Abdullah Gül aday olur mu?

3nity

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2015
14.625
62.311
SON DAKİKA! Abdullah Gül ve Davutoğlu dün görüştü
Son dakika haberi... AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile buluştu. Görüşme, Abdullah Gül'ün daveti üzerine gerçekleşti ve yaklaşık bir saat sürdü. İşte son dakika gelişmenin ayrıntıları

AK Parti Konya Milletvekili ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün İstanbul'da bir araya geldi.

Habertürk TV'den Çimen Çetin'in aktardığına göre görüşme, Abdullah Gül'ün daveti üzerine gerçekleşti ve yaklaşık bir saat sürdü.

Kaynaklar, iki ismin geçmişte birlikte çalıştığı için zaman zaman bir araya gelip görüş alışverişinde bulunduğunu söyledi. Ancak görüşmenin seçim atmosferinde, muhalefetin de ortak aday arayışı sürerken gerçekleşmesi dikkat çekti.

Gül ve Davutoğlu görüştü

Abdullah Gül'ün aday olacağı yönündeki iddialar hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hem de Başbakan Yıldırım'a sorulmuş, iki isim de bu sorunun Gül'e yöneltilmesi gerektiğini söylemişti.

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yarın sabah Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya gelecek.

http://m.haberturk.com/son-dakika-abdullah-gul-ve-davutoglu-dun-gorustu-1932573-amp

Bence bu tablo yanıltıcı
Görüşmelerin olması, ard arda olması
Özellikle Arınç ile olan görüşme.

Eğer Cumhurbaşkanıyla görüştüğü halde
Aday olursa, ülkecek gülmekten ölür oy veremeyiz. Ha değişik taktik.

Aksi mümkün değil.

Isteyen aday olsun ya. Neden karisiyorlar anlamiyorum. Cok buyuk saygisizlik. Oy kaygisi ve iktidar hirsi herseyin onune geciyor. Siyasetle saygi bir arada yurumuyor. Birini secersen, digerini kaybediyorsun. :olamaz:

Bence bu tablo yanıltıcı
Görüşmelerin olması, ard arda olması
Özellikle Arınç ile olan görüşme.

Eğer Cumhurbaşkanıyla görüştüğü halde
Aday olursa, ülkecek gülmekten ölür oy veremeyiz. Ha değişik taktik.

Aksi mümkün değil.

Aslında görüşmelerin yanında feto den firari eski gazeteci Emre uslu’nun bir videosu var,
Bu ülkede değişimin bundan sonra kanlı olabileceğini söylüyor. (Sıfatsız ve hadsiz biri olduğunu düşünüyorum)
Ardından Abdullah Gül aday olursa, ilk turda Erdoğan ve Gül sonraya kalırsa, ancak bu şekilde Erdoğan dan başka birinin Başkan olma ihtimali olur diyor.
Bana göre matematiksel olarak dedikleri mümkün. Ama Abdullah Gül kaybetme ihtimali olan seçime girer mi? Erdoğan ın karşısına çıkar mı? Bilemem.
Bülent Arınç herhangi bir karşıt harekette yer almayacağını açıkladı zaten görüşme sonrası.

Isteyen aday olsun ya. Neden karisiyorlar anlamiyorum. Cok buyuk saygisizlik. Oy kaygisi ve iktidar hirsi herseyin onune geciyor. Siyasetle saygi bir arada yurumuyor. Birini secersen, digerini kaybediyorsun. :olamaz:

:) isteyen aday olsun tabi de, aynı tabanı hedef alan aday ne kadar az olurda işlerine o kadar çok gelir.
CHP bir aday belirledi diyelim, atıyorum Muharrem İnce’nin Parti kararı harici kendi kendine adaylığını koyması CHP aleyhinedir.

Erdoğan ve Gül aynı gemideydi, birbirlerini karşı adaylığa bir yerde ihanet gözüyle bakılır.

Saglam bir cati aday bulmadiklari surece oylarini bolmekten baska birsey yapmazlar. 15 milletvekili de bosuna gecmis olur

Saglam bir cati aday bulmadiklari surece oylarini bolmekten baska birsey yapmazlar. 15 milletvekili de bosuna gecmis olur

Ben Meral Akşener’in şansı olduğunu düşünmüyorum.
Sözüm ona MHP oylarını Meral Akşener ile bölecekler.
Kendi adayını çıkarırsa onun şansını arttıracak CHP. Ama belirgin bir isim bile yok ortada
Milletvekillerini geçirme kararını hiç hiç doğru bulmuyorum.
Sonunda yine kendi seçmeninin değerlerini yok saymış bir CHP ve kazanan bir Erdoğan olacak gibi geliyor.
Meral Akşener in MHP içindeki oy oranının %3-5 i geçeceğine ihtimal vermiyorum.
Ki onlarda zaten Akşener olsa da olmasa da Akp ye oy vermezdi. Denemeye değer mi? Referandum %51.4 ile evet idi. Çok sınırda bir rakam. Değer yada değmez diyemiyorum

