ABD polisinden protestoculara çok sert müdahale

MasalKenti

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2013
1.207
855
ABD polisinden protestoculara çok sert müdahale
ABD'de 18 yaşındaki siyahi bir gencin polis tarafından öldürülmesiyle başlayan olaylarda beşinci güne girildi.

ABD'nin Missouri eyaletinin St. Louis şehrinde çoğunlukla siyahların yaşadığı bir kasabada, cumartesi gecesi 18 yaşındaki Michael Brown isimli siyah genç, polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Brown’ın ölümünün ardından bölgede olaylar çıktı.

GÜVENLİK GÜÇLERİ NEFES BİLE ALDIRMIYOR
Polis, Ferguson isimli küçük kasabada yoğun biber gazı kullanırken, özel harekat timleri bölgeyi abluka altına aldı.

Brown polis tarafından vurulmuş, görgü tanıklarıgencin teslim olup ellerini havaya kaldırmasına karşın polisin ateş ettiğini söylemişti. Brown'ın ölümünün ardından bölgede yaşanan şiddet olayları beşinci gününe girdi.

Polis kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı. AFP ajansı Ferguson’da polisin iki gazeteciyi tutukladığını bildirdi.

POLİS 18 YAŞINDAKİ BROWN'I BÖYLE ÖLDÜRDÜ

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, duran polis arabası bu sırada yürüyen iki genci yanına çağırdı. Polisler arabadan indi. Biri Brown'ın ensesinden tuttu, yere yatmasını istedi ve "seni vuracağım" dedi. Diğer bir görgü tanığı ise Brown'ın kaçmaya çalıştığını ifade etti. İfadesine silahsız olduklarını ve bir şey yapmadıklarını ekledi. Polis memurundan çıkan ateşi gördüm diyerek ise ifadesini tamamladı.

Ferguson kentinde beşinci gününe giren protestolara ABD polisinin müdahale yöntemi ise bir hayli şaşırtıcı. Küçük bir kent olan Ferguson'da otomatik silahlar ve zırhlı araçlarla halkın karşısına çıkan polisin görüntüsü, adeta yabancı ülkelerde terörist gruplara karşı görev yapan ABD kuvvetlerini andırıyor.

ABD Başkanı Barack Obama önceki gün yaptığı açıklamada, polis kurşunuyla vurulan siyahi gencin ölümünü "yürek burkucu" olarak nitelemişti.

YOĞUN GAZ VE PLASTİK MERMİ YAĞMURU
Bunun üzerine bölgede adeta kıyamet koptu. Eylemcileri dağıtmak isteyen tam teçhizatlı birlikler yoğun gaz ve plastik mermi kullanınca protestolar çatışmaya döndü.

IRAK'A SAVAŞA GİDERMİŞ GİBİ
Cumartesi gününden itibaren ise Ferguson'da, polisin bu cinayeti için protestolar başladı. Bölgeye takviye birlikler sevk edildi. Ayrıca Irak'a savaşa gidermiş gibi teçhizatlı, polis-asker karışımı güvenlik güçlerinin bölgeyi abluka altına aldığı gözlendi.

GAZETECİLER GÖZALTINA ALINDI
Çatışmanın büyümesiyle birlikte yerel bir 'vaka' olan bu olay birden ulusal boyuta ulaştı. Amerika ve dünya medyası bölgeye akın etti. Medyanın bölgeden uzaklaşmasını isteyen polis çok sayıda gazeteciyi gözaltına aldı. Canlı yayınlar sırasında kameralara gaz bombası atıldığı ifade edilirken bu sırada gözaltına alınan muhabirlerin olduğu öğrenildi.

http://www.haber7.com/amerika/haber/1190776-abd-polisinden-protestoculara-cok-sert-mudahale

konuyu görmedim varsa kapatilsin,

buda iki yüzlü ABDnin gercek yüzü, birde bizim polisimize laf atarlar

Ey Amerika Ey Saymayın Obama; sen çeşitli projeler ve doktrinlere hizmet etmek için başkalarının ülkesini karıştırırken; senin ülkende böyle karışır işte. Rüzgar eken fırtına biter

başlıkta art niyet mi var diye düşündüm bak şimdi. kızım sana söylüyorum gelinim sen anla hesabı... ''bizim göstericiler ve gazeteciler polise laf etti , bakın elin polisi neler yapıyor, oturun halinize şükredin der'' gibi gibi gibi gibi.

