##aaa çocuğunuz olmuyor mu## sorusu....

Katılıyorum ya gerçekten niye böyle illa herkesin çocuğu olmalı mi istemeyen birine de saygi duyulmasi gerekmiyo mu. Kendi ailen bile çocuğun olunca bakmiyo yeri geliyo sevmiyo bile bakmicagin sevmicegin çocuğun olup olmaması ne ilgilendiriyoki seni . Kim bakacaksa onun vermesi gereken bi karar en iyisi kimseyi duymamak takmamak herkes çocuk doğuruyor sma herkes çocuk yetistiremiyor

Ah bu dusuncesiz insanlar biktim bu insanlardan banada diyorlarki aa senin cocughn yok sen gelebilirsin sanki cocugun mu var yagmur yagiyor gelmem diyorsun diyorlar zaten ben yeterince bu konusa hayata yenigim bide bunlar cikiyor karsimaaa Alah yardimcin olsun cnm Rabbim tez vakitte bizlere evlat versin insallah

Ya ona da sözleri hazır. Diyorsun ki herkes çocuk sahibi olmamalı , çocuk sevmeyen insanlar da var diyorsun , verdikleri cevap ise her kadın gebe kaldığı anda annelik hormonu salgılar çocuğu ile arasında bağ kurar ve onu sever , hamile olunca anlarsın bambaşka bir şey çok seversin gebe kalınca inanılmaz bir duygu felan filan diye nutuk okurlar. Doğrudur mükemmel bir şeydir ama kardeşim herkes çocuk doğurunca çocuğunu sevecek diye bir kural yok , biraz haber okusalar biraz anneleri gözlemleseler kendi tezlerini çürütecekler ama işlerine gelmiyor, sürekli haberlerde görüyoruz çocuğunu dövenler , öldürenler felan , hani anne olan herkes çocuğunu severdi ? sevmedi mi sevmiyor işte , ama gelde anlat kafayı çocukla bozdukları için anlamıyorlar

Tamam belki dogurunca cok sevecek o zaman 10 tane yapalim hepsini severiz işte ne güzel hey Allahim yani Allah akil fikir versin diyorum bu mantikla başa çıkmak zor. Artık insanlarin biraz özgür birakilmasi gerekiyo bu yuzyilda çocuğunu öldüren eziyet eden anneleride gectim çocuğu şımarık terbiyesiz yetiştiren ya da hiç ilgilenmeyen anneleri gördükçe insan çocuklardan da soğuyor

Hiçkimsenin bunu demeye hakkı yok, sizi ilgilendirmez demen yeterli canım üzülme

Onu bile desen bu defa sana başka doktora git şunu al bunu iç diyorlar kendi yakin akrabalarim bile diyor. Allah en kisa zamanda inşallah bizede nasip eder.bazen cevap vermekten yada ne söyleyeceğim demekten bole yorulur insan. sanki olmaması, yada olanların çocuklu olması kulun elinde gibi oysa nasip,verende o yokluguyla imtihan edende.

hayatlarındaki en büyük zaferleri hamile kalabilmek yada çocuk yapabilmek olan insanların böyle düşünmesi normal. bırakın yazıktır kendi basit sığ dünyalarında yaşasınlar. inşallah allah gönlünüze göre verir. hayırlısı olsun inşallah..

İş yernde bi kız var. 33 yaşında 2 düşük yapmş bi daha denemek istemiyor psikolojisi çok kötü olmuş. Herkes çocuğun olmuyo mu diye soruyomuş. Kız geldi ağladı. Birine oluyo ama doğmuyo diye cevap vermiş en sonunda. O kadar sinirliydi ki. Çok ayıp ya kadınlara çocuk hakkında soru sormak. Sana mı kaldı şeyinin keyfi ya.

Çocuk olunca da sorular bitmez. En popüler soru " daha yürümedi mi?" Kızım 15 ayını bitirdi yürümedi, millet beni bitirdi:) salla

zamanı gelince olur diye söyle herkese.
niye burunlarını insanların özeline sokmaya bayılıyor bu insanlar anlamıyorum.nazikce sorsalar tamam ama kırıcı konuşmaları deli ediyor insanı.
inşallah en kısa zamanda bebeğini kucağına alırsın canım.çok dert etme bunu.

Amin canım.
böyle insanlar yüzünden iyi niyetli soranlara bile sinirlenmeye başladım

neden yalnız olasınız ki biz varız

Allah günah yazmasin ama benimde öyle diyenlere bi cenazede eee sana ne zaman sıra geliyor diyesim var deli ediyorlar ya

"neden soruyorsun sen mi bakacaksın?" deyin.
çok ciddiyim. insanlar kırılır mı vs. diye düşünmekten kendinizi bitirmişsiniz. muhtemelen hayatınızdaki hiç bir kıymeti olmayan insanlar için neden kendinizi kasıyorsunuz?size bir şey söyliyim. benim tavrım her konuda hep net olmuştur. bu yüzden arkadaşım olmayacaksa olmasın zaten umrumda bile olmaz. Bana mesela biri gelip "ayy sen kilo mu aldıın dikkat etsene" falan derse böyle yayvan ağızla.
" sen mi besliyosun beni?" derim. bikaç kişiyi böyle tersledim. zaten hepsi birbirine söylüyo dedikodunu yaparkenbi daha da gelip sormuyorlar.
öneririm. denendi %100 çalışıyor

Canım bi kere hamile kalmışsin gene kalırsın allahın izniyle stres yapıp kafaya takma sadece soranlara da eşim istemiyo de yada düşünmüyoruz daha genciz falan dersin

Maalesef bu konuda bende çok çok dertliyim.. Bizde 3 senelik evliyim.. Bana ne zaman çocuk yapacaksın.. Yeter gezip tozduğun.. Eee birde senin çocuğunu sevelim gibi gibi bir çok soru ve cümlelere maruz kalıyorum..
Ya istesen 10 çocuk doğurursun, burada önemli olan kendini ne zaman hazır hissettiğin.. Ve maddi ve manevi olarak belirli bir olgunluk.. Sen tedavi görüyormuşsun, umarım rabbim gönlüne göre bir hayırlı evlat nasip eder.. Her zaman hayırlısını dile.. Millet sorduğunda da daha vakti zamanı var. Kendimi ne zaman hazır hissedersem o zaman olur dersin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…