• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abdullah Gül: "Dış komploya inanmıyorum bu 3. dünya söylemidir"

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.278
1.437
248
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Danimarka yolculuğu sırasında uçakta gazetecilere konuştu. "Türkiye'yı yıkmak isteyenler var gibisinden komplo iddialarına inanmıyorum.10 sene boyunca bizi göklere çıkaranlar şimdi bizi tenkit ediyorsa onları Türkiye düşmanı ilan etmek üçüncü dünya söylemidir " dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 3 günlük resmi Danimarka gezisine başlarken iç ve dış politikada önemli mesajlar verdi. Son yaşananlar için, “Rahatsızım, üzülüyorum. Türkiye’ye yakışmıyor” diyen Cumhurbaşkanı, seçim sonucundan bağımsız olarak hemen reform süreci talebini dile getirdi.

Son 10 yılın parlak havasının kalmadığını vurgulayan Gül, gelişmeleri dış güçlere bağlayanlara “Bunlar 3’üncü dünya söylemi” diye seslendi. Gül’ün “paralel yapı” ile ilgili sorulara aynı ifadeyi kullanmadan yanıt vermesi dikkati çekti.

Gül, Berkin Elvan, Burakcan Karamanoğlu ve polis Ahmet Küçüktağ'ın ölümüne dari de konuştu. Eski Türkiye manzarasının ortaya çıkmaya başladığını söyleyen Gül, "Önce hepimiz hepsinin acısını derinden hissetmeliyiz. Bu ölümler her bir ailenin kendi kıyametidir. Tekrarlanmaması için faillerinin mutlaka ortaya çıkarılması lazım. Hukuk devleti dediğimiz şey bu. Birdenbire eski Türkiye manzaralarına benzer manzaralar çıkmaya başlıyor. Cenazelerle 'bir o taraftan bir bu taraftan' gibi bir algı oluşuyor. Ama çok şükür ki babalar anneler bunu hemen yıktılar" dedi.

Paralel yapı iddialarına da değinen Cumhurbaşkanı Gül, "dini inancı, ideolojisi farklı herkes, her kademeye gelebilir. Ama devlet kurumunda çalışıyorsa, referansı anayasa olur. Paralel yapı oldu tabii. Ancak buna müsaade edilemez " ifadelerini kullandı.

Yolsuzluk iddialarıyla ilgili, "hiçbir şaibe bırakılamaz. Ne gerekiyorsa şeffaf bir biçimde soruşturma yapılır, hukuki süreçlerin hepsi çalıştırılır ve çalışması gerekir de" dedi.

Gül, Türkiye'nin asıl meselesinin çözüm süreci olduğunu vurguladı, "seçimlerin ardından herkesin buna kafa yorması gerekir" dedi.
http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/dis-komploya-inanmiyorum-bu-3-dunya-soylemidir

Back