- 3 Şubat 2009
- 9.825
- 16.689
- 44
-
- Konu Sahibi dutyapragi
her gece yapıyoruz olmuyor deben bi kere dedim ikincide ne diyceğimden utandıkları içindir olsa galiba daha sormuyolar
Süper cevapsiparişini verdim 3 iş günü içinde gelecek diyin.
sizin yaşınız kaçDoktorum henüz tüp bebek için erken diyor.
haklisiniz bu konuda kimse kimsenin ne yaşadığını bilmeden yorum yapabiliyor...en çok kizdigimda hamile olanlar yada yeni bebek sahibi olanlar çocuk sahibi olmayanlara söyledikleri şeyler... evlat sevgisi bambaska, çocuğum olduktan snra hayatı sevdim bnce sizde düşünün ve yapın artik falan filan...insan bu zamanda bilinçli olmalı bncebu duyguyu çok iyi bilirim
saçma sapan sorular şu an düşünmüyoruz dersin olur olur üzülmeyin demeler
türk halkı bu konuda da çok takık malesef kimsenin ne yaşadığı düşünülmeden dan dan konuşuyorlar
biz maddi sorunlar nedeniyle 3 sene düşünmedik sonrasında
Rabbim 8 ay sonra nasip etti tez zamanda hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin Rabbim tüm isteyenlere amin...
Malesef çocuğum olmuyor.Olmuyor kelimesinden nefret ediyorum.
Ben henüz allah nasip etmedi diyorum.
derdim şu:
4 yıllık evliyiz. 1.sene hiç düşünmedik. 1 yıldan sonra 1yıl geçti sonra hamile kaldım. 6 haftalık düşük yaptım. Sonrasında 2 senedir malesef çocuk sahibi olamadık. Ben tedavi yollarını deniyorum. Ama olmuyor. Ben bunun derdi ve üzüntüsüyle maddi ve manevi mücadele ederken zaten çok yıpranıyorum. Birde bunun üzerine insanların aaa çocuğunuz olmuyor mu. Aaa gezmeye doymadınız mı düşünün artık çocuk zaman geçiyor... gibi gereksiz konuşmalara maruz kalıyorum. Birde çok kalabalık bir yerde çalışıyorum.
bu sorulara çok etkili cevap vermek istiyorum. Beni artık kırmalarına izin vermek istemiyorum
fikir...fikir...
bende 2 yıldır istiyorum olmuyor diyince utanıp sussalar rahat rahat söylerim olmuyo diyeBence bir baska doktora daha gidin. 2 yil olmus bana tüp bebek icin erken degil gibi geldi. Umuyorum en kisa zamanda bebek sahibi olursunuz.
Sorunuza gelince benim en etkili gordugum tutum sizinle ayni durum icinde olan bir tanıdığımin acikca 'olmuyor' demesiydi. Hatta sorulmadan soyluyordu. Kimse de arkasından konusamiyordu
Yaş 27. Ama sağlık sorunu yokken ve hiç aşılama yapılmamışken gerek yok dedi. Nasipse aşılama olacak salı günüsizin yaşınız kaç
İyi cevap vermişsinInsanlar der de der.. Biz geçen gün eşimle işyerinin önünde kahve içiyorduk. Yan komşu bize güneşlenmeyin çocuk yapın dedi. Şimdi mi, burda mı yapalım abla dedim.
Bilmiyorum bi daha sorar mı
Allah tez zamanda sana da nasip etsinNEFRET EDİYORUM BÖYLE İNSANLARDAN...bende seninle aynı şeyleri yaşıyorum canım.Üstelik şu anla eltim,en yakın arkadaşlarım hep hamile.Bana okadar çok soruyorlar ki artık gülümseyip geçmekten yoruldum da daha gencim olur daha deyip geçiştiriyorum.Toplumumuz herşeye maydanoz olmayı çok seviyor.Ellerinden gelse afedersin eşinle neler yapıyorsun diye de soracaklar.Takılma seninle aynı şeyi yaşayan çok kişi var (bende dahil).Rabbime dua etmekten vazgeçme.Unutma O "ol" der ve olur....