• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ABD'de ivme Trump'tan yana

office

Ben sizden değilim...
Pro Üye
9 Eylül 2007
21.429
66.507
1.123
hillarytrump.jpg

ABD'de Cumhuriyetçi Parti ve Demokratların başkan adayı olarak yarışmaları beklenen Hillary Clinton ve Donald Trump arasındaki çekişmeye dair son anketlerin sonuçları şaşırttı.

ABC News ve Washington Post'un ortaklaşa düzenlediği ankete göre; Müslüman ve göçmen karşıtı açıklamalarıyla uluslararası kamuoyunda büyük tepki çeken Trump (Yüzde 46), muhtemel rakibi Clinton'ın (Yüzde 44) 2 puan önünde.

Oysaki ABC News ve Washington Post'un Mart ayındaki anketinde Clinton, Trump'ın 9 puan önünde görünüyordu.

5742d14318c7734abc5b33cf

ABC News ve Washington Post'un son anketi

BİR BAŞKA ANKETE GÖRE CLINTON HÂLÂ ÖNDE AMA...

NBC News ve Wall Street Journal'ın yaptığı ankete göre ise Clinton (Yüzde 46) halen Trump'ın (Yüzde 43) 3 puan önünde. Ancak aynı anket Nisan ayında Clinton'ı milyarder işadamının tam 11 puan önünde gösteriyordu.

Dolayısıyla yapılan son anketler ivmenin Cumhuriyetçi Trump'ın lehine olduğunu ortaya koyuyor.

http://www.amerikaliturk.com/news/manset/89074-abdde-ivme-trumptan-yana/

İkisi de müslüman ve mülteci karşıtı, çıkarcı insanlar. Sadece biri dile getiriyor, biri getirmiyor. Ama BOP projelerinin destekçisi hatta mimarlarından biri olan Clinton'un ne derece hümanist (?) olduğunu biliyoruz, ifade etmesine gerek yok..

Gerçi ikisi de sadece işin şov kısmı, kim gelirse gelsin ABD'yi ve dünyayı yönetenler bu ikisi olmayacak, bunlar sadece ABD'yi temsil etmesi muhtemel iki vatandaş. Gerçek söz sahiplerini biz hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz. O yüzden kim gelirse gelsin, ibre her daim Müslümanlar'ın ve Orta Doğu'nun aleyhine...

Adam son konuşmasında işit'e destek olan ülkelere asker çıkartacağım dedi.. Müslümanlar işit'i kendi içlerinden temizlemeli dedi.. aslında bir bu noktaya katılıyorum, ama nasıl olur onu bilmiyorum..

Trump olmaz bana kalırsa hillary daha yüksek ihtimalle başkan olur

Trump; "Esad'ı değil Işid'i yok edeceğim" demişti.
Ayrıca Putin'in ortadoğu politikasını %100 desteklediğini de açıklamıştı.
Clinton ise tam bir Esad düşmanı.
Bu yüzden Trump'ı destekliyorum.
İleride değişir mi bilmem ama, şimdilik iyi gidiyor.

Muslumanlarin köküne kibrit suyu düsturuyla :KK53:

Amerikada ki kanunlar bizden farklı olarak başkanlara da işlediği için ırkçı bir yaklaşım gözetemez dep'im.. ama adam işit i destekleyen ülkelere asker çıkartacağım diyor, bir şekilde temizlemeyi kafaya koymuş gibi görünüyor.. yoksa orada yaşayan Müslümanlar gördüğüm kadarıyla çok da tedirgin değiller, hatta bazıları Clinton daha beter falan dedi :27:

Trump; "Esad'ı değil Işid'i yok edeceğim" demişti.
Ayrıca Putin'in ortadoğu politikasını %100 desteklediğini de açıklamıştı.
Clinton ise tam bir Esad düşmanı.
Bu yüzden Trump'ı destekliyorum.
İleride değişir mi bilmem ama, şimdilik iyi gidiyor.

Bahar gerçekten bunların kendi planları olup uygulayacağına inanıyor musun? Hepsinin seçim vaadi farklı olabilir ama koltuğa oturunca yapacakları aynı, lobiler ve dünyayı yöneten tanımadığımız güçlü aileler ne derlerse onu yapacaklar. Kim Clinton'a ya da Trump'a dünya yönetimini bırakacak? İstemedikleri bir şeyler olursa Kennedy'ler gibi yok edecekleri maşalar sadece bu isimler.

Altı üstü piyon bunlar, buzdağının gördüğümüz kısımları. Tıpkı diğer dünya liderleri gibi.

