aahhhhh bu hurafelerrr :)

oglak_kadini

The Devil's Advocate.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2013
21.917
En iyi cevaplar
1
18.023
498

kızlar merhaba ...

benım her zaman çok ilgimi çeken bır konu bu hurafeler bazıları çok komik oluyor bazıları da trajikomik...

sizin de bıldıklerınız varsa burada paylaşır mısınız?

*.bir evden ölü cikarsa , o evdeki su kaplari bosaltilmazsa, azrail tum sulara elini degdigi icin biri daha ölebilir
ölü yikandiktan sonra kazan cevrilmezse bir ölü daha olur

*.bazi turbelerin topragindan cikan solucanlari yiyen kadinlarin kisirligi gecer.ilk cocugun erkek olmasini istiyorsaniz yataga bir erkek cocuk yatirilir

*bır evi karınca basarsa o evden ölü çıkar.

* kurt gıbı bı hayvandır bizim oralarda soylenır pardi gelip bır evın altında ulursa o evden ölü çıkar

şimdilik aklıma bunlar geldı

Son düzenleyen: Moderatör:
hamıle kadına test yaparlar oturaacagınyerlerın bırıne bıcak bırıne makas koyarlar bıçağa oturursa erkek makasa oturursa kız olurmus gerci bunu herkes bılır :)

çocuu olmayan kadınlar ceviz ağacının köküne oturtulur

süpürgeye değersen boyun uzamaz ( küçükken çok korkardık )

sen yerde yatarken bırı ustunden geçerse boyunu almış olur boyunu vermesse oyle tıfıl kalırsın (bundan da çok korkardık )

bir kadın elişi yaparken kapıdan içeri uğursuz biri girerse o elişi bitmez

hamur yoğururken dısarı sıcrarsa hamurdan bırısı o ekmekten yer

bı evde yenidoğan çocuk varsa o evın yanından cenaze geçirilmez

ölü gömuldukten sonra çocuklara kibrit verılıp yaktırılır ( neden bılmıom )

bir kadın kocasını kendıne bağlamak ıstıyorsa yemeğine çişini katar

bir bekar evlenemıyorsa bı kilit alır cumadan çıkanlara actırılır ama hiç konusulmaz sonra o açılan kilit
gidip denıze atılır ( her nekadar hurafe olmadııı dusunulsede bana oyle gelıyo )

bızim orda çocuklara nazar değmesin dıye yüzlerine kömürle asker gibi çizgi çizerler

yeni doğan çocuun göbek bağı cami avlusuna atılır ki dindar olsun

eger anne hamıleyken bırının bahcesınden ızınsız bısey alırsa cocuk hırsız olur

çocugun kırkı çıkmadan tırnagı çıkarsa çocuk hırsız olur

digerleri evet hurafe ama birini bahçesinden izinsiz alınan şey hırsızlıktır çocuktan önce anne hırsızlık yapmış olur ama şu var ki haramla olandan ne kadar hayır gelir bilinmez hırsız mı arsız mı olur bilemeyiz

yeni gelinin evine giren eşya bir daha çıkmazmış..

elindeki bıçağı birine verirken elden ele değil, bir yere koyarak verilirmiş ki kavga çıkmasın

yenidoğan bebek odada yalnız bırakılmazmış.

lohusa kadın tuvalete de girse kapısı yarım açık kalırmış (pırt meraklıları çıkarmış galiba bunu)

bebek ziyaretine gelen misafirlere lohusa kadın güle güle diye uğurlamaya gelmezmiş sütü kaçarmış maazallah

gece tırnak kesilmez, sakız çiğnenmez (ölülerin kemikleri çiğnenirmiş)

he bi de hamile kadın bi meyveyi falan aşermiş de yiyememişse çocuğunda o meyveyi andıran leke çıkarmış

lohusalık ve hamilelikle ilgili amma hurafe öğrenmişim

Son düzenleme:

lohusalık konusu gerçek bacım onu hafife alma derim... lohusalar çok rahatsız edilirler bu yüzden yalnız bırakılmaz.. üç harflilerin bebeği götürdüğüde olur anneyi yanına çağırdığıda (tanıdığı birinin kılığına girerek) yaşanmışlığı olanlar illa vardır etrafında bi araştır... annemi dedem kılığında çağırmış mesela gecenin bi yarısı babannem durdurmasa gidiyormuş...

gece gece tüylerimi ürpertmeye yettin valla teşekkür ederim.
umarım lohusa falan okumaz..

Çocukluğumda en çok duyduğumu yazayım ben de
Balkondan pencereye çıkar oradan içeri girerdik
kim görse hırsız olursunuz derdi
olmadım..
Kapı eşiğinde çok otururdum ona da kızarlardı evde kalırsın derlerdi (evlenemezsin yani)
evde de kalmadım...

gece gece tüylerimi ürpertmeye yettin valla teşekkür ederim.
umarım lohusa falan okumaz..

bütün lohusalar bunu bilir... bu yüzden anne kayınvalide yanlarında kalırya zaten maksat bebeği görmek değil bebeği ve anneyi yalnız koymamak... korkma üç ihlas bi fatiha nas felak oku üfle yat bişicik olmaz

ben de lohusaydım bir zaman.. eşim de sen gibi düşündüğü için 40 gün yanımda vardı birileri..
bana kalsa durabilirdim.. ama öyle bir bıdı bıdı yapıyorki herkes, kesin korkuyorsun

biz okuyoruz şükür de, lohusa sure de okumaya çekindiğinden kendini savunmasız hissediyor zaten :)

neyse birkaç hurafe daha geldi aklıma

merdiven altından geçilmez,
evde şemsiye açılmaz,
kırkı çıkan bebek kırklama banyosu yapılmazsa bir ömür buram buram ter kokar maazallah :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…