##aaa çocuğunuz olmuyor mu## sorusu....

bu duyguyu çok iyi bilirim
saçma sapan sorular şu an düşünmüyoruz dersin olur olur üzülmeyin demeler
türk halkı bu konuda da çok takık malesef kimsenin ne yaşadığı düşünülmeden dan dan konuşuyorlar
biz maddi sorunlar nedeniyle 3 sene düşünmedik sonrasında
Rabbim 8 ay sonra nasip etti tez zamanda hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin Rabbim tüm isteyenlere amin...

bu duyguyu çok iyi bilirim
saçma sapan sorular şu an düşünmüyoruz dersin olur olur üzülmeyin demeler
türk halkı bu konuda da çok takık malesef kimsenin ne yaşadığı düşünülmeden dan dan konuşuyorlar
biz maddi sorunlar nedeniyle 3 sene düşünmedik sonrasında
Rabbim 8 ay sonra nasip etti tez zamanda hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin Rabbim tüm isteyenlere amin...
haklisiniz bu konuda kimse kimsenin ne yaşadığını bilmeden yorum yapabiliyor...en çok kizdigimda hamile olanlar yada yeni bebek sahibi olanlar çocuk sahibi olmayanlara söyledikleri şeyler... evlat sevgisi bambaska, çocuğum olduktan snra hayatı sevdim bnce sizde düşünün ve yapın artik falan filan...insan bu zamanda bilinçli olmalı bnce

Cnm benim milletin agzi torba degilki buzesin Allah insallah en kisa zamanda bebek sahibi eder. Uzulerek kendini yipratma tedavini kesme

O çeneler kapanacak mı sanıyorsun?

Hamile kalacaksın çok kilo aldın diyecekler. Karnın küçük olacak bebeğin küçük doğacak diyecekler. Şöyle şöyle zorlanıyorum diyeceksin sen doğurda öyle gör diyecekler.

Doğuracaksın emziriyormusun diyecekler. Sütün yetiyormu diyecekler.aa bu çocuk aç mama verelim diyecekler. Sütün yettiği halde sütün yaramıyor diyecekler. Az daha büyüyecek aman emeklemiyormu aman daha yürümedi mi... çocuk büyüdü hoop ikinciyi ne zaman yapacaksınız diyecekler. Yani kısacası DİYECEK HEP BİŞEYLERİ OLACAK.

Malesef çocuğum olmuyor.Olmuyor kelimesinden nefret ediyorum.
Ben henüz allah nasip etmedi diyorum.
derdim şu:
4 yıllık evliyiz. 1.sene hiç düşünmedik. 1 yıldan sonra 1yıl geçti sonra hamile kaldım. 6 haftalık düşük yaptım. Sonrasında 2 senedir malesef çocuk sahibi olamadık. Ben tedavi yollarını deniyorum. Ama olmuyor. Ben bunun derdi ve üzüntüsüyle maddi ve manevi mücadele ederken zaten çok yıpranıyorum. Birde bunun üzerine insanların aaa çocuğunuz olmuyor mu. Aaa gezmeye doymadınız mı düşünün artık çocuk zaman geçiyor... gibi gereksiz konuşmalara maruz kalıyorum. Birde çok kalabalık bir yerde çalışıyorum.
bu sorulara çok etkili cevap vermek istiyorum. Beni artık kırmalarına izin vermek istemiyorum
fikir...fikir...

NEFRET EDİYORUM BÖYLE İNSANLARDAN...bende seninle aynı şeyleri yaşıyorum canım.Üstelik şu anla eltim,en yakın arkadaşlarım hep hamile.Bana okadar çok soruyorlar ki artık gülümseyip geçmekten yoruldum da daha gencim olur daha deyip geçiştiriyorum.Toplumumuz herşeye maydanoz olmayı çok seviyor.Ellerinden gelse afedersin eşinle neler yapıyorsun diye de soracaklar.Takılma seninle aynı şeyi yaşayan çok kişi var (bende dahil).Rabbime dua etmekten vazgeçme.Unutma O "ol" der ve olur....

Dengesiz insan çokkk.kızın, sevdiği olur ayyy nezaman istemeye gelecekler soruları başlar.kız istenir bu sefer nişan ne zaman .nişan olur düğün nezaman.düğün olur.çocuk ne zaman.çocuk olur 2. Çocuk ne zaman.sorarlar da sorarlar işte...

kız kardeşim ilk beş yıl istemDi

Benim kv sürekli kardesinin çocuğu yok mu diyordu
Güzel güzelaçıklıyordum
Bir gün canıma tak etti.
Sorma artık
Kız kardesim kısırmış dedim
Bi daha sormadı.
Şuan kardeşimin çocuğu var.
Lafı ağızlarına tıkayın derim.

Banada 2.yapasana? Ne bekliyosun diyolar
Yumurtamın kulbu yok diyorum.
Yumurtlayamıyorum.

Yasini basini almis yani menapoza girmistir heralde o yaslarda olan bi hatunada sen dogurursan bende dogurcam söz demisligimde var

İse yarıyo denemelisin.

Bence bir baska doktora daha gidin. 2 yil olmus bana tüp bebek icin erken degil gibi geldi. Umuyorum en kisa zamanda bebek sahibi olursunuz.
Sorunuza gelince benim en etkili gordugum tutum sizinle ayni durum icinde olan bir tanıdığımin acikca 'olmuyor' demesiydi. Hatta sorulmadan soyluyordu. Kimse de arkasından konusamiyordu
bende 2 yıldır istiyorum olmuyor diyince utanıp sussalar rahat rahat söylerim olmuyo diye
olmuyo dedikten sonra soruların arkası bitmz deştikçe deşerler
hiç kimse bişey bilmediği hjalde olmuyomu yoksa diye o kadar rahat soruyolarki. meraklı milletimizde hiç özel hayata saygı yok

Ay bizim millet böyle ya aşağı çocuk yukarı çocuk !
Hiç kafanıza takmayın konu sahibi bizim millet çocuk delisi can sıkmaya değmez , merak etme o çeneler hiç kapanmaz.
Bir tane olur ee ikinci ne zaman , iki olur üçüncü ne zaman , üç olur kimi der nasıl bakcaksın keşke iki tane yapsaydın , kimi der bundan sonra bir daha yapmayın üç çocuk yeter , yani çocuk konusunda karar bize ait değil .
Yani çocuğunun olmamasını da dert ederler kime neyse , onları ilgilendiren neyse ..

NEFRET EDİYORUM BÖYLE İNSANLARDAN...bende seninle aynı şeyleri yaşıyorum canım.Üstelik şu anla eltim,en yakın arkadaşlarım hep hamile.Bana okadar çok soruyorlar ki artık gülümseyip geçmekten yoruldum da daha gencim olur daha deyip geçiştiriyorum.Toplumumuz herşeye maydanoz olmayı çok seviyor.Ellerinden gelse afedersin eşinle neler yapıyorsun diye de soracaklar.Takılma seninle aynı şeyi yaşayan çok kişi var (bende dahil).Rabbime dua etmekten vazgeçme.Unutma O "ol" der ve olur....
Allah tez zamanda sana da nasip etsin

X