Bahar gerçekten bunların kendi planları olup uygulayacağına inanıyor musun? Hepsinin seçim vaadi farklı olabilir ama koltuğa oturunca yapacakları aynı, lobiler ve dünyayı yöneten tanımadığımız güçlü aileler ne derlerse onu yapacaklar. Kim Clinton'a ya da Trump'a dünya yönetimini bırakacak? İstemedikleri bir şeyler olursa Kennedy'ler gibi yok edecekleri maşalar sadece bu isimler.

Altı üstü piyon bunlar, buzdağının gördüğümüz kısımları. Tıpkı diğer dünya liderleri gibi.

Abd'de sistem tek başkanın eline bakmaz. Fakat yinede söylemleri bakımından Clinton gibi saldırgan, tehlikeli değil.
K.Kore ile ilgili de açıklamalar yapmıştı, Abd nüfusunun çoğunluğu AntiKızıl iken bu yola girmesine gerek yoktu.

Ama dediğin gibi, büyük ihtimalle yeni bir Trump otel inşa etmekten öteye geçemeyecektir.
Obama içinde aynı umutlar beslenmiş, Müslümanların ve Siyahilerin temsilcisi olarak görünmüştü. Hatta, Hüseyin ismi bile ayrı bir başlık, ayrı bir olay idi.

Yine de, ortadoğu tutumundan dolayı kendisini destekliyorum.
Clinton açık açık, hiç utanmadan Esad başkana saldırırken, Trump tam tersi yönde tavır takındı.
En azından, sadece Suriye hakkında ki fikirlerini koruyabilse, bana yeter.

Abd'de sistem tek başkanın eline bakmaz. Fakat yinede söylemleri bakımından Clinton gibi saldırgan, tehlikeli değil.
K.Kore ile ilgili de açıklamalar yapmıştı, Abd nüfusunun çoğunluğu AntiKızıl iken bu yola girmesine gerek yoktu.

Ama dediğin gibi, büyük ihtimalle yeni bir Trump otel inşa etmekten öteye geçemeyecektir.
Obama içinde aynı umutlar beslenmiş, Müslümanların ve Siyahilerin temsilcisi olarak görünmüştü. Hatta, Hüseyin ismi bile ayrı bir başlık, ayrı bir olay idi.

Yine de, ortadoğu tutumundan dolayı kendisini destekliyorum.
Clinton açık açık, hiç utanmadan Esad başkana saldırırken, Trump tam tersi yönde tavır takındı.
En azından, sadece Suriye hakkında ki fikirlerini koruyabilse, bana yeter.

Umarım öyle olur ama ben de bir Obama hezimeti bekliyorum. Hepsi belli bir kesime oynuyor işte. O söylemler de unutulacak gidecek.

Ama Clinton'dan nefret ederim. BOP projesinin azılı savunucularından, Orta Doğu'da emelleri olan, güce tapan bir ...... benim için. Noktalara her şey gelebilir.

Ama her halükarda ikisi de kin ve nefretten beslenen tipler, ABD hariç dünya yıkılsa umursamayacak adamlar. İkisinin de suratından şirretlik akıyor. Tıpkı Bush gibiler. Obama daha ılımlı idi en azından.

Umarım öyle olur ama ben de bir Obama hezimeti bekliyorum. Hepsi belli bir kesime oynuyor işte. O söylemler de unutulacak gidecek.

Ama Clinton'dan nefret ederim. BOP projesinin azılı savunucularından, Orta Doğu'da emelleri olan, güce tapan bir ...... benim için. Noktalara her şey gelebilir.

Ama her halükarda ikisi de kin ve nefretten beslenen tipler, ABD hariç dünya yıkılsa umursamayacak adamlar. İkisinin de suratından şirretlik akıyor. Tıpkı Bush gibiler. Obama daha ılımlı idi en azından.

Aynen öyle.
Ben de Clinton'dan nefret ediyorum. Sinsi, saldırgan, vahşi, barbar ve daha nicesi.
Fakat Obama'da bana kalırsa sadece daha sempatik takılan fakat özünde Clinton'dan pekde farklı olmayan bir kimse. Ne hapishaneleri kapattı ne de kanlı elini Orta Doğu'dan çekebildi. Suriye'yi kan gölüne çevirdi, şimdi Libya'ya girecekler.
Ne gerek var ki.. Zaten Kaddafi sonrası ülke 5'e bölündü. Tabi, demokrasi götürmeden olmaz. O uçaklar mutlaka uğramalı...

Cidden düşününce Bush'tan daha az zarara yol açmadılar, aynı sistemi sürdürdüler.

İşte bu noktada umut besleyebileceğim tek söylem Trump'ın bahsettiği Esad'a değil de Işid'e saldıracağız yönünde ki savları, planları oldu. Doğrusu bu bana yeter. En azından, olaya daha ılımlı yaklaşan Trump'ı tercih ederim.

Back
X