ABD'den ne hediye goturecegim?

sevde_

Sokak hayvanlarına su, yemek ve şefkat."Sevap"tır
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2011
10.393
25.119
598
Arkadaslar, ABD'de yasiyorum ve 2.5 ay sonra Turkiye'ye gelicem 1 ayligina.
Ordaki yakinlarima hediye gotureyim diyorum, ama aklima birsey gelmiyor

Daha once gumus kolye, saat, vucut bakim urunleri, cikolata gibi seyler goturdum. Ayni tur seyler getirsem hos olmaz mi acaba?
Ya da farkli hediyeler daha mi iyi olur ki? Sanki hediyeleri tuketmisim gibi geliyor, birsey dusunemiyorum valla.

Hediye alacagim kisiler genc kizlar, cocuklar filan... Erkek hediyelik esyasi da olur, alsam mi almasam mi kararsizim da

Oyle cok pahali olmayan, pahasi yukardakiler gibi olan hediyelik birseyler gotureyim diyorum. Yurtdisindan baska ne tur hediye getirilir, fikri olan var mi?

Bir de birsey daha sorayim. Sizce bir evde/ailede sadece bir kisiye hediye getirilemez mi? Evli kuzenime (kiz) goturmek istiyorum, ama esi icin icimden gelmiyor, cocuklar icin zaten ne hediye alinir hic bilemiyorum. Sadece kuzenime alsam olmaz mi acaba... Ayip mi olur? :26:

Son düzenleme:

Konuya bir soru daha ekledim, onun hakkinda da fikrin var mi esel?
Bir de elektronik urunler goturmeyi terccih etmiyorum. Turkiye'den daha ucuz olsa bile hediyelik goturecek kadar ucuz degil, en azindan benim butceme gore... Ama aklimin bir kosesinde tutacagim. Tesekkurler yorumun icin. :)
Kisisel bakim urunleri sanki daha cazip gorunuyor, ne bileyim, stres oldum valla.

Son düzenleme:

hiç stres yapmayın devir eskisi gibi değil bizimde yurt dışında akrabalarımız var bayram için gelecek parayı zor buldular işte telefonda ne yapalım hediyede getiremeyeceğiz dediler biz dedik ne önemi var kendinizi getirin yeter ,yurt dışında yaşıyorlar diye hayat toz pembe değil hiç stres yapmayın bütçenizi aşıyorsa aileye eve direk çikolata paketi gibi birşey yaptırabilirsiniz ,sadece anne gibi özel kişilere biraz ayrıcalık tanıyın bence ,şimdiden parça parça alıp liste yaparsanız da sizin için daha kolay olur gibi geliyor ,sevgiler ......

Sizce bir evde/ailede sadece bir kisiye hediye getirilemez mi? Evli kuzenime (kiz) goturmek istiyorum, ama esi icin icimden gelmiyor, cocuklar icin zaten ne hediye alinir hic bilemiyorum. Sadece kuzenime alsam olmaz mi acaba... Ayip mi olur? :26:

ohooo,her hanedeki her kişiye hediye almayı düşünüyorsanız işiniz zor
o kişi sizin kuzeniniz,içinizden gelmişse tabiiki bir hediye alabilirsiniz ama açıkçası benim aklıma gelmezdi bile eşine de hediye alayım mı diye.O gücenir,şunun hatırı kalır falan derseniz,işin içinden çıkamazsınız :)
yine de aile ilişkilerinizi bilmiyorum,eğer sorun olacağını düşünüyosanız kişisel bir eşya değil de eve hediye al olsun bitsin derim ben ^^ mesela retro bi duvar saati
ya da haşlanmış yumurtaları koymak için kahvaltılık yumurta tutacakları oluyo ya,onların çok yaratıcı aile setleri oluyo,onun gibi bişi alabilirsin.Hem ucuz hem işlevsel hem şık..hem de bakar bakar seni hatırlarlar
ama cidden düşünmenizi gerektirecek bi durum yok,inan bana.Kuzeniniz erkek olsa belki karısı küser gücenirdi ama erkek adam bi de onun tribini mi yapacak,aklına bile gelmez:)
çocuklar zaten küçük,nezaketen hediye getirmeniz gerektiğine bile akılları ermez :) kaliteli iki çikolata verirsiniz sizden kıymetlisi olmaz ^^

ilk konuda bi fikrim yok yani bir sor ihtiyaclari olan birsey varmi ?
Kuzenin yerine cocuklarina kiyafet filan alsan eside alinmaz diye dusunuyorum...

