- 25 Nisan 2014
- 1.799
- 4.783
-
- Konu Sahibi dutyapragi
doktor bunu dıyorsa bır bıldıgı vardır.Rabbım ısteyen her kuluna nasip etsin.insanların o acı sözlerine çok maruz kalmıştım bende.çok acımasızlar çok yaralıyorlar.soranlara Allah ne zaman verirse ozaman de karşı taraf eşek değilse susar herhalde.Allah dualarını kabul etsin inşallah.Doktorum henüz tüp bebek için erken diyor.
kesinliklee sanki millet armut topluyordu...Aynen.
Doktora git, tup bebek dusun, sunu yap, bunu yap..........sanki insanlarin bunlarin verdikleri akillara ihtiyaci var, doktora gitmek kimsenin duymadigi cooooooook orjinal bir fikir.
Zaten kimse arkamdan konuşmuyor. O kadar patavatsızlar ki yüzüme konuşuyorlar.Bence bir baska doktora daha gidin. 2 yil olmus bana tüp bebek icin erken degil gibi geldi. Umuyorum en kisa zamanda bebek sahibi olursunuz.
Sorunuza gelince benim en etkili gordugum tutum sizinle ayni durum icinde olan bir tanıdığımin acikca 'olmuyor' demesiydi. Hatta sorulmadan soyluyordu. Kimse de arkasından konusamiyordu
Allah evlatlarını onlara bağışlasıncanım doktorunu dinle bence yeğenimde 8 yıllık evli çocuğu olmadı doktorlarda sebep bulamadı olur acele etme dediler ama bunlar aşılama yaptırdı tutmadı tüpbebeğe başladılar adet olmayı bekliyordu ama olmadı meğerse hamile kalmışçok mutlu olduk şimdi üç aylık hamile
Maalesef bizi anlamıyorlar ama bizi çok yıpratıyorlaraynı sorun bendede var. ..
artık yıldım bu sorulardan allah vermiyor yok İşte demek geliyor içimden...
Yaşın geçiyor sen neden düşünmüyorsun senin yaşında insanların 3 çocuğu var... usandim artık... bazen diyorum...
hayırlısı olsun diyorum... yine aynı sorular kimseyle görüşmek bile istemiyorum. ..ssürekli aynı konu. ..
bide hala dk hapı kullanıyorsun diye soran bile var. .. birakmadim diyorum yalan söylüyorum resmen allah affetsin çok yıprandım bende. ..
Allah büyük ne zamanki nasip eder o zaman olacak. ..
Haklısın yaşım konusunda hiç acelem yok ama eşimle aramda 10yaş var. Bu yüzden acele ediyoruminsanlar her şeye burunlarına sokmasalar olmuyor. ben senin yerinde olsam hiç olmadığını falan söyleyip özel bir derdimi herkesle paylaşmazdım.
nick inden anladığım kadarıyla 87 lisin. 30 umdan önce çocuk düşünmüyorum. büyük sorumluluk de bence.
Onuda dedim. Ama bu bile onları susturmuyor.Insanlar cok densiz gercekten.
Size ne kardesim belki kadin cocuk sevmiyor, belki deniyor ama olmuyor sen de yarasina tuz basiyorsun, size ne, ne , ne ...... Insanlar konusmayi ne cok seviyor ya??!!
Bana da yasin geldi, yok mu kimse, sen ne zaman evleniceksin sorularindan gina geldi. Yok kardesim hayatimda kimse zaten yalniz ve mutsuzum, gelip bir de hatirlatmasaniz olmuyor mu? Gunlerin birinde ee sen ne zaman evleniceksin diyen birine , "evlenme olasiligim hic yok, sevdigim erkek baska biriyle evlendi" dedim, g.t olup kaldi. Bazen ciplak gercegi soylemek insanlari susturabiliyor. Size tavsiyem soranlara , "cocugum olmuyor, ben kısırım ", diyin yuzlerine tokat gibi iner belki?!
Evet canım. Bana gelen soruların ve yorumların aynılarını yamışsın☺☺utanmazlar ki canim ah utansalar onu de. Onu demek arkasindan en az 10 cesit soru ve bir suru dedikodu demek
aaa bak tuh cok uzuldum
niye olmuyir ki
esinden mi kaynaklaniyor senden mi
esin ameliyat oldu mu
dogustan mi yoksa esinin sikintiis biliyordu da sana soylemedi mi
tedavi oluyor musun
nereye gidiyorsun.
Benim Kaynimgilde cok cekti filanca dr.a gittiler
Sen kurler varmis uyguluyon mu aman uygula ihmal e
..................
En kotusu de ne biliykr musun ''tuh yaziiikkkk''
malesef durum bu canim utanan yok yani insanlik yok. Zaten utanacak olsa sormaz niye birincisi bu kizin ozel hayati beni ilgilendirmez der. Ikincisi velevki sormak ister sonra vazgecer utanan insan ya belki de bir derdi vardir sorup da mahcup etmeyim der
En güzel cevap bu bence. Birde bunu denicemBi sor onlara, hangi marketten çoçuklari siparis etmisler, sende orada siparisini verirsin diye
Artik günümüzde bebek sahibi olmak kolay degil. Bunu herkes biliyor zaten. Yani sormak neden? Ben asla çoçugu olmayan birine bu sorulari sormam. Hem bana düsen birsey degil, hem karsidaki insan üzülür diye.
