Abim bana haksızlık mı yapıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annem hep tadımız kaçmasın modunda abimin kaynana fena olunca annem de bir şey dese olay çıkar o yüzden susuyo kadın napsın

Annem hep tadımız kaçmasın modunda abimin kaynana fena olunca annem de bir şey dese olay çıkar o yüzden susuyo kadın napsın
Kaynana da birşey dememiş ki dinlendireyim seni diyene al dinlendir diye kimse tamam demez. Gideceğiniz o an aklına gelmemiş bile olabilir.

Yengen abine söylemiştir annem var onlara gerek yok,zaten bebek stresi ev kalabalık olmasın demiştir..doğum yapan kadınlar hep annelerini yanlarında ister, erkek tarafını pek istemezler..bu hep böyle..boşverin yaa..kafaya takmayın

Zaten kalsın ben o yüzden gelmedim kalabalık etmeyin diye sadece annem vardı.Yengemle sorunumuz yok abim değişik aşırı savunmacı ama savunması gerekecek bir şey yapmıyoruz sorun bu

E madem huzur bozulsun istemiyor abini niye dolduruyor ki? Abin su bdv'dekilerin çoğunun kocası gibi anneci biri olsaydı mesela gider 'benim annemi niye disliyorsunuz' derdi, hem eşinin hem kaynanasının canını sıkardi, annen de o gece bebekle kalırdı ama gelinle de soğuk savasa girerdi.
Bence daha kötü bir senaryo.
Madem huzur kaçırmak istemiyor diye susmuş, susmaya devam etseydi.
Daha mantıklı olmaz mıydı?
Boyle şeyler olur,doğum mogum herkesin stresli olduğu bir süreç. Hele sizde ekstra stresli geçmiş sürec. O yüzden büyütmeye değmez .
Abinin hep böyle olduğunu söylemişsin. Zaten aranıza mesafe de koymuşsun, normalde gitmiyormuşsun. Aynen böyle gitmemeye devam et.
Bazen bazı insanlar vardır,ne desen tersinden anlarlar. Oyleleriyle ne kadar az gorusursen o kadar iyidir senin için.

Keşke isteğini yengenin annesine değil de abinize söyleseydi, o da eşine sorardı. Kadının kabul etmeyeceği belliymiş, tanımışsınız. Diğer konuya gelirsek, çok fazla şikayet ediyorsanız abiniz savunmaya geçiyordur. Bu konuda mesela şikayet etmeye hiç gerek yokmuş.

Annenizin ya da sizin içinize dokunanlar değil, doğum yaptıktan sonra bunca zaman hastanede yatmak zorunda kalan yengenin sağlığı, ruh durumu önemli. İnsan annesini ister kaynanasını değil. Sizin içinize dokunmayacak diye neden zorlansın bir gece bile olsa. Siz de olsanız annenizi isterdiniz. Bu kaynananız kötü demek değildir. Sadece siz annenizin evladısınız hepsi bu.

Yahu sallayın gitsin. Ilerde sizin cocugunuz olsa ilk ay hemen gormeye bile gelmezler. Bu kadar emek vermeye gerek yok. İsteyen istedigini yapsin anne ogul aralarinda halletsinler karismayın herhalukarda kotü siz ilan edilirsiniz

lohusa kadın yeni dogum yapmış, Allah askına kayınvalide bir gun yanında kalsa ne olur kalmasa ne olur. gitsin ziyaret etsin ama kizi da rahat bıraksın. benim tum degumlarima annem geldi, KVdem de annem gidince geldi, insan en çok annesini yanında ister.

Boyle zamanlarda bu gibi konuları okuduğumda kendim için pek üzülürüm.
Ne fena insanlara çattım cidden ben diye.

Ben erken doğum yaptığımda pandemiydi. Eşimin ailesinden sadece annesiyle konuşuyordum. Gorumceme kp e uyuzdum. Pandemi diye şehir dışından ailem hemen gelemedi. Ben eşime babanı görmek istemiyorum otelde ögretmenevinde kalir senle idare ederim demiştim. Bana "Biz kimsesiz miyiz? Ailem hastanenin dibinde. Annemler gelcez dedi gelmeyin mi diyeyim ayıp " dedi.
Dogru orasi da diye sessiz kaldım.
Yani sevmezsin, nefret edersin, evet en çok annenin yanında rahat edersin ama bir gün de idare edersin yahu..
Yerinizde olsam açıkça sizi istemiyoruz demelerini beklemem. Ne evlat bakarim Ne abi yokmuş gibi yaşarım.