Bizim de yurt dışında akrabalarımız var ama herbirimize ayrı hediye getirmezler,Bütçeniz kısıtlıysa sadece kuzene hediye yeter bana göre,yada ev hediyesi olabilir,kimse gücenmez:)Yada enişteye daha küçük gönül almalık bir hediye ,çorap,eldiven,atkı,bere gibi(ben olsam bu konuda zorlanıyorsam sadece ev hediyesi götürür zahmetten kurtulurdum)....Bizimkiler(amcamın kızı) çikolata,neskafe gibi yieyecek şeyler getirirler genelde..Türkiyede bulunmayan kozmetikler olabilir.El kremi,şampuan,duş jeli,,sabun.. mesela victoria scret vücut spreyleri orada ucuz diyorlar..el,mutfak havlusu,kapkacak vs herzaman ihtiyaç olan şeyler...Veya harcanıp bitmeyeck süs eşyası ..Kıyafet ;hem kalıcı olur:)bayanlar için uygun fiyatlı bir el çantası mesela ,çüzdan ..Yakın olan çocuklara bebek ,oyuncak vs..Convers Amerika'da çok ucuzmuş diyorlar,o olabilir ucuzsa gerçekten.Tabi yakınlığa göre..Ben olsam mesela bitkisel içerikli göz kalemi isterdim(marka unuttum honeyli birşeydi,database de tüm içeriği yeşildi:)),üretildiği yerde ucuz olurmuş:)Yani ucuzsa gerçekten..Birde uçakta kg sıkıntısı olacaksa çok ağır olmayacak bir liste oluşturun tabi:)

Çok şatafat gerekmez bana göre,bütçe kısıtlıysa..Hediye çeşitlerini değiştirme zahmetine girmek yerine vereceğiniz kişileri değiştirirsiniz,yada çikolata götürürsünüz..Herzaman çikolata götürseniz bile olur..Bir liste de yapabilirsiniz önceden,alışverişe çıktığınızda kolay olur..

Son düzenleme:

Valla rahatladim bu yorumu okuyunca. :)
Ev hediyesi aklima geldi ama kuzenimi canim gibi seviyorum, illa ona ozel birsey de olsun istiyorum. Yanina bir de ev hediyesi koyarim. Cocuklara da bakariz birseyler. Eniste filan oyle alinacak insan degil, zaten benden hediye bekleyecek kadar yakin da degiliz de iste ben nezaketsizlik mi etmis olurum diye dusunmustum. Herkes normal bulmus, icim rahatladi ya :)

ilk konuda bi fikrim yok yani bir sor ihtiyaclari olan birsey varmi ?
Kuzenin yerine cocuklarina kiyafet filan alsan eside alinmaz diye dusunuyorum...

Tweety ihtiyaclari olan birsey var mi desem, ihtiyacini soylemeyi gec, alma hicbirsey diye beni tembihler onlar. :))
Sadece cocuklara alip kuzeni devre disi birakamam, en cok ona birsey almak istiyorum zaten. Acayip icimden geliyor yani. Hayatta atlayamam onu yani :) Kiyafet fikri iyiymis, burda bazi markalar daha ucuz oluyor, bakicam, olmazsa cikolata filan...

Dogru, bazi yerler/markalar cok daha ucuz, oralardan birseyler alinabilir. Haklisiniz.
Tavsiyelerinizi aklimda bulundurucam. Cok tesekkurler hepinize arkadaslar.