Basligi ben atmadim, baska haberde yine ABDnin Türkiyedeki tutumuyla gercek tutumu karsilastirildi, bu cok olagan bisey, kendileri gezi de 24 saat canli yayin yaparken burdaki gazetecilere gaz bombasi atti, ortada sergilenen iki yüzlülük tabi konu olucak

arkadaşlar kıyaslama yapsak ne ki
zaten ha amerikadaki o sert müdahale ha bizdeki
görüntü olarak ben bir fark göremedim?
konu kötü niyetle açılmış olsaydı bile yerini bulmuş
türkiye polisinin de içler acısı durumunu ortaya sermiş.

Konu sadece Abd nin iki yuzlulugunu degil bu ülkede bazılarınin da ikiyüzlülugunu ortaya koymuş. Bizde olursa göstericilerin hakettiği o diyenler sert müdahaleyi kabul etmeyenler öldürmeyi ama polise taş atmış kamu malına zarar vermiş diye savunanlar gitmiş amerikadakine çok sert müdahale diyor.

Hele bunu haber7 nin yazmasi da ayrı ironik senin ulkende bin beteri olurken polisi savunuyordun ama

Aklamak gibi bir sorunum yok Ülkeyi kötü niyetli dagitana daha fazlasi da yapilabilir, o konuda iyi bile sabrettiler

konu actin suclu oldun bacim

haberin icerigine degilde acan kisiye bakildiginida ilk defa goruyorum..chess hapi yuttu bu durumda..

Aklamak gibi bir sorunum yok Ülkeyi kötü niyetli dagitana daha fazlasi da yapilabilir, o konuda iyi bile sabrettiler

evet kötü niyetlilere polis daha fazlasını da yapabilir, buna katılıyorum ama kötü niyetten kastın ne? hükümetin bazı isteklerine karşı eylem hakkını kullanmak mı? ya da iyi niyet ne? hükümetin her dedigine amin demek mi?

mesela bi zamanlar örtülüler eylem yaparlardı. o eylemlerde de insanlar öldürülmeli miydi, ya da biber gazı falan? bunu savunur muydun? herhalde savunmazdın dimi, sadece provakatörler ayıklansın alsın cezasını derdin dimi?

konu actin suclu oldun bacim

haberin icerigine degilde acan kisiye bakildiginida ilk defa goruyorum..chess hapi yuttu bu durumda..
ben de anlamadim bunlar hep Akpliyim diye sanirim, chess acsa bu sorular gelmezdi tahminen, nasil bir hirssa artik diger konularda tam alamadilar herhalde firsat bu firsat degerlendiriyorlar mi acaba

insan gibi eylem yapsalar hic birsey demezdim inan bana, desteklerdim hatta basta zaten dedim (inanmazsiniz simdi) kesilmesin agaclar diye, ben onlarin yaptigina eylem demiyorum, devletin malini o hale getirmelerini destekleyemem bunlar kasttir ayiklanmayla temizlenebilecek bir "eylem" degildi

insan gibi eylem yaptılar zaten ama hükümetten veya cemaatten gelen emir ile durduk yere göstericilere sert çıktılar. ardından da göstericiler başladı... tabi bu da provokatörlere ve ergenlere yaradı. ama başlangıcı polis yaptı, çünkü insanlar orada öylece oturuyorlardı.

sen uzaklardaydın büyük ihtimalle, olanları göremedin bu yüzden sanırım. neyse saglık olsun...

24 saat canli yayin vardi sagolsunlar eksik birakmadilar gördük herseyi, bu konuda da ayri fikirdeyiz 'bence' bastan beri kötü niyetli bir organizasyondu, Allah firsat vermesin kötü niyetlilere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…