Valla insan dogumdan sonra annesini istiyor ya. Ben bunda kotu bir sey gormedim. Benimde annem kaldi yanimda, zaten cok kotu bir dogum gecirdim pesine de dikislerim tutmadi acildi. Tuvalet ihtiyacimi gormek icin birine tutunup tuvalete oturuyordum afedersiniz... ama o anda insan bi annesinden cekinmiyor. Birde dogum yapanlar bilir eger sezeryan olduysa surekli gaz cikartiyorsunuz diyorum ya bunlar sebebiyle rahat etmemis olabilir. Anlayisli davranmissiniz zaten.

Benim yengemde dogum yapti annemle yardimci olduk kendi annesi de gelmisti. Ihtiyaci oldugunda cagirdigi zaman gidiyorduk. Sık bogaz etmek istemedik. Zaten bir sure sonra kendi idare etmesini ogrenmeli. Az da yalniz kalmali bebege adapte olabilmek icin. Onunuzde kocaman bir omur var yegeninizi cok cok seveceginiz gunler hatta biraz ele gelsin bebek, bi isleri oldu mu size birakmak bile isteyecekler bebegi.

Allah hayirli uzun omurler versin yegeninize. Takmayin, kotu bir durum ya da uzulecek bir durum yok

Bir bizim millette var doğum olunca aylarca hengame sürmesi.Ameliyatlı olursun bir hafta kalirlarda bizim millette aylarca kalıyor anne/kayınvalide sonra birilerinin sürekli kalbi kırılıyor. Elin ayağın tutuyorsa en güzeli kimseyi uzun süre yanında tutmamak. Koca koca insanların yada yardımcı olmak isteyenlerin kalbi kırılıyor. Lohusalı kadının hormanlari sapıtıyor bir şeyler bir şeyler oluyor.

Abiniz "hödük" olduğu için bosverin yanına bile gitmeyin tek başınıza.

Uzak durun bence.

Ana kız görümce kaynanalık yapmaya kalkmışsınız, püskürtülmüşsünüz bu kadar basit. Zaten annen temizlik yapıcam diye 1 ay eve çökmüş, hastanede gidip görüp dönemedi mi kalmak ne alaka? Ben kendi annemi isterim kaynanayı istemem. Sen de ay ben çok safım ayağına fitnelemişsin ortalığı daha önce demekki abin sana o lafı söylemiş. Hak vermiyorum size. Ayrıca senede bir defa gidiyorum diye 10 gün kalınmaz insanların evinde.

Bilmem farkında mısınız ama 1 ay olmuş insanlar daha çocuklarını alıp eve dönmemiş. Söylenirken kolay yaşanırken insanın içini titreten bir durum bu. Kadının daha 40ı çıkmamış belki bazı ihtiyaçları için bile birinin yardımına ihtiyacı var. Siz kötü niyetle söylememiş olabilirsiniz ancak kibarca teklif ettikten sonra gelen cevaba razı olmak gerekir. Sonrasında da yok şöyle yok böyle yok herkes bencil olduğunu düşünüyordu falan demek çok yersiz. İnsanlar şu an canları ile uğraşıyor biraz anlayış biraz empati lütfen. Biz de çok üzüldük biz de söyleyiz ayni duyguları yaşıyoruz falan hikaye. Anne babanın hissettiğini hissedemezsiniz doğanın kanunu bu. O yüzden aklınızı gönlünüzü bulandırmayın size kim bu fitneyi söylüyorsa onun hakkında düşüncelerinizi kontrol edin.

Abim dolacak bi insan değil doldurmuyor zaten bir şey demedi kadın 1 ay hergün temizliğini yemeğini yaptı abime zeten gitmiyorum ben de yeni nişanlıyım o yüzden tek kalıyorum diye sorun etti orda oğlanla gezer sen niye tsk bırakıyorsun diye anneme kızmış ben de 2 gün gittim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…