Baska fikri olan varsa da beklerim.

goturdugunuz hediyeler gaye gzuel, bence aynen devame debilirsin
sonuçta son goturduklerin bitmi$tir :)))

bende yurtdi$indayim , kahve ,çikolota,krem gibi $eyler goturuyorum
1. derece yakin çocuklara kiyafet aliyorum, ya$ini biliyorsan sorun olamz kiyafet seçmek çocuk için , tabi ergen deilse :)onlar herseyi begenmiyorya :)

buyuklere ben Tr de bi$eyler aliyorum burdaki kiyafetler hiç ho$ deil , ben kendimede TR den doldurup geliyorum kyafeti :)

Simdi tam olarak kimlere kimlere hediye gotureceksin.. cikolatayi hediyeden sayma bence :)))
Kuzenine cok almak istiyorsan madem makyaj seti filan nasil ? hani kenardan koseden acilan setler var ya yada parfum seti
Cocuklarada birer takim kiyafet al enisteyede bi tras takimi al bari yada parfum olabilir deodarantla ayni pakette parfumler oluyor ya.. al al da bu kadar masrafin icinden cilabilecen mi

Son düzenleme:

Cocuklar ufak, kiyafet alabilirim butceme gore bulabilirsem.
Vucut kremi gibi seyler var aklimda, onlardan alip gotureyim yine :) Tesekkur ederim :)

Niye saymiyoruz yahu gecen konunda sen cikolatayi nereye koyup da gotureyim derdine dusmemismiydin tweety?
Dedim ufak tefek birseyler alirsam cikolata da yaninda bonus olur iste. :)
Kuzene hediyesini buldum aslinda, kendi parfumumun aynisindan alcam, cok begeniyorum. Arastirmalarim dogruysa Turkiye'de olmayan bir parfum. Yanina bir de kokulu vucut losyonlarindan dusunuyorum. Arkadaslarima da o losyonlardan alirim. Sonrasinda ufak tefek birseyler bakarim.
Sen saydin saydin da iste nasil kalkarim altindan bilmiyorum. En iyisi diger arkadaslarin da dedigi gibi icimden gelene ozel hediye, gelmeyene ev hediyesi artik napalim. :) Sanki herkes beni hediyeye mi boguyor da bu kadar sIkIntI yapayim, dimi ama. :) Icimden gelene valla.

Ben genelde kot , ayakkabi, cikolata ve cay gotururdum ama ayakkabiyi tavsiye etmem cunku ayak numarasi uymayabiliyor. Kot, cikolata, yabanci cay goturebilirsin. Onun disinda gir bir hediyelik esya dukkanina ABD'ye ozel seyler al. Hepsine elektronik esya ooo para yetmez.

Son düzenleme:
Yok, elektronik esya ben de alamam zaten, hangi birine yetecem. Bir de cam sakizi coban armagani birsey olsun yani, pahali hediyeler sevmiyorum. Benim boyumu da asar.
Giyim konusunda tereddutluyumdur hep, ya olmazsa ustune diye. Ama cocuklara kiyafet alabilirim, simdi olmaz 1 sene sonra olur en fazla. Yetiskinlere hediyelik esya dukkanlarina girip bakarim. Tj Maxx var burda carsamba pazari gibi, icinde bir ben eksigim, ordan cok hediye cikar saniyorum.
Tesekkurler Kankamstyle.
:)

U 'r welcome sevde_ :)
Sevmediklerine "I am a slut" yazili t-shirtler al . Ha ha ne komik olur :) Oyle komik yazili t-shirtler de olabilir.

U 'r welcome sevde_ :)
Sevmediklerine "I am a slut" yazili t-shirtler al . Ha ha ne komik olur :) Oyle komik yazili t-shirtler de olabilir.

Telefondayım gülücük koyamıyorum ama çok güldüm. aman onlar senden benden çok bilirler ingilizce hakaret, alıp kafama geçirirler onları. Ama gıcık olunanlara gerçekten çok iyi giderdi. Bir düşüneyim ben benim çevremde kime yakışırdı. :))

Dusundum ama en cok eve bizi gormeye gelenlere ikram etmek icin :) bide gormeye gelen giden olunca 1 er tane eller bos kalmasin diye kimseye ozel cikolata goturmedim yani hediye niyetine :))
En iyisi sen kendi bildigin gibi icinden gelene al yoksa cikamssin icinden :)

Biz de yurtdışındayız havaalanındaki free shoplardan bir iki şey alıyorum hem kendimize hem dostlarımıza..
Aslında kimsenin de bir şey beklediği yok. Kocaman çikolata ve kahveler; muhteşem kokulu orijinal parfümler herkes bayılıyor..
Böyle bir şey de yapabilirsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…