##aaa çocuğunuz olmuyor mu## sorusu....

Benim bir akrabamın da çocuğu olmadı.
21 yıllık evliler. Kadına böyle salak salak sorular sordukları zaman cevap dahi vermezdi. Onu hatırladım şimdi.

Bekarlara da evlilikle alakalı sorular sorulur mesela. Artık düşün, zamanı geldi gibi laflar edilir. Sanki insanın kendi elinde bunlar... Boş beleş konuşanların ağzını yırtasım geliyor.

Bana sorsalar boş boş konuşmayın derdim ya da size ne falan derdim gülümseyerek. Dalga geçerdim. Uğraşılmaz bu patavatsız dingillerle.
Hiç prim vermemek lazım. Hatta öyle bir duruşun olmalı ki özel sorular sormaya çekinsinler. Takmamayı öğrenmelisin bunları yaparken. Moralini bozmana değmez.

Ben mesela herkese söyledim çocugum olmuyor diye,Allahıma şükürler olsun tüp bebek yöntemiyle 3. Denemede aldım kucağıma oğlumu,şimdi de sokaktaki insana bile söyleyeyim geliyor tüp bebek diye:) ben mi deliyim bilmiyorum ama gurur duyuyorum oğlumun tüp bebek olmasından ben mücadele ettim onun için günlerce,aylarca gözyaşı döktüm ve Allahıma şükür başardım hissi taşıyorum :))

Bu kadar dogur yap diyolar ya srn dogurunca onlarmi bakcakmis acaba zahmet olmazsa o cok bilmislere bi sorsana xanim

Allah evladınızı size bağışlasın.
Dediğinize katılıyorum. Evet henüz çocuğum yuok ama bende sizin gibi hissediyorum.
onlar kolayca sahip oldular. Ama biz mücadele veriyoruz. Ağlıyorsun. Üzülüyoruz

Âmin sana da en kısa zamanda sağlıklı bir evlat versin canım,yaşayan biliyor işte,seni anlamalarını bekleme,anlamazlar,bi süre sonra anlamamaları umrunda olmuyor zaten

4 yil cok cok uzun bir sure degil. sabredin ve umudunuzu kaybetmeyin. evli degilim fakat inanin anlayabiliyorum diye dusunuyorum.
cevremizdeki insanlar baskalari hakkinda konusmaya, onlari zor durumda birakmaya bayilirlar. ama maalesef o cok cahil bilmisliklerini karsisindakilere pazarlamaya bayilirlar.
-aa bilmem kimin cocugu calismiyor..
-aaa bilmem kimin cocugu sinavi kazanamamis..
-aaa kadin bu saatte evden cikti
-aaa kadinin kocasi bu saatte eve geldi vs vs vs..
o kadar bos agizlilar ki; igreniyorum.

Siz hayata esinizle elele bir yola cikmissiniz ve ailenizin 3. uyesi henuz size katilmamis. Demek ki zamani degilmis. Demek ki yavrunuza kavusmaniz icin henuz vakit var. Caninizi sikmayin.

Sabahlari kendiniz icin uyaniyorsunuz. Aciktiginizda kendi karninizi doyuruyorsunuz. Uyku saatinde bedeniniz icin uyuyorsunuz. Hayatta her seyden onemlisi once insanin kendisidir. Kimse sizin yerine uyumuyor, yemiyor, ise gitmiyor. Ekmeginizi vermiyor. Hadlerini bildirmek icin en guzel cevap gulumseyerek henuz dusunmuyoruz canim cicim vs demek. Cunku gercekten bunu bile bile size soranlar iyi niyetli degildir ve iyi niyet barindirmayan insanlar digerlerini mutemadiyen mutsuz gormek ister. Lutfen hep guleryuzlu olun. Mutlu gorunun. kimseye hesap vermek zorunda degilsiniz.

Rabbim hayirlisiyla bebeginizi kucaginiza almayi nasip etsin.
Sevgiyle kalin Canim.

Ben daha 10 aylik evliyim. Her aile gününde, arkadas toplantisinda "niye yapmadiniz hala, olmuyor mu, sorun hanginizde" diyenler oluyor. Sen mi bakacaksin diyorum oyle diyene. Tavsiye ederim. Caninizi sikmayin. Allah buyuk.. Kucaginizi bos birakmasin insallah.. Rabbim derdinizi kederinizi alsin gotursun bebek haberiyle en yakin zamanda.. Densiz olanlara da Allah merhamet ve akil versin!

Saol canım. Allah sana da herşeyi gönlünce versin

Bizim millet boyledir iste soylediklerini dusunmez ..
Sevgilin yokmu , varsa neden evlenmiyorsun , evlenirsin neden cocuk yapmiyosun ..
Yahu sizene!!

Allah sana en yakinda hayirli bir evlat nasip etsin.
Takma milletin soylediklerini onlar herzaman konusacak dedikodu bulurlar.

Ben de daha dun aksam gittigim dugunde bu soruya maruz kaldim. Kimsenin kotu bir niyeti yok elbette bizi ne kadar uzduklerini bilseler yapmazlar elbette. napalim uzulup kaliyoruz kendi uzuntumuzu bu insanlardan cikarmanin bize bir yarari yok elbette. Ama birkacina burada mi yapim eve kadar bekliyim mi demisligim var... dayanamadim

Ben hamile olduğum halde hala aynı soruya maruz kalıyorum malesef daha dun "sizin çok oldu evleneli olmuyor muydu Bi problem mi vardı?" sorusuyla karşı karşıya kaldım. Nefret ediyorum şu laf araştıran dedikodu peşinde gezen insanlardan. Ben aklına gelmesin üzülmesin diye insanlara başsağlığı dileyemiyorum bırak laf araştırmayı. Suratlarına karşı sana ne diye bağırmak istiyorum

demek hamile kalıncada susmuyo bu meraklı dedikoducular işimiz zor Allah bağışlasın bebeğini, bizlerde nasip olsun inşallah

demek hamile kalıncada susmuyo bu meraklı dedikoducular işimiz zor Allah bağışlasın bebeğini, bizlerde nasip olsun inşallah
aynen oyle hatta bu hamile kaldıktan sonra daha fazla oluyo malesef canım. artık sorunca saklamaz varsa bir problem anlatır diye düşünüyorlar heralde.
amin canım benim çok teşekkür ederim rabbim inşallah en kısa zamanda sizlere de nasip etsin hep dualarımdasınız.

Liseye gidersin üniversiteyi kazanamadın mı derler, üniversiteye gidersin nezaman öezun olacaksın derler, mezun olursun iş derler, iş bulursun sevgili yok mu derler, sevgili bulursun bu adam seni almıyor mu oyalıyor mu derler, nişanlanırsın nikah derler, evlenirsin çocuk derler.derler de derler... Sen bildiğini yap,etrafa kulakalarını tıka...allah ne yazdıysa o olur....

bezdim ya bu soruyu her seferinde duymaktan dusunmuyoruz daha erken diyip geciyorum ama insanlar ne kadar meraklilar heleki bizim turkmilleti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…