Abim bana haksızlık mı yapıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tam anlayamadım yazdığınızı kime kime ne demiş ama abinizle olan durumu nişanlınız ve annesiyle paylaşıyorsunuz ki?Baştan gereksiz olmuş zaten.
Siz mantıklı insana benziyorsunuz şöyle oldu kaynanam anneme bebişi gördünüz mü diyince yok göremedim .. hanım demiş annem ,aa öyle olur mu gelininiz bencillik etmiş demiş benim kaynanam anneme.Dün bu mevzu açılınca ben de kv böyle dedi yani biraz düşünebilir abi kaynanan dedim,o da o kadın böyle bir durumda böyle diyorsa orta yolu gözetmiyordur o kadın kötü insandır dedi.Ben de nişanlımla dertleşirken anlattım bu durumu neden anlattın anneme laf gelmiş kötü kadın olmuş gözlerinde kötü olur hakaret etmiş resmen dedi.Ben de hakaret olmadığını söyledim konu uzadı gitti annesine babasına hep saygılıyım ama annem annem dedikçe iyice soğudum 2 aylık nişanlıyım sıkıldım bundan öncede istemeye geldiklerinde ailesi yüzünden işimiz bozulmuştu nişalım 5 gün ağlayınca özür mahiyetinde gelip yüzükleri takıp gitmişlerdi hala ailesine çok kinliyken böyle tartışmaları girmesi ipi koparıyor

Nişanlınız annem annem dediği için zorunuza gidiyor abiniz demediği için zorunuza gidiyor. Birde diyorsunuz ki bir şey demedik ortada bir şey yok abinizin karısını ve kayınvalidesini anneniz tutup sizin nişanlınızın annesine anlatıyor. Gerçekten hiçbir şey yapmıyormuşsunuz :)

Düzenleme:İşinize gelmeyince konudan engellersiniz. Size sadece tek yönlü bakış açınızla mutluluklar.

Son düzenleme:
Ama burada siz haksızsınız
Niye kayınvalidenizin dediğini abinize, abinizin dediğini nişanlınıza söylüyorsunuz?/Laf taşımışsınız resmen. Ne abiniz sizin kayınvalidenizin eşine bencil demesini ister, ona ne yani, haklı haksız kendi aranızda olan ve öyle kalması gereken bir konu. Ne de nişanlınız abinizin annesine kötü demesini kabul eder. Niye etsin? İki kadın kendi arasında konuşmuş o bile gerekli değil.
Siz de üstüne laf taşıyıp yol yere sorun çıkarmışsınız. Allah'tan kimseye bir şey demiyorsunuz ‍♀

Yalnız ben bunu abim hiçbir şey demediğim halde bana laf ettiği için kendini haklı gördüğü için herkes görse iyi olurdu düşüncesizlik olduğunu herkes söylüyor diye söyledim

Eh laf tasiyorsunuz. Aile icinde olan olaylardan nisanlinizin annesine ne? Ve orta yolu bulmayan insan kötü insan kadar sacma bir laf yok. Gelininiz annenizle kalmak istemiyorsa kalmak zorunda degil.dogum yapmadiginiz icin anlayamiyorsunuz. Siz dogursaniz anlarsiniz neden kendi annesini tercih ettigini. Burdan görünen bile sizi alakadar etmeyen konulara maydonoz oldugunuz anlasiliyor. Bu durumda abiniz size hakszlik etmiyor.

Bide nişanlım kendisi ailesi kötü bir şey dede bile iyiye çeker benim dediklerimi hep yanlış anlayıp sorun çıkartıyor çok olay yaşandı yani

Ben demedim kv ye annem demiş ayrıca ben benim annem kalsın demiyorum bir gece bile istemediler sorun bu zaten yoksa herkes kendi annesini ister

Nişanlın beş gün ağlamış, sen evlensen beş sene ağlarsın.
Bence at nişanı. Adam şimdiden tarafını seçmiş.
Abine gönül koymussun ama sen de aynı durumda olsan eşinin abin gibi davranmasını,sen lohusayken senin yok dediğine evet dedirtmemesini, kararlarına saçma/doğru saygı göstermesini istersin. Ama bu nişanlıyla böyle bir şey olmaz. Seni lohusa halinle ağlatma pahasına kendi ailesinin istediğini yapar,sana da bencilsin der

Benim tek dediğim bir gece kalmak istiyorum de anne o zaman dedim yani bir şeye maydonoz olduğum yık kızın kendi annesi uzaktan gördüğümüz halde aman okuyun aman şunu yapın aman nazar değer diye bi insan sanki biz bunları bilmiyor muyuz.Laf taşıma konusunda nişanlımın üstüne yoktur başta ne olduysa o laf tasıdığı için olmusts

Evet ben hep derim öncelik her zaman elimdir ama bu demek değil anneyi tamamen kenara ar erkekler bu dengeyi kuramıyorlar hep bi taraf yıkılıyo.Bu olaylardan sonra nişanlım ailesinin haksızlık ettiğini hep yanımda olacağını söyledi oluyor da ama en ufak bir şeyde yine konuşuyor erkek biraz susar kadın gibi değil benim 4 abim var hiçbiri eşine cerlemez. İki çeneli beş evde olmaz

Öncelik her zaman eşinindir klavye cevirmis

Ben demedim kv ye annem demiş ayrıca ben benim annem kalsın demiyorum bir gece bile istemediler sorun bu zaten yoksa herkes kendi annesini ister

Bir gece de olsa istemeyebilir. Siz dogum yapsaniz ilerde nedenini anlarsiniz. Dogumdan sonra öyle dantelli pyjamalarla oturup durmuyorsunuz. Kanamaniz oluyor, sanciniz oluyor, gaz sorunu oluyor. Size büyük yapmaya deneyin deniliyor gidip tuvaletin üstünde ikinip duruyorsunuz. Memeler emzirmek icin devamli disarda.Bir bakmissiniz pyjamaniz kanlar icinde kalmis. Siz ilerde böyle durumlarda yaninizda kayinvalidenizi istiyorsaniz buyrun. Gelin istememis. Bende istemem. Kayinvalidemi severim, sayarim ama bende tercih edebilsem sirf utanmamak adina annemi isterim.

