Abla Tavsiyesi Aranıyor

Vallahi kardeş vaktinde çalışmayıp sonra o ziyan edilen zamana acımak insana evlat acısı gibi koyar dikkat. Biraz daha sık dişini bu olayları düşünmemeye çalış. Cep telefonunyla ilişini azalt, annene ver onda dursun mesela. İnternete face e vs takılma onun yerine git tv izle, aklına herif daha az gelir.

Telefon tek takıldığım şey galiba ya.TV , bilgisayar sene başından beri rafa kaldırıldı da telefondan tamamen kopulmuyor.Ama zaten herifin hiç bir şey yok telefonda , numara ezberde telefoncağızın suçu yok :KK45:O yüzden kendimi derslere vermem lazım direk bakalım yarına planım :) Çok teşekkür ettim :KK50:

İnşallah ya :) Odamda üniversite fotoğrafları falan asılı şu an işe yarayacak mı bilmiyorum ama bakalım.Çalışan herkes emeğinin karşılığını alır umarım sınavda.Yoksa hepsinin başına eski sevgili falan sarıcam rakip elemek için :KK53: Teşekkür ediyorum :KK50:
Rica ederim kuzum geçer inşallah :KK73:hedefin ne?

İzmirde veya İstanbulda psikoloji istiyorum ya.Sen?
Bende psikoloji istiyordum geçen sene %50 burslu kazanıyordum ama istemedim. Bu sene sözelden hazırlanıyorum belki lys1 e de girerim. Şehir dışı istiyorum İstanbuldayım ama %50 burslu olursa burda da devam edebilirim. Sözelde de edebiyat gazetecilik ya da halkla ilişkiler ve tanıtım istiyorum :KK51:

canım onu aramak ya da konuşmak istediğinde bir günlük tarzı bir şeye yaz. kesinlikle işe yarıyor. bu arada sana kendi yaşadığım bir şeyi anlatmak istiyorum. lisede benim de bu tarz bir durumum oldu tam sınav yılında ayrılık falan ben deftere yazdım gönderilmemiş mektup gibi düşün ve hırs yaptım. o benden 1 yaş büyüktü ve dershaneye gidiyordu bana liseli kızlarla işim olmaz sen küçüksün demişti ona çok kırılmıştım ben de o yıl deli gibi çalıştım ve üniversiteyi kazandım. hem de ilk yılımda ve o kazanamadı :) bana geldi ve tekrar barışmak istedi ben de ona kusura bakma üniversiteli olmayan biriyle birlikte olmam kültür meselesi dedim :) hala aklıma geldikçe gülerim bu anıya. defter çok işe yarıyor onu demek istedim içini dökersin ama ona dönme sakın. arayıp kendini de küçültme

Aklını başka şeylere yogunlastirmak kafani boşaltsani daha kolaylastirir.Dikkat dağınıklığıNi üzerinden atmak için hedefe kitlenmek gerek.. Bunu sağlamak için en azından Hedeflediğin üniversitenin resmini as sürekli göreceğin bir yere.. Hep hatırlarsın.. Eskiye dair hatıra namına en ufak birsey bile varsa ortadan kaldır.. Ortak arkadaşlarınla munkunse görüşme, gerekse bu konuyu sana acmamalarini işte ve sert biçimde uyar. Sana onunla ilgili tek bir konu gelmesin. Sınav süreci sıkıntili bir dönem sosyal mecralardan uzak durmak faydali olacaktır. Bu hesapları dondurmani tavsiye ederim.gün içerisinde çok Oyaliyor insanı zaten.

Derslerini hazırlarken sanki bir öğretmenmis Gibi , öğrenciye ders anlatacakmis gibi çalışıp elektronik ortamda mail ile arkadaş grubuna paylaşabilirsiniz . Onlarında çalışmasına ve paylaşmasina sebep olursun. Ben dershaneye giderken sınıftaki arkadaşlar ile email aracılığı ile iletişim kurup paylaşırdim.

Dağınık Bi şekilde yazdım belki, kendine çizmeyi istediğin hayat çizgisinde muvaffak olmanızı dilerim.Önünüze bakmayı dilediginiz gibi olmasını temenni ederim. Yaşadıklarınızin yanında, büyümenin size getireceği dik durmak hedeflerinizin peşinde koSmaniz gereken ilk sınavınız olduğunu varsayıp, duygularınız ve mantığınızin çelistigi ilk sınavda basarısız olamamaniz gerektiğini ve dik durmayı öğrenmeyi ,hayatınızın dersini başarıyla atlatmaniz gerektiğini kendinize hep hatırlatin.

Çok zayıf hissedeceğiniz,ilkelerinizden vazgecebilecek çizgiye geldiğinizde, köşede duran sık önünüze çıkmayan bir yere kötü yanlarını not edip kendinize hatırlatın.

ve asla ama asla iletişim kurumasına izin vermeyin.Her iki sınavda da başarılar ..

X