A tipik otizm

Zpolatt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2019
125
6
48
Merhaba oglum 3 yasina 3 ay kaldi atipik otizm tanisi aldi kuruma gidiyoruz bireysel egitim aliyor bu durmu yasayan varmi atlatan varmi gic duzelmicek gibi cok yoruldu cok umutsuzum okula gidebilicekmi konusqcakmi goz temqsi kisitli yonergeleri almiyor mirildan vqr ama konusma yok hakeret davranis bozuklugu cok mutsuzum onu gorunce uzuluyirum cqnim evlqtim
Daha yeniyiz otizmli cocuk olupta duzelen yol kateten isminide tepki yok

Biz varız. Yeğenim otizmli. Konuşma, göz teması, komut alma filan yoktu. Konuşsun diye adaklar adadik şimdi susmuyor hiç susmadan konuşuyor 4 yaşında teşhis aldı 3 senedir filan özel eğitime gidiyor birebir ve kaynaştırma öğrencisi. Şuan normal öğrencilerin bulunduğu 1.sinifa gidiyor alt sınıf denilen özel öğrencilerin olduğu sınıfta değil yani. Göz teması kuruyor oyun oynuyor komut alıyor ismine dönüp bakıyor ve aşırı zeki. Otizmli çocuklar çık zeki oluyor derlerdi inanmazdım İngilizce egitimi yok ama İngilizce tüm renk eşya vs herseyi söylüyor mesela. Biraz da Rusça kelime konuşuyor bazen. Korkmayın hersey yoluna giriyor hala hem özel eğitim hem normal 1.sinifa gidiyor günleri çok yoğun cift eğitim görüyor yani. Daha da düzelecek inşallah. Eğitimi aksatmayin hersey düzeliyor bi şekil. Biraz zaman ve eğitim

Taniniz kalkmadimi
Kac yil sonra konustu kutuma kac saat gidiyordu

Taniniz kalkmadimi
Kac yil sonra konustu kutuma kac saat gidiyordu
Hayır henüz tanı kalkmadı çünkü ilaç kullanıyor okulda oturup ders yapması için hala çok hareketli. Ama özel eğitimi bölüm bölüm ayırmışlar şuan en hafif düzeye gidiyor tekrar ram a girince orda ne derler kaldirirlarmi biraz daha devam ederler mi bilmiyorum

Bence bu tip durumlarda buraya yazmak saçma bir tuşa bastiginizda veya buradan onerilen bir hap aldiginda tum sorunlari yok olmaycak veya yerine başka bir çocukla kusursuz bir değişim gerçekleşmeyecek. Olan engelleri fark edip bilimsel sınırlar dahilinde geliştirmeye ve daha iyiye getirmeye bakın mükemmele erismeye calismayin. Adını bile unuttuğum doktor dizisinden özenip otizmli çocuklarının doktor olmasını bekleyen ve çocuğu zorlayanlar bile var çok yanlış bence. Otizm kanser gibi yok edilen bir hastalik değil fakat normallestirilebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…