- 10 Şubat 2022
- 457
- 273
- 26
-
- Konu Sahibi aklnbasindamisenin
Açıkçası evleneli 4 sene oldu nerdeyse senede bir kez giderdim her geldiğimde 10 gün anca kalırım bir senede yani böyle yaptığı için gelmedim askere gideceği için ısrar edince geldim ama böyle yaptı 2 gün kaldım tüm işleri yaptım otururken görsün neden oturuyorsun kalksana der çok üzgünüm.Yengeme elimden geleni yapıyorum gelmeedim ama hediye gönderdim mutlu olsun diye ama abime asla yaranamıyorumMuhtemelen abiniz de şimdi çok streslidir. Siz de en küçükleri olduğunuz için öfkesi size kayıyordur. Sürekli böyle değilse anlayış gösterin.
Annem sadece gitmeden bir gece kalmak istedi yok bi problem değil her dediğimi yanlış anlıyorYani size haksızlık olmuş ama anneniz de boşuna üzülmüş, bende hastanede yatarken yanımda annemi isterim kv ne alaka ki ? Benim de oglum var , anca karısı isterse yardımcı olurum yoksa hayatta ben geliyim seninle kalırım demem kendi annesi varken
Siz gittiğinizde başka benzer sorunlar da mı yaşandı ki abiniz size böyle dedi?
Zaten gerideyiz hiç karısmayız bekarken de aynıydı bana karsı büyük abimle hiç olmaz kavgamız tek farkı evlenince çok alıngan olmaya başladı.Mesela ben geçen sene gelmedim görüntülü konuşuyorduk napıyorsunuz anne dedim survivor izliyoruz kuzum dedi hıh Gine’mi şunları açtınız dedim güldüm anneme dedim bunu.Abim ordan sanana sana mı sormaz falan diye tersledi.Normalde abim çok iyi bi üniversiteden mezun çok iyi bir işi ve maaşı var ama bazı konularda çok patavatsızca ve tek taraflı düşünüyorAnneniz iyi niyetli bir teklifte bulunmuş aslında, dinlendirmek istemiş karşı tarafı. Hayır denmiş, bunu da normal karşıladım. Abin galiba bir adım geride durmanızı istiyor annenin ve senin. Mesafeli bir insan mı genel olarak
Karakteri öyle , tahmin ettim. Kızılacak bir şey yapmamışsınız çünkü.Zaten gerideyiz hiç karısmayız bekarken de aynıydı bana karsı büyük abimle hiç olmaz kavgamız tek farkı evlenince çok alıngan olmaya başladı.Mesela ben geçen sene gelmedim görüntülü konuşuyorduk napıyorsunuz anne dedim survivor izliyoruz kuzum dedi hıh Gine’mi şunları açtınız dedim güldüm anneme dedim bunu.Abim ordan sanana sana mı sormaz falan diye tersledi.Normalde abim çok iyi bi üniversiteden mezun çok iyi bir işi ve maaşı var ama bazı konularda çok patavatsızca ve tek taraflı düşünüyor
Evet ama artık dayanamıyorum ben de insanım iyiliklerini en ufak ağzıma açmama bile hayretle bakıyor belki çok uzak olup hiç müdahil olmadığımız için ağzımı acmam bile batıyoKarakteri öyle , tahmin ettim. Kızılacak bir şey yapmamışsınız çünkü.
