- 6 Temmuz 2014
- 422
- 326
-
- Konu Sahibi dutyapragi
Katılıyorum ya gerçekten niye böyle illa herkesin çocuğu olmalı mi istemeyen birine de saygi duyulmasi gerekmiyo mu. Kendi ailen bile çocuğun olunca bakmiyo yeri geliyo sevmiyo bile bakmicagin sevmicegin çocuğun olup olmaması ne ilgilendiriyoki seni . Kim bakacaksa onun vermesi gereken bi karar en iyisi kimseyi duymamak takmamak herkes çocuk doğuruyor sma herkes çocuk yetistiremiyorAy bizim millet böyle ya aşağı çocuk yukarı çocuk !
Hiç kafanıza takmayın konu sahibi bizim millet çocuk delisi can sıkmaya değmez , merak etme o çeneler hiç kapanmaz.
Bir tane olur ee ikinci ne zaman , iki olur üçüncü ne zaman , üç olur kimi der nasıl bakcaksın keşke iki tane yapsaydın , kimi der bundan sonra bir daha yapmayın üç çocuk yeter , yani çocuk konusunda karar bize ait değil .
Yani çocuğunun olmamasını da dert ederler kime neyse , onları ilgilendiren neyse ..
Ah bu dusuncesiz insanlar biktim bu insanlardan banada diyorlarki aa senin cocughn yok sen gelebilirsin sanki cocugun mu var yagmur yagiyor gelmem diyorsun diyorlar zaten ben yeterince bu konusa hayata yenigim bide bunlar cikiyor karsimaaa Alah yardimcin olsun cnm Rabbim tez vakitte bizlere evlat versin insallahMalesef çocuğum olmuyor.Olmuyor kelimesinden nefret ediyorum.
Ben henüz allah nasip etmedi diyorum.
derdim şu:
4 yıllık evliyiz. 1.sene hiç düşünmedik. 1 yıldan sonra 1yıl geçti sonra hamile kaldım. 6 haftalık düşük yaptım. Sonrasında 2 senedir malesef çocuk sahibi olamadık. Ben tedavi yollarını deniyorum. Ama olmuyor. Ben bunun derdi ve üzüntüsüyle maddi ve manevi mücadele ederken zaten çok yıpranıyorum. Birde bunun üzerine insanların aaa çocuğunuz olmuyor mu. Aaa gezmeye doymadınız mı düşünün artık çocuk zaman geçiyor... gibi gereksiz konuşmalara maruz kalıyorum. Birde çok kalabalık bir yerde çalışıyorum.
bu sorulara çok etkili cevap vermek istiyorum. Beni artık kırmalarına izin vermek istemiyorum
fikir...fikir...
Ya ona da sözleri hazır. Diyorsun ki herkes çocuk sahibi olmamalı , çocuk sevmeyen insanlar da var diyorsun , verdikleri cevap ise her kadın gebe kaldığı anda annelik hormonu salgılar çocuğu ile arasında bağ kurar ve onu sever , hamile olunca anlarsın bambaşka bir şey çok seversin gebe kalınca inanılmaz bir duygu felan filan diye nutuk okurlar. Doğrudur mükemmel bir şeydir ama kardeşim herkes çocuk doğurunca çocuğunu sevecek diye bir kural yok , biraz haber okusalar biraz anneleri gözlemleseler kendi tezlerini çürütecekler ama işlerine gelmiyor, sürekli haberlerde görüyoruz çocuğunu dövenler , öldürenler felan , hani anne olan herkes çocuğunu severdi ? sevmedi mi sevmiyor işte , ama gelde anlat kafayı çocukla bozdukları için anlamıyorlarKatılıyorum ya gerçekten niye böyle illa herkesin çocuğu olmalı mi istemeyen birine de saygi duyulmasi gerekmiyo mu. Kendi ailen bile çocuğun olunca bakmiyo yeri geliyo sevmiyo bile bakmicagin sevmicegin çocuğun olup olmaması ne ilgilendiriyoki seni . Kim bakacaksa onun vermesi gereken bi karar en iyisi kimseyi duymamak takmamak herkes çocuk doğuruyor sma herkes çocuk yetistiremiyor
Insanlar cok densiz gercekten.