Bu arada sende umutsuzluga kapilma canim. Bak daha tüp bebek denememisiniz daha canim. Fazla canini sikma, siktikça, stres yaptikça zaten daha zor oluyor.
Malesef çocuğum olmuyor.Olmuyor kelimesinden nefret ediyorum.
Ben henüz allah nasip etmedi diyorum.
derdim şu:
4 yıllık evliyiz. 1.sene hiç düşünmedik. 1 yıldan sonra 1yıl geçti sonra hamile kaldım. 6 haftalık düşük yaptım. Sonrasında 2 senedir malesef çocuk sahibi olamadık. Ben tedavi yollarını deniyorum. Ama olmuyor. Ben bunun derdi ve üzüntüsüyle maddi ve manevi mücadele ederken zaten çok yıpranıyorum. Birde bunun üzerine insanların aaa çocuğunuz olmuyor mu. Aaa gezmeye doymadınız mı düşünün artık çocuk zaman geçiyor... gibi gereksiz konuşmalara maruz kalıyorum. Birde çok kalabalık bir yerde çalışıyorum.
bu sorulara çok etkili cevap vermek istiyorum. Beni artık kırmalarına izin vermek istemiyorum
fikir...fikir...
Allah sağsalim kucağınıza almayı nasip etsin☺☺Konu sahibi oyle iyi anliyorum ki sizi
ben sunu yapmadigima pismanim esim istemiyor net bitti .
Diyebiliyorsan da cok istiyorsan sen yap birtane ben boyle iyiyim de gec.
BenIm kayinvalidem oglunda sorun oldugunu bildigi halde milletin icinde herkesten once acardi konuyu. En son cok kotu boz.aya karar vermistim ki Rabbim nasib etti.
Insaallah en hayirli zamanda guzel haberler alirsin ins.
Bu cok onemli olmuyorsa vardir sebebi. Dogru zaman degildir yasayacagin seyler vardir emin ol. Ben sonradan anladim neler yasadim . Ama yasarken anlayamiyorsun tani biran once olsun istiyorsun.
Hayirlisini dile.
Bir de ben yapin bir tane artik diyene siparus uzerine calismiyoz derdim
Aynen canım. Biz bilmiyoruz sanki doktora gitmeyiBir o kadar orjinal fikir de madem olmuyor tüp bebek yapmayı hiç düşünmediniz mi? Bunu söyleyen kişiler herhalde karşısındaki kişinin ilk defa bu fikri duymuş ya da tüp bebek ya da doktor olayından ilk defa haberleri olmuş gibi şaşırmalarını filan mı bekliyorlar.
her gece yapıyoruz olmuyor deben bi kere dedim ikincide ne diyceğimden utandıkları içindir olsa galiba daha sormuyolar
Çok güldüm bunabu kaynanamın kucağı da neymiş böyle bilemedim, ben de damızlık inek zaten, doğurup doğurup atcam çocuklarımı)
Canım allah sana da tez zamanda nasip etsinAyyy ayyyyy kelin ilacı olsa başına sürer.
5 sene oldu sayılır bana da ve çocuğumuz olmuyor.
Dediğiniz gibi tedavisi ayrı dert, maddi külfeti ayrı dert, insan kendi istediği için psikolojisi ayrı dert.
Eşimin konusu komşusu akrabası çok yıpratıyor bizi de sağolsunlar. Onları daha çok gördüğümüz için...
Ama artık sabır diye bişey kalmadı bende.
Çok pis ağzımı bozucam bundan sonra bişey diyene.
Çünkü artık sorular bitek neden çocuk yapmıyorsunuzla kalmıyor.
-"Aaaaa çocuğunuz olmuyorsa tedavinize bakın artık, kaynananın kucağına bi torun verin" miyi dersin. (Misafirliğe gelinen evde kapıdan çıkarken laf sokuşturup çıkma)
-"Çocuğuuuuum seni pek bi severim ama artık iki kişi gelirseniz sizi şu kapıdan ben içeri almıcam, bana 3 kişiyiz artık diyin de öyle alayım eve. Şu kaynananın kucağı boş kalmasın, çalışamam diye dert etme kaynanan bakar çocuğa sen çalış yine, ben de bakarım"(bu arada bunu diyen ilk defa gördüğüm kaynanamın bi komşusu ve bahsettiği evde kaynanamın evi, bu kaynanamın kucağı da neymiş böyle bilemedim, ben de damızlık inek zaten, doğurup doğurup atcam çocuklarımı)
-"Artık ne durup durursunuz sizden sonra evlenen X in bile çocuğu oldu yürüyor bile siz hala naza çekiyorsunuz kendinizi. Yap bi çocuk bi yerine bişey olmaz merak etme"(Bunu diyen de kaynanamın anası X kişi de bizden sonra evlenen eşimin kuzeni) Bu laftan sonra ne ağladım bir ben bilirim bir de eşim.
Hani bu ve bunun gibi neler.
Eşime de söyledim artık kimsenin kahrını çekemez oldum herkes yaşını başını haddi bilmiyorsa bilahir ben bildiricem hem de öyle böyle değil. Hem kalp nasıl kırılır bire bir yaşayarak öğrensinler hem de bir daha laf etmeye korksunlar. Kimseden çekincem utancım kalmadı artık. Kimsede olmayan utancın bende olması da bi ayrı ironi zaten