##aaa çocuğunuz olmuyor mu## sorusu....

Malesef çocuğum olmuyor.Olmuyor kelimesinden nefret ediyorum.
Ben henüz allah nasip etmedi diyorum.
derdim şu:
4 yıllık evliyiz. 1.sene hiç düşünmedik. 1 yıldan sonra 1yıl geçti sonra hamile kaldım. 6 haftalık düşük yaptım. Sonrasında 2 senedir malesef çocuk sahibi olamadık. Ben tedavi yollarını deniyorum. Ama olmuyor. Ben bunun derdi ve üzüntüsüyle maddi ve manevi mücadele ederken zaten çok yıpranıyorum. Birde bunun üzerine insanların aaa çocuğunuz olmuyor mu. Aaa gezmeye doymadınız mı düşünün artık çocuk zaman geçiyor... gibi gereksiz konuşmalara maruz kalıyorum. Birde çok kalabalık bir yerde çalışıyorum.
bu sorulara çok etkili cevap vermek istiyorum. Beni artık kırmalarına izin vermek istemiyorum
fikir...fikir...
tüp bebek tedavisi ile gebeyim. daha kalp atışını duymadığım için net konuşamıyorum. kimseye söylemedim o yüzden gebeliğimi kendi aileme bile seni çok iyi anlıyorum. gözlerinin içine bak kırılmadığını seni kıramayacaklarını göster onlara ve aynı cümleyi kur Rabbim daha nasip etmedi sonra da ekle isteyen herkese nasip etsin. bir an bile kaçırma gözlerini. insanlar garip anlayışsız. sen güçlü olursan seni kıramazlar, sen inancını kaybetmezsen sen kazanacaksın. Rabbim yar ve yardımcın olsun. en yakın zamanda nasip etsin yüce rabbim

sizimi gerdi benim çocuk yapıp yapmamam de biraz sert diyeceksin ki susacaklar zaten aksine konusurlarsa kafayı yemis olmalılar

Tilki bana ne zaman evlencwn yasin geldi demeleri gibi.bende diyorumki çok skildim bu sorudan herşeyin zamani var bu sorulara cevap vermiyorm artik.bu cevabi söylediğim kişiler bir daha sormadi bana

Valla bazı insanlar o kadar pişkin ve yüzsüzler ki olmadığını bile bile her gün inadına seni üzüp kırmak için çocuk yapmıyor musun diyorlar hiç bi sorununuz olmadığı halde çocuğunuz olmasa dahi size kısır gözüyle bakiyorlar ve en uyuz olduğum şey belki çocuğun olsa 1 kere daha göremeyecek insanlar dahi çocuk yap diyor ya orada girtlaklayasim geliyor doktorlar da gelmiş stres yapmayın kafaya takmayın düşünmeyin diyorlar etraftaki çamurlar pislik insanlar her gün insanın ayağına yapışiyor ve sağolsunlar insana hiç unutturmuyorlar ki

1.5 aylik evliyken esimin koydeki teyzesi demisti bana bunu. Cocuk var mi dedi ben sok icinde yok diyebildim sadece. Aa olmuyomu yoksa dedi. Ulan1.5 aylik evliyim daha nasil yapildigini yeni öğrendim diyesim gelmisti.

Insanlar patavatsiz ve acimasiz. Sikmayin caninizi. Rabbim Hayirlisiyla kucaginiza almanızı nasip etsin insallah size ve bebek isteyen tum kadinlara

1.5 aylik evliyken esimin koydeki teyzesi demisti bana bunu. Cocuk var mi dedi ben sok icinde yok diyebildim sadece. Aa olmuyomu yoksa dedi. Ulan1.5 aylik evliyim daha nasil yapildigini yeni öğrendim diyesim gelmisti.