Yalnız ben bunu abim hiçbir şey demediğim halde bana laf ettiği için kendini haklı gördüğü için herkes görse iyi olurdu düşüncesizlik olduğunu herkes söylüyor diye söyledim
Abiniz kayınvalidenizim lafıyla mı a ben haksızmışım diyecek? Hiç gerek yok beyle şeylere, dönüp siz niye bizim lafımızı ediyorsunuz başkalarıyla dese haklı olur.

Bide nişanlım kendisi ailesi kötü bir şey dede bile iyiye çeker benim dediklerimi hep yanlış anlayıp sorun çıkartıyor çok olay yaşandı yani
Nişanlınız ile zaten sorunlar yaşamışsınız, yaşıyorsunuz belli ki ama nu olay tek başına onu haksız, ailesine laf söyletmeyem biri yapmaz. Bende istemem alakasız birinin anneme bir lafından kötü biri demesini, kim ister? Siz nişanlınıza bir şeyleri göstermeye çalışıyorsunuz ama yanlış olay ve kişiyi seçmişsiniz. Yok yere abinizi nişanlınıza kötü göstermişsiniz.

Yengem lohusa değil ki doğum yapalı 2 ay olacak annem çok sonra gitti

Biz 2 ay önce nişan taktığımızda tanışma günü ben kapalı bir kızım beyaz elbise giymiştim içim gözükmüş diye benim burnumdan getirdiler babası bu kızı alırsan evlatlıktan reddederim demiş bana bir ton laf söylendi ama abim bunu dedi diye hakaret etmiş oldu.Ben isteme günü ailesinin yüzünden yüzük attım keza nişanlımınds saçma sapan tavırları oldu örneğin el öpülğrken o gün bazıları elini vermedi neden ısrar etmiyorsun işte neden böyle oturuyorsun ailemle babamla şöyle konuş vs muhbbaeti oldu benim en özel günümüz mahvettiler .Zaten onlar benim ailemin gözünde kötü bu konudan değil sırf öncedeyim yaşananlardan dolayı ben yine her şeye rağmen ailesini arayıp saygı gösteriyorum ama artık her şey gözüme batıyor bıktım yani

Bu yaşananlardan sonra, siz hâlâ nişanlı olup, ailesini arayıp saygı gösteriyorsanız diyecek bir şey yok. Size değer veren, saygı gösteren kimse yok ortada. Böyle bir iki lafla kadir kıymet bildiremezsiniz. Siz bu olaylardan sonra barışıp, bir şey yok gibi davranarak kendinizi hiç hükmüne koymuşsunuz.
Kendinize biraz saygınız olsun da ayrılın burada adamdan.

Niye nisanli kaliyorsunuz ki? Kacip kendinizi kurtarin.

Ben de böyle düşündüm ailesi geldi sonra bir seyinize karısmıycaz neden böyle oldu böyle yaptık bizde anlamadık dedi ailesi bizim yaşadığımız şehre 22 saat uzaklıkta nişanlımla aynı mahalledeyiz bugüne kadar ailesi gelene kadar tek bir problem yaşamamıştık kendi de ailesinin bencil olduğunu yeni farkettiğini söyledi ben babasına mesaj attım cevap vermedi çok mutlu olmuş babam ama mesajına cevap verebilirdi dedi ama ben yine de bu olanları unutamıyorum ve onları haklı yere bile olsa savunsa eski olaylar zihnimde dönüyor.Ben zaten o zaman attım nişanı kendi ailesi oğlunun vazgeçemediğini görünce geldi zaten bize ben nişanlıma dedim ben baskın karakterim ben susmam sen de susmazsan olmaz dedim tamam dedi ama böyle işte son olan bu ben geçiyorum ama o geçemiyor suan heryerden sildim engelledim ben açmayınca annemi arıyordu dün annemden de engelledim bugün eminim gider gitmez kapıya yapıscak güven bir kes gidince kolay kolay gelmiyor..

Doğum ne zaman gerçekleşti?
Kaç gün oluyor ?

İlk bir kaç gün insanın elbette ki kendi annesine daha çok ihtiyacı vardır. Kayınvalidesini ya da herhangi bir erkek tarafını istemez. Çok çok normal.

Ama aradan belli bir süre geçtiyse ki on gün kadar oldu sanıyorum artık , Kayınvalidenin de bir gece bebeği görmek istemesi eee normaldir yani . Kadın 8 saat ötede başka bir memlekette yaşıyor, ve dönüş günü geldi. İnsan torununu hiç görmesin mi...

Anneannenin yok bebek bana alıştı,ben bebeğe alıştım demesi de pek iyi niyetli gelmez bana .

Bebek annesine alışsın, niye anneanneye alışıyor?

Bizim memlekette düğünler doğumlar hep olaylı zaten. İnsan hayatının en güzel günleri olması gerekirken kaosun entrikanin laf sokmalarin ara bozmalarin en yoğun yaşandığı günler oluyor.
Cins bir toplumuz .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…