##aaa çocuğunuz olmuyor mu## sorusu....

tüp bebek tedavisi ile gebeyim. daha kalp atışını duymadığım için net konuşamıyorum. kimseye söylemedim o yüzden gebeliğimi kendi aileme bile seni çok iyi anlıyorum. gözlerinin içine bak kırılmadığını seni kıramayacaklarını göster onlara ve aynı cümleyi kur Rabbim daha nasip etmedi sonra da ekle isteyen herkese nasip etsin. bir an bile kaçırma gözlerini. insanlar garip anlayışsız. sen güçlü olursan seni kıramazlar, sen inancını kaybetmezsen sen kazanacaksın. Rabbim yar ve yardımcın olsun. en yakın zamanda nasip etsin yüce rabbim
İnşallaaaaah hayırlısıyla kalp atışlarını duyarsın

ay çok güldüm keşke deseymişsin :) ben de 3,5 yıllık evliyim 10 aydır çocuk istiyoruz bir sürü ameliyat, tedavi vs uğraştık..Büyükler değil ama beni de kendi birçok arkadaşım bunaltmıştı bir ara..her aramada, konuşmada çocuk yok mu ne zaman olacak diye sorular..zaten hastane doktor görmekten moralin çok da iyi olmuyor bir de bu mahalle baskısı :) ben birine 'sen önce bi koca bul da aynı zamanda yapalım demiştim' :) hala koca bulamadı :))
Allah sana da tez zamanda nasip etsin

To
benim alt komşu 4 kere hamile kalmış ama doğurmak nasip olmamış, hiç çocuğu yok. onun acısı olduğu için bu konuları açmaz diye düşünürsün, ama o bile utanmadan soruyo :KK67: diğer insanlardan anlayış beklemek anlamsız bu durumda
yok artık.

benim ark yede ole dedidoktr bos yere asilamyla ugrasmayi n ve paraniza yazık tutma olasılığı çok dusukmus o yüzden direk tüp bebeğe yöneldiler...kızlar BN çok dua ediyorum bebisi olmayanlara sizde ark sim için dua ederseniz çok sevinir bu önümüzdeki hafta yerlestreckler yumurtaları ....ALLAH im isteyen herkese nasip eylesin
Öncelikle aşılamayı deneyelim bakalım

ay çok güldüm keşke deseymişsin :) ben de 3,5 yıllık evliyim 10 aydır çocuk istiyoruz bir sürü ameliyat, tedavi vs uğraştık..Büyükler değil ama beni de kendi birçok arkadaşım bunaltmıştı bir ara..her aramada, konuşmada çocuk yok mu ne zaman olacak diye sorular..zaten hastane doktor görmekten moralin çok da iyi olmuyor bir de bu mahalle baskısı :) ben birine 'sen önce bi koca bul da aynı zamanda yapalım demiştim' :) hala koca bulamadı :))

Senin cevap da supermis :KK70:

Ahhh ahhh şu dili bükülüceseler ah.
Aynı dertten muzdaribiz.
evlendiğim dönemde eşimin işleri tepe taklak oldu, durumu düzeltez diye, şu sıkıntılarla uğraşırken hamilelikteki ve sonrasındaki yükü kaldıramayız, bebeğimize layıkıyla bakamayız diye erteledik.
Çok sabrettik.tam 5 yıl.şimdi yeni yeni durumumuz düzeliyor ve ben ilk defa bu denli anne olmayı arzuluyorum, hazırım artık galiba.
Ama belki olur belki olmaz, en hayırlısını rabbim bilir! Ben kul olarak sadece elimden geleni yapabilirim, gerisi kader kısmet.
Dört duvar arasında ne yaşandığını kimse bilemez ! O çok bilmişlerin sorup durması yok mu? Bi de soran bir müddet sonra yine yine yine soruyor.makulce yanıtlıyorsun yok olmuyor, detay istiyor, allah verir rızkını diyor.of offfff.bide çocuk yapmak diyorlar adına.ÇOCUK YAPMAK, pardon yemek mi yapıyoruz!
Terslediklerim de oldu, ayyyy beni yanlış anladınız dendi:) yahuu hayat benim , beden benim, koca benim...üstüne vazife mi sormak.samimi dostum musun ki soruyon...
Üzülüyorum, eşim ev almadan çocuk yapmam diyor soranlara.yahu sormayın işte sormayın.bazen diyorum da çocuğum olunca o soranlara gidecem bakın çocuk oldu, masraflara yetişemiyoruz,eee işte çocuk oldu hali, pamuk eller cebe:)
Herkes bilir kişi.kimi eşiyle mutlu değildir çocuk düşünmez, kimi maddi sorunlar içindedir çocuk düşünmez, kimi sağlık problemi yaşıyor dur çocuk düşünmez vs vs.
Sen en iyisi kardeşim, şuan için düşünmüyoruz de.aaaa zaman geciyo diyenlere de, benim ömrümden geçiyo tasa etme de.daha da ısrar ederlerse bu benim özelim rica ederim de.olmadı atla üstüne saçını başını yol!