Size ne kardesim belki kadin cocuk sevmiyor, belki deniyor ama olmuyor sen de yarasina tuz basiyorsun, size ne, ne , ne ...... Insanlar konusmayi ne cok seviyor ya??!!
Bana da yasin geldi, yok mu kimse, sen ne zaman evleniceksin sorularindan gina geldi. Yok kardesim hayatimda kimse zaten yalniz ve mutsuzum, gelip bir de hatirlatmasaniz olmuyor mu? Gunlerin birinde ee sen ne zaman evleniceksin diyen birine , "evlenme olasiligim hic yok, sevdigim erkek baska biriyle evlendi" dedim, g.t olup kaldi. Bazen ciplak gercegi soylemek insanlari susturabiliyor. Size tavsiyem soranlara , "cocugum olmuyor, ben kısırım ", diyin yuzlerine tokat gibi iner belki?!
Ya ona da sözleri hazır. Diyorsun ki herkes çocuk sahibi olmamalı , çocuk sevmeyen insanlar da var diyorsun , verdikleri cevap ise her kadın gebe kaldığı anda annelik hormonu salgılar çocuğu ile arasında bağ kurar ve onu sever , hamile olunca anlarsın bambaşka bir şey çok seversin gebe kalınca inanılmaz bir duygu felan filan diye nutuk okurlar. Doğrudur mükemmel bir şeydir ama kardeşim herkes çocuk doğurunca çocuğunu sevecek diye bir kural yok , biraz haber okusalar biraz anneleri gözlemleseler kendi tezlerini çürütecekler ama işlerine gelmiyor, sürekli haberlerde görüyoruz çocuğunu dövenler , öldürenler felan , hani anne olan herkes çocuğunu severdi ? sevmedi mi sevmiyor işte , ama gelde anlat kafayı çocukla bozdukları için anlamıyorlar
Hiçkimsenin bunu demeye hakkı yok, sizi ilgilendirmez demen yeterli canım üzülmeMalesef çocuğum olmuyor.Olmuyor kelimesinden nefret ediyorum.
Ben henüz allah nasip etmedi diyorum.
derdim şu:
4 yıllık evliyiz. 1.sene hiç düşünmedik. 1 yıldan sonra 1yıl geçti sonra hamile kaldım. 6 haftalık düşük yaptım. Sonrasında 2 senedir malesef çocuk sahibi olamadık. Ben tedavi yollarını deniyorum. Ama olmuyor. Ben bunun derdi ve üzüntüsüyle maddi ve manevi mücadele ederken zaten çok yıpranıyorum. Birde bunun üzerine insanların aaa çocuğunuz olmuyor mu. Aaa gezmeye doymadınız mı düşünün artık çocuk zaman geçiyor... gibi gereksiz konuşmalara maruz kalıyorum. Birde çok kalabalık bir yerde çalışıyorum.
bu sorulara çok etkili cevap vermek istiyorum. Beni artık kırmalarına izin vermek istemiyorum
fikir...fikir...
Amin canım.zamanı gelince olur diye söyle herkese.
niye burunlarını insanların özeline sokmaya bayılıyor bu insanlar anlamıyorum.nazikce sorsalar tamam ama kırıcı konuşmaları deli ediyor insanı.
inşallah en kısa zamanda bebeğini kucağına alırsın canım.çok dert etme bunu.
Insanlar cok densiz gercekten.
Size ne kardesim belki kadin cocuk sevmiyor, belki deniyor ama olmuyor sen de yarasina tuz basiyorsun, size ne, ne , ne ...... Insanlar konusmayi ne cok seviyor ya??!!
Bana da yasin geldi, yok mu kimse, sen ne zaman evleniceksin sorularindan gina geldi. Yok kardesim hayatimda kimse zaten yalniz ve mutsuzum, gelip bir de hatirlatmasaniz olmuyor mu? Gunlerin birinde ee sen ne zaman evleniceksin diyen birine , "evlenme olasiligim hic yok, sevdigim erkek baska biriyle evlendi" dedim, g.t olup kaldi. Bazen ciplak gercegi soylemek insanlari susturabiliyor. Size tavsiyem soranlara , "cocugum olmuyor, ben kısırım ", diyin yuzlerine tokat gibi iner belki?!
Çok haklısı. Kk olarak birbirimize hep desteğizneden yalnız olasınız ki biz varız