1. Piyasadaki çoğu deterjanların, ağartıcı maddeler içerdiği için yıkamada kesinlikle kullanılmaması gerekir.
2. Yıkamada suyun sıcaklığı 30 derecede ve color-matic deterjanlar veya yün şampuanı gibi ağartıcı içermeyen temizlik maddeleri ile yapılmalıdır. Aksi Taktirde Yatak Örtüsü nü tahriş yada yıprata bilirsiniz.
3. Çamaşır makinesinde yıkama, perde ayarında yada hassas yıkamada, kumaş tahriş edilmeden yapılmalı, santrifüj veya sıkma yapılmamalıdır.
4. Yatak Örtüsü nemli serilerek ütü ihtiyacı en az seviyeye indirilmelidir.
5. Crash yapılmış Yatak Örtüsünde, ütüleme çok dikkatli yapılmalı, kırışıkların açılıp Yatak Örtüsünün tahriş olmasına sebebiyet verilmemelidir. Bu Yatak Örtüsü mümkünse hiç ütü kullanılmadan, Yatak Örtüsünün kendiliğinden kuruduktan sonra serilmelidir.
6. Organza ve 20 denye olarak üretilen Yatak Örtüsünde, ütü yapılırken, buhar ayarı çok iyi kontrol edilmeli ve ılık olarak ütülenmelidir.
Alinti