• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

a.ö.f sosyal hizmetler bölümü ve düşünceleriniz

anngel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2010
55
0
36
Eskişehir
arkadaşlar sosyal himetler a.ö.f ye yerleştirildim fakat pişman olmuş gibiyim çünkü önlisanslılara bu bölümde çok iş olanağı yokmuş 4 senelik bir bölümmü seçseydim :s of of sizler ne düşünüyorsunuz duyduklarım doğrmu acaba bilmiyorumkismilebilmiyorumkismile

ben de sosyal hizmetler okuyorum.tabiki önlisans olarak iş imkanı zor.mezun olunca dgs'ye girip 4 yıllığa tamamlayabiliriz ancak.eğer çalışmak istiyorsan mezun olduğunda çocuk esirgeme kurumlarına başvurabilirsin.belki bakıcı anne olarak işe alınırsın.eğer 4 yıllık başka bölümlere puanın yetiyorsa ek yerleştirmeye başvur zaten puan falan da kırılmıyor aöf olduğu için

peki ek yerleştirilmeler nezaman acaba yanlışmı yaptık ya valla çok pişman oldum ayrıca dgsye girip sadece iktisat ve işletmeye geçiş varmış yada örgün öğretim oluyormuş benim örgün öğretimi okumam imkansız çünkü benim 2 tene çocuğum var evliyim nasıl örgün okuyabilirim :s ya

ek yerleştirmeler normal kayıt dönemi bittiği zaman olur yani tahminen eylülün 15'inde falan.çocuk falan varsa o zaman nasıl yapacaksınız ki.2 yıllık istediğiniz bir bölüm seçin mesela işletme kendi bulunduğunuz ilde okuyabilirsiniz.sonra aöf işletmeyle 4 yıllığa tamamlayabilirsiniz.aöf sosyal hizmetler okusanız bile işletme ya da iktisat bu gibi bölümlere tamamlayabilirsiniz ancak ya da pek emin değilim ama hacettepe de sosyal hizmetler bölümü var.dgs'ye girip iyi bir puanla oraya yerleşebilirsiniz örgün olarak

sorunda oya işte dgs ye girip örgün eğitime geçiş benim için hayal yani bekar olsaydım ozaman olurdu ama şimdi çok zor pekiya sen bölümünden memnunmusun bide çalışma alanları bakıcılık falan gibi şeylermi bu bölümün yöneticikik sıfatında çalışmak mümkün değilmiki ya :s kpss ye girmeyi düşünüyorum bu arada kazanırsam acaba nasıl olur ay kafam iice karıştı ya

sorunda oya işte dgs ye girip örgün eğitime geçiş benim için hayal yani bekar olsaydım ozaman olurdu ama şimdi çok zor pekiya sen bölümünden memnunmusun bide çalışma alanları bakıcılık falan gibi şeylermi bu bölümün yöneticikik sıfatında çalışmak mümkün değilmiki ya :s kpss ye girmeyi düşünüyorum bu arada kazanırsam acaba nasıl olur ay kafam iice karıştı ya

ben bölümden memnunum da iktisat dersi zor geçen seneden beri duruyor.bakalım bütünlemelerde vermeye çalışacağım iktisatı.çalışma alanları aşağıda altı çizili yazanları internette buldum.bu sene kpss'ye ben de gireceğim eğer herhangi bir yere atanırsak bu bölümü okuyabiliyoruz yerimizi de sağlama alabiliyoruz(valla başka laf bulamadım bunu yerinesempatiksalakcinni)

2 yıllık mezunlar için

Sosyal Hizmetler Yüksekokulunda insanların yeteneklerini en iyi şekilde kullanabilmelerine yardım ederek, toplum içinde gereksinimlerini karşılamaları amacıyla eğitim ve araştırma yapılır.

Çalışma Alanları: Sosyal çalışmacılar, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı rehberlik ve araştırma merkezlerinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda, SSK'da, İş ve İşçi Bulma Kurumunda, DPT'de, sosyal hizmet il müdürlüklerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, körler ve sağırlar okullarında, çocuk yuvalarında, yetiştirme yurtlarında, kreş ve gündüz bakımevlerinde, huzurevlerinde, ıslahevlerinde,cezaevlerinde, nüfus planlaması ile ilgili kuruluşlarda çalışabilirler.

tam anlamıylada doğru dürüst açıklamada yapılmıyor müfredat tarafından bölüm açıyorlar ama iş olsun diye değil oyalamak için bölüm açıyosan arkadaş neler olacağınıda açıkça anlat ya insanları çıkmaz içine sürüklemekten nezaman vazgeçecekler acaba

aöf'ün amacı zaten öğrenciler üzerinden para toplamak,tamam bütün üniv.ler öyle ama aöf'te 3 dersten kaldıysan sınıf tekrarı yapıyorsun ve sene kaybediyorsun artı aldıkları harçlar da cabası.toplam 500 tl.ye yakın harç parası alıyorlar.diğer bölümleri bilmiyorum ama belki 4 yıllık bölümlerin ki farklıdır.hayırlısı olsun hakkımızda ne diyeyim

bende sosyal hizmetler okuyorum ikinci sınıfa geçtim seneye sosyolojiye geçiş yapacağım benim gibi sosyolojiye geçiş yapmayı düşünen var mı?

birde şu iktisat dersinden büte kaldım çalışıyorum ama bişey anlamıyorum baya zor farklı çalışma teknikleri olan var mı nasıl bir yol izleyim 2 hafta kalmışken?????

temmuzz sen nasıl sosyolojiye geçiş yapacaksınki ben anlamdım yani evlisin çünkü örgün okuman gerekiyor sosyolojiye geçiş yapman için

Back