Insanlar patavatsiz ve acimasiz. Sikmayin caninizi. Rabbim Hayirlisiyla kucaginiza almanızı nasip etsin insallah size ve bebek isteyen tum kadinlara

ay çok güldüm keşke deseymişsin :) ben de 3,5 yıllık evliyim 10 aydır çocuk istiyoruz bir sürü ameliyat, tedavi vs uğraştık..Büyükler değil ama beni de kendi birçok arkadaşım bunaltmıştı bir ara..her aramada, konuşmada çocuk yok mu ne zaman olacak diye sorular..zaten hastane doktor görmekten moralin çok da iyi olmuyor bir de bu mahalle baskısı :) ben birine 'sen önce bi koca bul da aynı zamanda yapalım demiştim' :) hala koca bulamadı :))

kucukken baslar bu insanlar meraka once goguslerin cikti mi diye sorarlar
sonra ilk adetini oldun mu diye sorarlar
biraz buyursun sevgilin var mi diye sorarlar
sonra ne zaman istiyeceklrr seni
sozlenirsin nişan ne zaman derler
nişanlanırsin duğün ne zman derler
evlenirsin cocuk ne zaman derler
cocugun olur ikinci cocuk ne zaamn derler
hic bitmeyecekler galiba nedense biz kimseye bisey sormuyoruz

İnsanları bu kadar ciddiye almayın. Herkes aynı şeyi yazmış sevgilin olur ne zaman istiycekler nişanlnırsın düğün nezaman .... 2. Çocuk ne zaman... Ama bunlar böyle ciddiye slınacak muhabbetler değil ki... İnsan kendi içinde mutlu huzurlu kendiyle bArışık olduktan sonra kim ne demiş hiiiiç önemli olmuyor inan. Sen kendinden emin olduktan sonra kimse seni üzemez... İnsanlar put gibi duramaz ya işte aklına geleni konuşuyor.. Hani bu insanların çoğu bir dakika sonra unutuyordur sana be sorduğunu... Klasikleşmiş laflar artık kişisel bir merak değil bu. Siz tersleyip ya da enteresan cevaplar vererek aslında olayı büyütmüş oluyorsunuz bence... He diyip gececeksin... Zor değil inan.

benim alt komşu 4 kere hamile kalmış ama doğurmak nasip olmamış, hiç çocuğu yok. onun acısı olduğu için bu konuları açmaz diye düşünürsün, ama o bile utanmadan soruyo :KK67: diğer insanlardan anlayış beklemek anlamsız bu durumda

Dengesiz insanları kafanıza takmayın.Var öyle tipler sanki kendileri bakacak.6 aylık evliyim inanın daha ilk adetimi görmeden bebek var mı diye soranlar oldu yüzüm en ufak sararsa eşimin tarafı hamile misin?diye sorarlar.Sizeee neeee?Millete ne onu anlamıyorum.Geçen annemin arkadaşları soruyo artık düşün vaktin geldi diyolar bana ben daha 6 aylık evliyim diyorum sakin bir şekilde anlamıyorlar patavatsız bir kız kardeşim var çok sırıtkan bir ifadeyle ablamla eniştemin 6 aydır çocuğu olmuyor ikisinde de sorun varmış o yüzden yok çocukları dedi neye uğradığımı şaşırdım.Böyle tiplere siz de patavatsız olun.Rabbim tez zamanda bir bebek nasip etsin..

Biz de eşimle karar verdik soranlara biz kısırız diyeceğiz.
Kayınvalide istiyo bi tek gerçi. Senede 1 kere ancak görecek belki de. Sanki gelip bakacak mış gibi istemesi beni benden alıyor :) millete ne sanki yaaa?

