Ablalarım altın yatırımııı?

KedicikMiyavv

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2013
817
228
34
Merhabalar baslikta cok mukellef oldu:KK37:
simdi benim 5 veya 6 tane ceyregim var tam htiramiyorum minik kasamdalar :KK70: ama 6 herhalde neyse bide
para biriktirme aliskanligim vardir kuyumcudada 3bucuk gramcik altinim var:KK1:
bide nakitte 350 lira biriktirdim..

Gelelim meseleye..

Simdi bu para durursa internetten sacma sapan birsuu seye harcayacagim

ama byle grama verincede icim gidiyo :KK5: daha 18 yasindayim ilerde lazim olur diye biriktirmek de istiyorum ama bi yandanda elinde avcunda bisey istiyo insan:KK12:

aslinda yazarken grama vermek agir basti ama :KK70: sizce napsam? Anneme sorarimda once burdan fikir alayim

Yasima uygun guzel bi kolye zincir falan bisey alsam mi gram alip oyle mi biriktirsem?

Son düzenleme:
Gram al derim ben.bende önce ceyrek aliyordum ama satarken bir ceyrekten neredeyse 10 tl kaybediyorsun.gramda neredeyse 1 tl.sakin tasli tuslu altin alma.bence

Bence kısa vadede iyi bir yatırım değil altın bende 22 yaşındayım bende altın biriktiriyorum senin gibi senede 10-12 gramlık bir bilezik alıyorum ben en az 5-6 yıl bozdurmayı düşünmüyorum inşallah sende uzun bir süre harcamamayı düşünüyosan bence altında kal ama zincir filan alma sakın arkadaşın dediği gibi küçük altında bile 5 tl fark ediyor bence biriktirip bilezik al çünkü küçük altın dara düşünce hemen bozdurulabilir ama bileziği kolay kolay bozdurmazsın. İyi bir yerde saklarsan kullanmazsan zarar etmezsin çünkü altın kullandıkça aşınıp gram kaybeder.

altın artık iyi bi yatırım aracı değil bence. dolar yada Euro olarak saklamanı tavsıye ederım. Malum turkıyede yabancı paranın değer kaybetmesi ihtimalinin rakamsal karşılığı henüz yokk

öncelikle aferin, o yaşta çok güzel biriktirmişsin. altın yapmak istiyorsan, gram altın tasarruf içindir. bankadan mı alacaksın bilemiyorum. bankalarda artık altın hesabından ufak ufak para kesmeye başladılar, aklında olsun iyi araştır.
merak ettim de burcun ne?

Merhabalar baslikta cok mukellef oldu:KK37:
simdi benim 5 veya 6 tane ceyregim var tam htiramiyorum minik kasamdalar :KK70: ama 6 herhalde neyse bide
para biriktirme aliskanligim vardir kuyumcudada 3bucuk gramcik altinim var:KK1:
bide nakitte 350 lira biriktirdim..

Gelelim meseleye..

Simdi bu para durursa internetten sacma sapan birsuu seye harcayacagim

ama byle grama verincede icim gidiyo :KK5: daha 18 yasindayim ilerde lazim olur diye biriktirmek de istiyorum ama bi yandanda elinde avcunda bisey istiyo insan:KK12:

aslinda yazarken grama vermek agir basti ama :KK70: sizce napsam? Anneme sorarimda once burdan fikir alayim

Yasima uygun guzel bi kolye zincir falan bisey alsam mi gram alip oyle mi biriktirsem?

hepsini cumhuriyet altınına çevir.sakla.

O zaman bana ver :))))
hehe bu da bi secenek tabi:))

altın artık iyi bi yatırım aracı değil bence. dolar yada Euro olarak saklamanı tavsıye ederım. Malum turkıyede yabancı paranın değer kaybetmesi ihtimalinin rakamsal karşılığı henüz yokk
hmmm dusunulesi bi fikir tesekkurler

öncelikle aferin, o yaşta çok güzel biriktirmişsin. altın yapmak istiyorsan, gram altın tasarruf içindir. bankadan mı alacaksın bilemiyorum. bankalarda artık altın hesabından ufak ufak para kesmeye başladılar, aklında olsun iyi araştır.
merak ettim de burcun ne?

Tesekkurler:) yok burasi kucuk yer hemde enistem kuyumcu onda biriktiriyorum grani ablam boyle boyle bilezik almisti kendine hep.
Basak burcum:)

Birşey soracagim :) gram altın nasil oluyor ? Nasıl alıp sakliyorsunuzzz , kuyumcuda nasıl kalıyor?birde fiyat nasil, bir grami ne kadar yani :) çok oldu ama olsun :KK70:

Biri sorularıma cevap verebilir mi:KK43:

haha bak şimdi caaaanım :KK70:
bir gramlık altınlar satılıyor böyle incecik ufak alabiliyosun veya kuyumcuya not aldırıyosun hani somut bi altın olmuyo ortada fakat parasını veriyosun iste istediğin zaman atıyorum 10 gramın mı birikti 10 gramlık altın alabiliyosun kapiş :KK70:

X