara nasıl davranıyor cabuk öfkeleniyor veya huzursuzlanıyor mu?
Ailesi ile olan ilişkisi nasıl çok bağımlı veya çok kopuk olmamalı aileden.
Evcimen mi evde vaktini nasıl geçiriyor?
Evde çok sıkılan haftanın 3-4 gün arkadaslarıyla bulusmak isteyen tiplerden mi?
Belki ufak tetikleyici seyler yapabilirsin giyimin kuşamına karısıyor mu bakabilirsin. Ya da ne tepki veriyor görmek isteyebilirsin.
Çok detay var bakılacak aslında. Hiç kavga ettiniz mi mesela bence kavga etmelisiniz ve kavgada nasıl bir insan cıkıyor içinden fazla çirkefleşen erkekler var karsısındakimi aşırı derece aşağılama moduna geçerler en tehlikeli olan tip bence bu manupulatif tipler. Bir de çocuk düşünsen de düşünmesen de hep karsındakine bu adam iyi bir baba olabilir mi gözüyle bakmanı tavsiye ederim..

Çok güzel tavsiyeler gelmiş ben de senin yaşında başlamıştım görüşmeye, biz de hızlıca evlenenlerden olduk. Çok uzun süre tanışıklık olmadı gelemedik pandemi vs vardı. Ama eşim hep sinyal vermiş meğerse. Her görüşmede ailesini dilinden düşürmüyordu shshsh ben sürekli anne baba dışında arkadaşları yeğenlerini dinliyordum. Gerçekte de öyle oldu cidden onlarsız yapamaz biri. Ama zamanla bana alıştı tabi, gidip gelmeler nispeten azaldı. Yani diyeceğim o ki, ağzından çıkan her şeye çok dikkat et, yaptığı şakalara bile... Eğer kafalarınız uyuşuyorsa evlendikten sonra birbiriniz için en uygun şekli alırsınız. Şimdiden hayırlı olsun 💮💮

Asıl konu ise şu;

Teşekkür ederim 🤍
Sadece şunu söyleyip gideceğim, eşinin ailesi ne ise eşin de odur, ailesini ve yapılarını iyi gözlemle , görgüsüz, medeniyetsiz, aşırı gelenekçi, aşırı muhafazakar ( genelde dini kullanırlar) aile ile bağımlılık vs var mı bunlara iyi bak , eş adayı ailesine bağımlı mı , kendi kendine kararlar alabiliyor mu , ailesine hayır diyebiliyor mu , tüm bu söylediklerim çok önemli, genelde nişanlıyken kendini belli ediyorlar, o zaman bunlardan birini dahi görsen koşarak uzaklaş, sevgili dönemlerinde kendilerini iyi saklıyorlar asla anlayamıyorsun ( anlayan da vardır tabi) ne zaman ki aileler de ilişkiye katılıyor işin gerçek yüzü o zaman anlaşılıyor, sana düşen sınırlarını net çizmek ve de kararlı dik durmak , senin yaşam şartlarına uymayana by by demeyi bilmelisin ...

bir kere görücü usulü biriyle tanıstım ve ilk basta bal gibi olan insanlar evlilik muhabbetleri başlayınca deccale döndü. o yüzden su an erken 😂 hele bi o yola girin o zaman tanırsınız sevgilinizi de ailesini de. ben direkt terketmistim 😂😂 kaldı ki ben evlendikten sonra bile saçma sapan konusmuslardı arkamdan. Aman Allah korusun 😂😂 temkinli olun, cok yüz vermeyin (özellikle aileye), sizi istedikleri yere çekmelerine izin vermeyin. onun dısında dediğim gibi o yola girmeden tanıyamazsınız. evlendikten sonra bile türlü türlü huyları çıkıyor bu cinsin 😂

Asıl konu ise şu;

Teşekkür ederim 🤍
Niye hiç ilişkisi olmamış ?

Hic kavga ettiniz mi ? İnsanların tutumu kavgada belli olur. Sorun çözme odaklı mi yaklasimi nasıl . Birde ailesi nasıl. Bir insan sonunda ailesine benziyor özellikle babası nasıl? Annesiyle diyaloğu nasıl bağımlı mi bağlı mi bunlar önemli konular. Ha bide evlenecekseniz de mesafeli olun hemen ailesiyle canım cicim olmayın

5 aylık ilişki olmuş görücü usulünü geçmiş bence

Ve hiç kimseyi aynı evin içine girmeyince yaşamayınca ciddi sorunla yüzyüze kalmayınca tanıyamazsın

Ne sen onu ne o seni

Insanlar değişir

Hello beybi. Beraber bi yola gitseniz keşke. Yani tatilde ya da yolda çok iyi tanınıyor insan. Tabi tatil zor şuan. Kesinlikle annesine babasına nası davranıyor onu ölçün. Çünkü insan kızdığında sinirlendiğinde en rahat ana babasına tepki veriyor. Yanınızda verirse ne âlâ. Biraz anlaşılır belki öfkesini vs nasıl yaşıyor? En yakın arkadaşının yanındaki hali önemli. Mutlaka farklı davranır. En yakın erkek arkadaşının özellikleri de önemli. Benzer yönleri az çok vardır. Ailesi ile ters düştünüz diyelim o zamanlarda nası davranır onu ölçebilirsiniz. Sizi nasıl koruyor fikirlerinize saygı duyuyor mu? Ailem evim diye ileride sizi ayırıp hayallerini bu şekilde cümleliyor mu? Aile kurmaya hazır mı.. acele karar vermeyin🥰

Senden küçükmüşüm çok abla olmuyorum ama akranın olarak görmeni isterim. Tavsiyemi de bundan cesaret alarak yapacağım. Sana anlattığı şeylerden ziyade yemek yemeğe gittiğiniz zaman garsonlara olan davranışlarına, arkadaş ortamındaki iletişimlerine, aile içinde nasıl biri olduğuna bak. Bu yaşınıza kadar bir şekilde geldiniz bundan sonrası için planlarınız ne? Aynı hedefleriniz var mı? Hayattan beklentileriniz tutuyor mu? Hayatı yaşayış şekilleriniz neler gibi şeyler çok daha önemli.

Hakkında hayırlısı olsun inşallah
Bu bana göre geçerliliğini biraz yitirdi. Fazla dillendirildiği için karşı taraf denetleneceğinin farkında olur ve rol yapabilir.

merhametli bir adam mi iyi gozlemle. etrafina durumlaransanlara ve hayvanlara yaklasimina bak

Ne önerirsin çiçeğim günceller bizleri de 😜
Prof. Dr. Ordinarius derkine 🤣

Belki de işe yarar ama rol yapanların çok olduğunu da biliyorum. Köprüyü geçene kadar da iyi adam rolüne bürünebilir. Bazıları kendini kamufle etmede ustalaşmış.

Aile bireylerine, arkadaşlara, çalışanlara vs davranışlarını sakin oturulan durumlarda değil de daha acele gerektiren ve stresli ortamlarda gözlemlemek daha iyi olur kanımca. Sakin ortamlarda kontrol daha kolay sağlanır ve çoğu kişi kibar olmaya çalışır.

İnsanları tartışma ve kavga halinde daha iyi tanırsın. İnsan sinirlenince fazla rol yapamaz. İlla ki fire verir, jest ve mimikle de olsa.

Yine gözlemlesin ama ana değerlendirme kriteri olmasın. Yanıltabilir. Burada; evlenmeden önce şöyle iyi böyle iyi, arkadaşlarıyla ve ailesiyle iyi ama bana zulmediyor konuları da var.

Back