İnsanları bu kadar ciddiye almayın. Herkes aynı şeyi yazmış sevgilin olur ne zaman istiycekler nişanlnırsın düğün nezaman .... 2. Çocuk ne zaman... Ama bunlar böyle ciddiye slınacak muhabbetler değil ki... İnsan kendi içinde mutlu huzurlu kendiyle bArışık olduktan sonra kim ne demiş hiiiiç önemli olmuyor inan. Sen kendinden emin olduktan sonra kimse seni üzemez... İnsanlar put gibi duramaz ya işte aklına geleni konuşuyor.. Hani bu insanların çoğu bir dakika sonra unutuyordur sana be sorduğunu... Klasikleşmiş laflar artık kişisel bir merak değil bu. Siz tersleyip ya da enteresan cevaplar vererek aslında olayı büyütmüş oluyorsunuz bence... He diyip gececeksin... Zor değil inan.
AHH be Canik bekara koca boşamak kolaydır diye bir söz var bilir misin ? Yaşamayan bilmez dışardan konuşması çok kolay ben 4 seneden beri çocuk özlemi çekiyorum senin haberin varmı ? Benim kendimi yediğim yetmezmiş gibi birde gereksiz insanlar olunca inan ki He diyip gecemiyorsin He onlara He deyip geçsen ne olur ki yalnız kaldığın her saniye gece başını yastığa koyduğunu da hep aklımda bunlar beni yalnız benimle aynı özlemi çekenler anlar seni bekarsin sanırım evlendiğinde inşallah sende böyle bir sorun yasamazsın yine de inşallah bizim durumumuza düşmezsin çünkü dayanılmayacak birşey.

Yaş 27. Ama sağlık sorunu yokken ve hiç aşılama yapılmamışken gerek yok dedi. Nasipse aşılama olacak salı günü
hayırlısı herşeyin ama sunu bilki tüp bebegin yaşı olmaz benim ark seninle ayni yasta hic bir sıkıntısı yok çokça uğraştı bebis için simdi direk tüp bebek yapıyı aşılama çok uğraştır demiş doktor buda aklında olsun

hayırlısı herşeyin ama sunu bilki tüp bebegin yaşı olmaz benim ark seninle ayni yasta hic bir sıkıntısı yok çokça uğraştı bebis için simdi direk tüp bebek yapıyı aşılama çok uğraştır demiş doktor buda aklında olsun
Aynen öyle canım yaşa kesinlikle bakmıyor bak benim yaşım daha 21 se ne oluyor 4 senedir evliyim daha çocuğum yok rahim filmine varana bütün testleri tahlilleri yaptırdık ama ne eşimde nede bende hiç bir sorun çıkmadı kaç tane doktora gittiysem hep aynı şeyi söylediler neyse biz bir senedir klomen çatlatma iğnesi yle falan ugrastik yine olmadı en son aşilama yaptırdım bir kere oda olmadi sonra doktorlar asilamayla boşuna hem vakit hemde para harcamayin dediler hem asilamanin tutma olasılığı çok düşük tüp bebek daha yüksek tabi yine de sen bilirsin

Aynen öyle canım yaşa kesinlikle bakmıyor bak benim yaşım daha 21 se ne oluyor 4 senedir evliyim daha çocuğum yok rahim filmine varana bütün testleri tahlilleri yaptırdık ama ne eşimde nede bende hiç bir sorun çıkmadı kaç tane doktora gittiysem hep aynı şeyi söylediler neyse biz bir senedir klomen çatlatma iğnesi yle falan ugrastik yine olmadı en son aşilama yaptırdım bir kere oda olmadi sonra doktorlar asilamayla boşuna hem vakit hemde para harcamayin dediler hem asilamanin tutma olasılığı çok düşük tüp bebek daha yüksek tabi yine de sen bilirsin
benim ark yede ole dedidoktr bos yere asilamyla ugrasmayi n ve paraniza yazık tutma olasılığı çok dusukmus o yüzden direk tüp bebeğe yöneldiler...kızlar BN çok dua ediyorum bebisi olmayanlara sizde ark sim için dua ederseniz çok sevinir bu önümüzdeki hafta yerlestreckler yumurtaları ....ALLAH im isteyen herkese nasip eylesin

benim ark yede ole dedidoktr bos yere asilamyla ugrasmayi n ve paraniza yazık tutma olasılığı çok dusukmus o yüzden direk tüp bebeğe yöneldiler...kızlar BN çok dua ediyorum bebisi olmayanlara sizde ark sim için dua ederseniz çok sevinir bu önümüzdeki hafta yerlestreckler yumurtaları ....ALLAH im isteyen herkese nasip eylesin
Inşallah canım allahım evlat sahibi olmak isteyen herkese sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip eylesin allahım inşallah artık hepimizin yüzünü güldürur

X