Aklını başka şeylere yogunlastirmak kafani boşaltsani daha kolaylastirir.Dikkat dağınıklığıNi üzerinden atmak için hedefe kitlenmek gerek.. Bunu sağlamak için en azından Hedeflediğin üniversitenin resmini as sürekli göreceğin bir yere.. Hep hatırlarsın.. Eskiye dair hatıra namına en ufak birsey bile varsa ortadan kaldır.. Ortak arkadaşlarınla munkunse görüşme, gerekse bu konuyu sana acmamalarini işte ve sert biçimde uyar. Sana onunla ilgili tek bir konu gelmesin. Sınav süreci sıkıntili bir dönem sosyal mecralardan uzak durmak faydali olacaktır. Bu hesapları dondurmani tavsiye ederim.gün içerisinde çok Oyaliyor insanı zaten.
Derslerini hazırlarken sanki bir öğretmenmis Gibi , öğrenciye ders anlatacakmis gibi çalışıp elektronik ortamda mail ile arkadaş grubuna paylaşabilirsiniz . Onlarında çalışmasına ve paylaşmasina sebep olursun. Ben dershaneye giderken sınıftaki arkadaşlar ile email aracılığı ile iletişim kurup paylaşırdim.
Dağınık Bi şekilde yazdım belki, kendine çizmeyi istediğin hayat çizgisinde muvaffak olmanızı dilerim.Önünüze bakmayı dilediginiz gibi olmasını temenni ederim. Yaşadıklarınızin yanında, büyümenin size getireceği dik durmak hedeflerinizin peşinde koSmaniz gereken ilk sınavınız olduğunu varsayıp, duygularınız ve mantığınızin çelistigi ilk sınavda basarısız olamamaniz gerektiğini ve dik durmayı öğrenmeyi ,hayatınızın dersini başarıyla atlatmaniz gerektiğini kendinize hep hatırlatin.
Çok zayıf hissedeceğiniz,ilkelerinizden vazgecebilecek çizgiye geldiğinizde, köşede duran sık önünüze çıkmayan bir yere kötü yanlarını not edip kendinize hatırlatın.
ve asla ama asla iletişim kurumasına izin vermeyin.Her iki sınavda da başarılar ..