Ben Meral Akşener’in şansı olduğunu düşünmüyorum.
Sözüm ona MHP oylarını Meral Akşener ile bölecekler.
Kendi adayını çıkarırsa onun şansını arttıracak CHP. Ama belirgin bir isim bile yok ortada
Milletvekillerini geçirme kararını hiç hiç doğru bulmuyorum.
Sonunda yine kendi seçmeninin değerlerini yok saymış bir CHP ve kazanan bir Erdoğan olacak gibi geliyor.
Meral Akşener in MHP içindeki oy oranının %3-5 i geçeceğine ihtimal vermiyorum.
Ki onlarda zaten Akşener olsa da olmasa da Akp ye oy vermezdi. Denemeye değer mi? Referandum %51.4 ile evet idi. Çok sınırda bir rakam. Değer yada değmez diyemiyorum
Haberde meral aksener in kesinlikle adayligini koyacagini dinledim. Chp milletvekilleri kendilerinden bir aday istiyor. Dediginiz gibi muhtemelen secmeni de kendilerinden birini bekliyor. Muharrem ince sanki bir adim onde chp icinden.
Mhp nin oylari zaten bolundu akp yle ittifak kurunca. Fakat su an mhp secmeni kimi sececek cok cok belirsiz. Abdullah Gul'un adayligi cok ikna edici degil bence. Neticede akp ye yakin bir isimdi zamaninda. Herhangi bir parti 51 cogunlugu saglayamazsa 2.tura kaliyor degil mi?

:) isteyen aday olsun tabi de, aynı tabanı hedef alan aday ne kadar az olurda işlerine o kadar çok gelir.
CHP bir aday belirledi diyelim, atıyorum Muharrem İnce’nin Parti kararı harici kendi kendine adaylığını koyması CHP aleyhinedir.

Erdoğan ve Gül aynı gemideydi, birbirlerini karşı adaylığa bir yerde ihanet gözüyle bakılır.
Sacmalik. Siyaset bu. Adam hicbir partinin adayi olmadan da kendi adayligini koyabilir. Gul o gemiden ineli cok oldu. Hala o eski geminin menfaatini mi dusunup gozetsin? Sanki mecburiyeti varmis gibi.
Ayni sekilde Chp'den de birileri aday olabilir. Bunu da Chp'ye ihanet olarak algilamam ben. Kimsenin de algilamamasi lazim bence.
Bu arada Chp aday gosterdi mi?

Haberde meral aksener in kesinlikle adayligini koyacagini dinledim. Chp milletvekilleri kendilerinden bir aday istiyor. Dediginiz gibi muhtemelen secmeni de kendilerinden birini bekliyor. Muharrem ince sanki bir adim onde chp icinden.
Mhp nin oylari zaten bolundu akp yle ittifak kurunca. Fakat su an mhp secmeni kimi sececek cok cok belirsiz. Abdullah Gul'un adayligi cok ikna edici degil bence. Neticede akp ye yakin bir isimdi zamaninda. Herhangi bir parti 51 cogunlugu saglayamazsa 2.tura kaliyor degil mi?
Evet. Abdullah Gül bence kendisi istemez ama seçime sokulmak istenir. Çünkü ulusalcısı bile sırf Erdoğan olmasın diye oy verir.
Son zamanlarda da görüş ayrılıkları yaşadıkları, sürekli bir çıkar çatışması haberlerini okuyoruz. Doğru mudur bilinmez.

Aslında görüşmelerin yanında feto den firari eski gazeteci Emre uslu’nun bir videosu var,
Bu ülkede değişimin bundan sonra kanlı olabileceğini söylüyor. (Sıfatsız ve hadsiz biri olduğunu düşünüyorum)
Ardından Abdullah Gül aday olursa, ilk turda Erdoğan ve Gül sonraya kalırsa, ancak bu şekilde Erdoğan dan başka birinin Başkan olma ihtimali olur diyor.
Bana göre matematiksel olarak dedikleri mümkün. Ama Abdullah Gül kaybetme ihtimali olan seçime girer mi? Erdoğan ın karşısına çıkar mı? Bilemem.
Bülent Arınç herhangi bir karşıt harekette yer almayacağını açıkladı zaten görüşme sonrası.
Yani Gül”ün aday olması çok yersizdi. Zaten Cumhurbaşkanı onun için dış işleri bakanı yaptım, kardeşim diye bahsetmiş. Trafik çok karışık, Arınç’la Davutoğlu görüşmüş, Davutoğlu basına sızdı diye kızmış. Arınç Erdoğan’la görüşüyor.
Şimdi hüdapar da seçime giriyor parti olarak, bu durumda Saadet partisine yakın olduğu için, tarafları aynı olur. Karamollaoğlu Gül”den yana sanki, gerçi yine söylüyorum ihtimali çok düşük Gülün adaylığının.
5 mayısta netleşecek, yazarken bile trafik karıştı

X