Ahhh ahhh şu dili bükülüceseler ah.
Aynı dertten muzdaribiz.
evlendiğim dönemde eşimin işleri tepe taklak oldu, durumu düzeltez diye, şu sıkıntılarla uğraşırken hamilelikteki ve sonrasındaki yükü kaldıramayız, bebeğimize layıkıyla bakamayız diye erteledik.
Çok sabrettik.tam 5 yıl.şimdi yeni yeni durumumuz düzeliyor ve ben ilk defa bu denli anne olmayı arzuluyorum, hazırım artık galiba.
Ama belki olur belki olmaz, en hayırlısını rabbim bilir! Ben kul olarak sadece elimden geleni yapabilirim, gerisi kader kısmet.
Dört duvar arasında ne yaşandığını kimse bilemez ! O çok bilmişlerin sorup durması yok mu? Bi de soran bir müddet sonra yine yine yine soruyor.makulce yanıtlıyorsun yok olmuyor, detay istiyor, allah verir rızkını diyor.of offfff.bide çocuk yapmak diyorlar adına.ÇOCUK YAPMAK, pardon yemek mi yapıyoruz!
Terslediklerim de oldu, ayyyy beni yanlış anladınız dendi:) yahuu hayat benim , beden benim, koca benim...üstüne vazife mi sormak.samimi dostum musun ki soruyon...
Üzülüyorum, eşim ev almadan çocuk yapmam diyor soranlara.yahu sormayın işte sormayın.bazen diyorum da çocuğum olunca o soranlara gidecem bakın çocuk oldu, masraflara yetişemiyoruz,eee işte çocuk oldu hali, pamuk eller cebe:)
Herkes bilir kişi.kimi eşiyle mutlu değildir çocuk düşünmez, kimi maddi sorunlar içindedir çocuk düşünmez, kimi sağlık problemi yaşıyor dur çocuk düşünmez vs vs.
Sen en iyisi kardeşim, şuan için düşünmüyoruz de.aaaa zaman geciyo diyenlere de, benim ömrümden geçiyo tasa etme de.daha da ısrar ederlerse bu benim özelim rica ederim de.olmadı atla üstüne saçını başını yol!
Maddî durumu toparlıycaz diyincede 2 kişisiniz ne madrafınız var diyorlar. Offff offff

Maddî durumu toparlıycaz diyincede 2 kişisiniz ne madrafınız var diyorlar. Offff offff
:) canımsın ya. 3–4 ay sonra inşaallah doktora gidecem.rutin bi kontrol için ve folik aside başlayacam inşaallah..3 ay folik içtikten sonra niyet edecem, gerisi kısmet.ay bak ağlarım şimdi ben yaaaaaaaaaaa

Malesef çocuğum olmuyor.Olmuyor kelimesinden nefret ediyorum.
Ben henüz allah nasip etmedi diyorum.
derdim şu:
4 yıllık evliyiz. 1.sene hiç düşünmedik. 1 yıldan sonra 1yıl geçti sonra hamile kaldım. 6 haftalık düşük yaptım. Sonrasında 2 senedir malesef çocuk sahibi olamadık. Ben tedavi yollarını deniyorum. Ama olmuyor. Ben bunun derdi ve üzüntüsüyle maddi ve manevi mücadele ederken zaten çok yıpranıyorum. Birde bunun üzerine insanların aaa çocuğunuz olmuyor mu. Aaa gezmeye doymadınız mı düşünün artık çocuk zaman geçiyor... gibi gereksiz konuşmalara maruz kalıyorum. Birde çok kalabalık bir yerde çalışıyorum.
bu sorulara çok etkili cevap vermek istiyorum. Beni artık kırmalarına izin vermek istemiyorum
fikir...fikir...[/QUOT bitmez canım milletin lafı san ki çocugu biz yapıyoruz allah veriyor bizimde çocuğumuz yok 4 yıl oldu bende problem yok ama eşim azosperm doktorlara göre boşa uğraşıyoruz derdimiz bize yetmiyor gibi insanlara laf anlatıyoruz bizim halimizi biz anlarız ancak

Yeni evlenmiştim henüz, komşularla tanışma kaynaşma çayında.bi komşum 3 çocuğum var işte bilmem kaç yıldır evliyim dedi, diğeri 10 yıllık evliyim dedi, baktım bi çocuk seviyo, sizin mi allah bağışlasın dedim, yok canım komşunun dedi.hiç üsteledim, cahil değilim hamdolsun.aradan aylar geçti yine bi ev ziyaretinde başbaşayken hiç çocuk konusu yokken pattt anlatıverdi.işte hamile kalmış düşmüş vs vs.üstündeki baskıyı anlattı.offfff.yahu bu kadr mı önemli.çocuk olmadan da bir çift mutlu olamazmi.ve çok mutluuydu eşiyle.
O gün bana teşekkür etti, hiç sormadığım ve sorgulamadığım için.yahu biraz insan olun insan.tekrar söylüyorum 4 duvar arasında ne olduğunu kimse bilmez! Siz dışardakiler kapatın azcık çenenizi!

Ben olsam böylelerine cevap olarak.

Nasip, kısmet..Mutluluk=çocuk olarak bakmıyorum hayata.
Allah doğru zamanda hayırlısını nasip etsin diyerek yaşıyorum.
Size de tavsiye ederim derdim.

:) canımsın ya. 3–4 ay sonra inşaallah doktora gidecem.rutin bi kontrol için ve folik aside başlayacam inşaallah..3 ay folik içtikten sonra niyet edecem, gerisi kısmet.ay bak ağlarım şimdi ben yaaaaaaaaaaa
Ağlamaaaaa
eğer ilaçla falan korunduysan hemen bırak. Malum ilaçlar biraz geciktiriyor
benden önce hamile kalırsan da ben ağlarım ona göre

Ağlamaaaaa
eğer ilaçla falan korunduysan hemen bırak. Malum ilaçlar biraz geciktiriyor
benden önce hamile kalırsan da ben ağlarım ona göre[/AYIR
Kimse ağlamasın canım.allah dileğen ve evladının kıymetini bilecek olan tüm bayanlara hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin İnşaallahhhhh.
Ben sulu gözüm ağlarım:)
Yok ilacı bırakalı 3 yıl oldu canım

X