Abi mi demeliyim?

Nasil istiyorsan oyle davranmalisin bence. O kisinin ayni yastaki baska bir erkefe abi demesi onun kisiligiyle alakali bir durum. Kendince saygi ifadesi yani. Siz bilgidiniz gibi devam edin hafif mesrep gostermekle alakasi yok bunun.

Olabilir, zaten ben kendimce diye belirtim, size göre öyle, bana göre böyle. Kuzenime abla demiyorsam, eşine de abi demiyorum, yaşı önemli değil

Ben abi, abla dediğim insanlarla arkadaş gibi muhatap olamam, siz olabilirsiniz. Genelleme yapılmaz böyle bişeyde. Bana tuhaf gelen, size doğal gelebilir; alışkanlıklar, bakış açısı farklı olabilir.

Sen yorumunu genelleme üzerinden bir tespitle yaptığın için ben bu cevabı verdim.Abi abla denilen kişiyle arkadaş olunmaz zaten....dediğin için.Ben olmam desen senin düşüncendir sen öylesindir.Ben abi abla dediğim biriyle arkadaş olurum.Ama biri olunmaz yazarsa naçizane fikrimi söylerim.Bi sorun yok.

ok eksik ifade etmişim kendimi demek,teşekkürler, Bence de sorun yok.

onun da eşime abi demesi abes değil mi ama, yeni tanıştı ama gene de tuhaf

sizin gibi daha önceden tanışıklıgı yokken birden bire samimi bir ilişki kurulunca "x bey" diye hitap etse ortama uygun olmayacagını dusunmus olabilir,
adam akıllı tanımısyorlar da... " x / "x'cim " demek de kendisine uygun gelmemiştir.
çareyi "abi"de bulmuş : ) hane içinden biri gibi...

muhtemelen öyle, gerçi daha bikaç kere bir araya geldik belki ilerde isme geçecektir o ds

muhtemelen öyle, gerçi daha bikaç kere bir araya geldik belki ilerde isme geçecektir o ds

bir kere abiyle basladıysa isme gecmek zor bence.
bey ile baslasaydı zamanla bırakırdı belki...
gerci ailece gorustugumuz nerdeyse 30yıldır tanıdıgımız insanlar var, herkes birbirine x hanım, y bey diye hitap eder. o da pek degismiyor yani.

bir üyenin yorumda yazdıgı gibi samimiyetine güvendiginiz bir kadın ise neden öyle dedigini sorabilirsiniz, diline yerlesmeden yol yakınken bırakıp o da "saygı" unsuru olarak kullanmayı bırakır belki : )

Canim bizdede yaş onemli değil. Saygidan abi denir kucuk olsada. Ayni zamanda aradaki mesafeyi korumak icin. Ben tanidiğin erkek olsa bile opmekten yana değilim. En fazla eli sıkilir. Boyle yapman daha iyi olur canim. En fazla elini sikman yeterli bence.

Yetisme tarzindan oturu olabilir diyecegim ben de.
Ya da belki hayatinda hep kiskanc hanimlarla karsilasmistir, bu sebeple yanlis anlasilmamaya calisiyordur.

Ben de ya esiniz diye araya kaynatirim ya da abi falan derim.

Esimin arkadaslarindan birinin hanimi esine is arkadasi ismiyle x diyerek mesaj yazdigi icin hos karsilamamisti kiskanmisti.
Bunu da gordukten sonra daha dikkatli olmaya calismisti ornegin.

İnce dusunmeye calisiyordur.

Kızla samimiyeti ilerletince sor bence aynı yaşlardayız eşime abi diyorsun bana da abla de bari gibi samimi şakayollu yokla için rahat etsin ama ben sanmıyorum kötü niyetli olduğunu alışkanlıktır aileden öyle görmüştür

teşekkür ederim yorumun için

muhtemelen aileden öyle alıştı işte bu alışkanlığın temeli saygı mı yoksa eş sakınmamı

İlk izlenimde eşinizin yaşça büyük olduğunu düşünmüştür yaşını bilmeden abi demiştir bence sonra da düzeltememiş ama dediğiniz gibi zamanlaisimle hitap etmeye başlar oda.

İlk izlenimde eşinizin yaşça büyük olduğunu düşünmüştür yaşını bilmeden abi demiştir bence sonra da düzeltememiş ama dediğiniz gibi zamanlaisimle hitap etmeye başlar oda.

eşim de ona ismiyle hitap ediyo ben bu düşüncemden bahsedince bende yenge mi desem ne yapsam dedi küçük şeyler tabi ama karşı tarafın ne anlamlar yükleyeceğini bilemiyosun

mesela bekarken hatırlıyorum bize gelen bazı insanlarla adı konulmamış haremlik selamlık durumuna geçirilirdi kadınlar çaktırmadan mutfağa giderdi falan, ama Kimi insanlarla da aynı odada oturulup şen kahkahalar atılırdı annem ve babam bu dengelerde zamanla ustalaştılar heralde

Tamamen yetiştirme tarzı ile ilgili. Ben yeni evlendiğimde eltimle hemen hemen aynı yaşta olmamıza rağmen ona yenge demediğim için kayınvalidemler tarafından çok eleştirilmiştim. Benden 2 yaş büyük birine nasıl yenge derim ki. Eşim de abla de o zaman dedi. Tuhaf da olsa abla diyorum. Hatta eşimin kardeşleri eltimden de benden de küçükler. Eltim de ben de onlara abi diyoruz. Eşimin arkadaşları da benimle aynı yaşta olmasına rağmen abi demek zorunda kalıyorum. Eşim kızkardeşime bir gün bile olsun ismiyle hitap ettiğini bilmem. Hep abla der. Hatta kardeşim bu duruma çok bozulur. Ben senden küçüğüm diye. Bayanlara bile kendilerinden küçük olsa bile abla derler. Çünkü onlar öyle görmüşler öyle bekliyorlar.
Sen içinden nasıl geliyorsa öyle davran. Zaten kadın da bir imada bulunmamış. Bir başkası için kendini değiştirme. Hayatta en büyük derdin bu olsun...

Bizimde cift olarak gorustugumuz arkadaslarimiz var bitane diger cift esimden kucuk yaşca ama fazla yas farki yok ikiside abi demiyor bense diger ciftten daha kucugum ikisinede abi veya abla demiyorum biraz sacma bisey benim fikrimce ve sen onceden beri abi dememissen demeye baslama bence
Birde bulusunca veya giderken el sıkmak opmek demissin
Ben kızı opuyorum esiyle sadece tokalasiyoruz esimde kizin esini oper ama kizla sadece tokalasir bu kendiliginden gelisen birsey ama ben opme taraftari degilim gerek yok bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…