A.Ö.F de ana sınıf öğretmenliği

• Konu Sahibi Konu Sahibi seviyo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

seviyo

Ziyaretçi
Slm kızlar size birşey sorcam ben ticaret lisesi mezunuyum ama bir kurs varmış ana sınıf öğretmenliği için açılan halk eğitimde ona girip a.ö.f gide biliyomuşuz doğrumu varmı bi bilginiz varsa yardımcı olabilirmisiniz bana

Evet doğru canım.3 yıl çocuk gelişimi derslerini alıp Üniversite sınavına girip a.ö.f okul öncesi öğretmenliği için tercihte bulunabilirsin.Ben aynen böyle yaptım ve a.ö.f okul öncesi öğretmenliği 1.sınıftayım.

bu hakmı peki meslek lisesinde başka bölüm oku sonra gel okul öncesi öğretmenliği oku ne alaka bizim gördüğümüüz hangi dersleri gördünüz lisede staja gittinizmi herkes okuduğu bölümle ilgili bir iş arayışında olsun lütfen böyle çakma okul öncesi öğretmenleri istemiyoruz haksızmıyım arkadaşlar ya cvp verin

Meslek liseleri için zorunlu staj var. Öss yüzünden kimse istediği bölümü secemiyor yada yanlış tercih yapıyor veya yaptırtılıyor aileler ve çocuklar populer meslek diye yazdırıyolar mezun olunca yapamıyor başka meslek yapıyorlar. Zaten Türkiyede ne olcağını kimse bilemez.İnsan sevdiği işi yapamıyor yapsa bile hakketdiğinin çok daha azına çalışıyor.

benimde kızdığım çakma meslek lisesi mezunlarının bu satjları yapmadan hiç bir şey bilmeden çalışmaya başlamaları bizim 4 sene boyunca gördüğümüz derslerin hangilerini görüyorlarki sonradan çıkıp biz okul öncesi öğretmenliği için atama bekliyoruz diyorlar çok yakın komşumun kızı var bu şekilde yüzüne karşı söylüyorum tabii burda bakanlığımızında hatası yok değil sen 3 -4 sene dirsek çürüt çalış 4 sene lisans yap sonra senden olmayan insanlarla kpss de yarış varmı böyle bir şey ya

arkadasım uslubuna biraz dikkat et
bende meslek lisesi mezunuyum
bölümüm farklı tabii
fakat açıköğretimden yine farklı bölüm okuyorum yani
lisede gıda teknolojisi okudum hemde anadolu meslek 4 sene dirsek çürüttümm
üniversitede ise bambaşka bir bölüm yazdım..
yine dirsek çürütüyorum
bendemi çakmayım yani??
şimdi halkla ilişkilerciler gelip banada senin gibi çatsınlar mı??
ne hakları var imkanım var ki okuyorum..

Yanlışın var meslek liselerinin hiç biri çakma değil zorunlu 1 yıl boyunca 3 gün işletme 2 gün okul gibi staj yapıyolar ve mezun oluncada mühendis ile işci arasındaki ara eleman oluyorlar. Sizin lisans programında görmüş olduklarınızı meslek liseleri ayrıntısız bir şekilde görüyorlar. Kpss herkesin girme hakkı var iyi olanda kazanır. Kendine çok güven işi bilen zaten kpss yerine özel sektörde kazanır.

arkadaşlar meraba.ben size çok alakasız bi soru sorcam yardımcı olursanız sevinirim.ben düz lise mezunuyum.işletme okudum ayrıca.anaokulu istiyorudum ama olmadı.ben şimdi bi kreşte çalışmak istiyorum sizce bu imkanm var mı.yani meslek lisesi mezunu olmam şart mı.ne olarak çalışabilirim olursa.belki saçma bi soru oldu ama hiç bi bilgim olmadığı içn soruyorum.şimdiden teşekkür ederim...