Ne oluyor sana demediniz mi hiçEvet ama artık dayanamıyorum ben de insanım iyiliklerini en ufak ağzıma açmama bile hayretle bakıyor belki çok uzak olup hiç müdahil olmadığımız için ağzımı acmam bile batıyo
Desem sen huzur bozuyorsun problem çıkarıyorsun oluyor ben de bir şey demedim bugün yine bedelli askerlik yapacak götürdük teslim ettim yani 2 gün istedi diye 8 saat yol teptim gittimNe oluyor sana demediniz mi hiç
O zaman iyilik de yapmayın bundan sonra madem kıymet bilmiyor. Allah rızası kardeşlik falan da bir yere kadarDesem sen huzur bozuyorsun problem çıkarıyorsun oluyor ben de bir şey demedim bugün yine bedelli askerlik yapacak götürdük teslim ettim yani 2 gün istedi diye 8 saat yol teptim gittim
Bu cümle bir çok şeyi açıklıyor bence,zaten sen gelince böyle şeyler oluyor dedi sok oldum
Öyle ama ben yine nasıl muamele edersem öyle muamele görürüm diye seslenmiycem çareyi evine gitmemekte bulmuştum bu sene çok ısrar edince mecbur kaldım ama yine değişmemiş yoksa geçen sene sadece annem gitmiştiO zaman iyilik de yapmayın bundan sonra madem kıymet bilmiyor. Allah rızası kardeşlik falan da bir yere kadar
Evet refakatçi kalmak gerekiyor öyle camlı bi oda değil küvözden çıkarttılar bebeği o yüzden yanında kalmaya başladılar zatenBebek küvezde mi? Bebeği görmek için illa hastanede refakatçi olarak kalması mı gerekiyor? Gündüz gidip göremez mi? Açıkçası şu anda salgın var, ne kadar az kişi bebekle temasta olursa o kadar iyi. Yengeniz de annesiyle daha rahat eder emin olun. Bunları siz de yaşayacaksınız ilerde. Abiniz huysuz bir insan belli, bence fazla muhatap olmayın.
Yılda bir gidip 10 gün kalmak size göre az mı? Bana çok geldi.Açıkçası evleneli 4 sene oldu nerdeyse senede bir kez giderdim her geldiğimde 10 gün anca kalırım bir senede
4 sene önce oldu ama benden ötürü değildi bu tartışmalardan yengemin hiç haberi yok hiç yansıtmamda zaten çünkü ben abime bakarım kimse kimseyi etkileyemez öyle etkilenip kavga edecek bi insan değil kendisi.Bilgim yok evlenince çok aşından ve bambaşka birisi oldu mesela abimin kaynanası çok değişik bi kadın yengem kendi halinde ama annesi çok fena bi kadın ona mesela hiç kabahat bulmaz hep haklı görür zaten kaynanasıyla karşılıklı oturuyor biz 8 saatlik mesafedeyizBu cümle bir çok şeyi açıklıyor bence,
Daha önceleri annen abin yengen arasında sizin söylediğiniz birseyler yüzünden sıkıntı mı yaşandı?
Ne bileyim ne kadar abiniz stresli falan olsa da böyle bir laf durduk yere hiçbisey yasanmamisken denmez ki
Annem huzur bozulmasın diye ısrar etmedim dedi savunmamaktan değil yengemin annesi zamanında kaynanasından çekmiş o yüzden herkesi aynı kefeye koyuyor aşırı soğuk hoşgeldin bile demeyen bi insan senede 10 günü zaten onlar kendi davet ediyorlar ben gitmiyorum zatenYılda bir gidip 10 gün kalmak size göre az mı? Bana çok geldi.
Abin bile olsa çok yani, üç günden uzun misafirlik insanları rahatsız eder.
Konuya gelince ne o haksız ne bu haksız..herkes kendince haklı.
O yüzden unutun gitsin...
Annen görse iyi olurmuş ama görememiş. Ne olacak yani, annen o an sormuş 'kalayim mi' diye, kalma demişler. Annen de tamam demiş kadına.
Eee? Kadına tamam demis, oğluna 'herkes bana hak verdi,bu bencillik' diyor.
Kadına ısrar etseydi, 'benim de torunum,bencillik yapma,görmek benim de hakkim' deseydi madem. Kendi sorununu kendi cozememis,oğluna diyor.
Ne yapsın oglu,annen kendi hakkını aramaya cekinmis de abin mi desin 'anneme böyle boyle demişsiniz ama biraz da o kalsın' diye. Zaten canı burnunda gözü yaşlı,endişeli karısıyla mi tartissin?
Bir de annen 'ben kirildim' falan dememiş , 'herkes bencillik bu dedi' demiş, siz de arkadan 'evet aklın yolu bir' diyince, o herkeS'in siz oldugnuzu düşünmüs 'sen de ortalığı karistirma' demiş.
Ben yani haksız bulmadım.
En iyisi onların stresine verin, bir şey olmamış gibi devam edin. İnşallah çocuk sağlığına kavusunca davet edilirse yine gider annen çocuğa bakmaya,o zaman sever rahat rahat torununu