ABD 1.dünya Harbinin Neresinde Sakli ?Bu fotoğraflar, basin dahil ilk kez yayimlanma

suavea

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2007
689
5
Bu fotograflar , basin dahil ilk kez yayimlanmaktadir.
Izmir'i , padisah Vahdettin'in ,askerimize verdigi DIRENMEYIN talimatindan sonra ,rahatca isgal etmis olan Yunan birliklerinin Izmir'de rihtima cikislari ve Yunan isgal kuvvetleri bas komutan general Leonidis Paraskevopoulos ile azili Turk dusmani , Yunan'li Izmir Metropolu papaz Chrysostomos ile birlikte hukumet binasinin balkonundan birlikte konusma yaparlarken cekilmis olan fotograflarini sunuyorum.
56539519bn5.jpg

Landing of Greek soldiers at the docks. Smyrna 1919
Fotograflari sizlerle paylasma nedenim ise ;
Lutfen balkona asilmis olan bayraklara dikkatle bakiniz .
Italyan,Ingiliz, Yunan bayraklarinin yaninda ,"cizgileri ve yildizlariyla"
cok iyi bilinen bir baska bayrak daha var ;
AMERIKAN BAYRAGI
68486828rf4.jpg

Chief General Leonidas Paraskevopoulos & Metropolitan of Smyrna Chrysostomos speak to people of Smyrni from the balcony of the Metropolitan mansion

I. DUNYA HARBINDE savastigimiz ulkeler arasinda ABD varmiydi ?
Cephede , ABD yok idi fakat perde arkasinda Turkiye'nin isgalinde bas aktorlerden birisi de ABD idi...

Hulki CEVIZOGLU yazmıs oldugu " İşgal ve Direniş (1919 ve Bugün)"
isimli kitabinda soyle diyor :

"kitabımı yazarken, çok ilginç bir gerçekle karşılaşmıştım.
1919'da ülkemizi işgal eden sömürgecilerin başında ABD'yi gördüm!..
Oysa, hiçbirimiz okul yıllarından bu yana ABD (Amerika Birleşik Devletleri) adını duymadık!.. İşgalci ülkeler olarak Yunanistan, İngiltere, Fransa ve İtalya'yı biliyor, onların yaptıklarını okuyorduk.
Sanki, "gizli bir el" (!) resmî tarih kitaplarımızdan ABD adını kazıyıp, çıkarmıştı!.."

Bu nedenle Hulki Cevizoglu'nun yayimlamis oldugu kitabin icinde sakli olan emperyalist oyunlari okuyunuz !
Naci Kaptan

Son düzenleyen: Moderatör:
her memleket hak edende kalmıştır bizim hak edipde alamadıgımız bir musul kalmıştırrr ne izmir nede TÜRKİYEMİN baska bir iline allah bu gunleri yaşatmasın zor zamanlarr

Her pisligin altindan Abd cikiyor,yüze gülüp arkadan vuruyor,bunu acikca biliyoruz ama yine de bisey yapamiyoruz..

X