Çalışma imkanın var ama öğretmen olamassın muhasebeci olarak çalışabilirsin ama tanıdık yerin varsa onlar belki yardımcı olur ama öbür türlü şart.

sana kesinlikle katılmıyorum insan kendine hangi mesleği yakın görüosa mutlu olcağına inanıyosa onu yapmalıdır emeğin çakması olmaz

arkadaşlar size bi soru açık liseden okuyup oss ye girip aöf çocuk gelişimi okunuyormu ve kayıt işlemleri için eskişehire gidiliyomu bana saçma geliyo bende okuyorum 3.sınıftayım hiç eskişehire gitmedim çocuk geelişimnde böylemi oluyo

sanmıyorum tatlım gidilmesi sacma
ama yine de saglam bi kynaktan bilgi alsan daha iyi olur

systmc meraba.teşekkür ederim yardımın için.malesef düşündüğüm gibi.üzüldüm şimdi.zaten öğretmenlik değil isteğim ama bakıcı olarak falan düşünmüştüm.tekrar teşekkür ederim canım...

Bakıcı olabilirsin ama ilerde diplomanı sorarlar sonuçta çocukları size hem eğitimli oldugunuz içinde veriliyor.

ne alakası var çakmalıkla bende eğitim alıp meslek lisesi diploması alıcam bizde sizin gördüğünüz derslerin hepsini veripte bu diplomayı alıcaz bedavadan kimse bişi olmuyo 2 ya da 3 sene bizde eğitim görüyoruz ilk seneden sonra bizde staj yapıcaz siz ne yaptıysanız bizde onu yapıcaz bu mesleği seçenler çocukları sevdiği için ve onlara yararlı olabilmek için yapıyor önemli olan meslek lisesinden çıkıp anaokulu öğretmeni olmak değil yararlı olabilmek sen böyle düşünüyorsan nasıl anaokulu öğretmeni olacaksın çocuklara sevgiyi paylaşmayı öğreteceksin bencilliği değil arkadaşım.

difa sen kendındemısın yaa ne bıcım konusuyosun sen bu nasıl bır konusma tarzı sen kpss yı kazanamadıysan kendı basarısızlıgındır mıllete ne suc atıyosun derslerının hıcbır farkı yok aöf nın ustelık sınavlar dahada zor bence sen kazanamamanın acısını bızden cıkıraıyosun cekememezlık mı var ne !!!!

ben de ikinci lise olarak kız meslek okudum.metge deniyor o programa.2 yılda bitiyor.yoğunlaştırılmış program okunuyor.akşamları bile okuldaydık.şükür bitti.şu okulöncesi öğretmenliği 4.sınıftayım.o da bitecek iinşaallah.

anladığım kadarıyla bu kursu aldıktan sonra sözleşmeli öğretmenlik yapılıyor kpss eğer kazanırsan kadrolu öğretmen olunabiliyor mu?cevaplarsanaız sevinirim

anladığım kadarıyla bu kursu aldıktan sonra sözleşmeli öğretmenlik yapılıyor kpss eğer kazanırsan kadrolu öğretmen olunabiliyor mu?cevaplarsanaız sevinirim

ordan mezun olunca öğretmenlik yapılabiliyorsa sadece sözleşmeli diye bir şey olamaz.çünkü kadrolu öğretmen demek kpss de yeterli puan alıp ataması yapılan demek.sözleşmeli öğretmenlerse 4/B li olarak çalışıyor ve sözleşmelerini her yıl yeniliyorlar.onlarda kpss puanına göre sözleşmeli oluyor ama istediği yere başvuru yapabiliyor.sözleşmelilerin puanları kadrolulara göre düşük.ek ders ücreti daha az ama maaşları kadrolu öğretmenden biraz fazla ve onlar SSK lı kadrolular emekli sandığına bağlı.

ayrıca bir kursa bağlı olarak açık öğretime gidilmesi saçma olur o farklı bir şeydir.çünkü zaten açık öğretime kayıt yaptırabilmeniz için sizin ÖSS sınavına girmeniz ve tercih yapmanız gerekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…