• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

A grubumu B grubumu kafam çok karışık:((yardım edin lütfen...

bade_88

ben sonbahar kızıyım...
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2009
304
0
96
Diğer

arkadaşlar ben bu yıl açık öğretim 4.sınıfa geçtim işletme bölümü ayrıca 2yıllık muhasebe mezuniyetim war.

benim sormak istediğim şey bu yıl 4.sınıftan mezun olcam acaba A grubundanmı girsem sınawa yoksa B grubundanmı kafam çok karışık yardım edin A grubu çok zor olduğu için korkuyorum dershaneye de gitmeyi düşünüyorum ama...

ayrıca bizim açıköğretim sınawları 2010 Bgrubu kpss yapılana kadar açıklanmış oluo yani ben mezun durumunda olucam o sınawa giremicem diye biliorum o yüzden dershane hocalarınn werdiği taktikle bi ders bütünlemeye bırakıp B grubu sınawına girebilirmişim diğer türlü dersim kalmassa en son mezun olduğum okul geçerli olurmuş yani lisans mezunu olarak gözükeceğimden B grubu sınawlarına giremezmişim bana yardım edin lütfen arkadaşlar...:gitme: :uhm: :a015: :bbo:

4 yıllık mezunların illa A grubu kadrolarına girme zorunluluğu yok. Mezunken dahi B guru kadrolarını tercih edebilirsin. Tek farkı B grubu kadrolar 2 senede bir açılır 2010 KPSS de de açılacak.
Gerisi sana kalmış eğer uzmanlık alanında tercih yapmayacaksan çok zorlanırım dye düşünüyorsan A grubu sınavlarına girmeyebilirsin.

Bu konuyu incelemeni tavsiye ederim :

http://www.kadinlarkulubu.com/kamu-...ss/315941-a-grubu-b-grubu-kadro-demektir.html

bende aynı durumdayım.2 yıllık mezunum bu senede maliye 4. sınıfım.2010 kpss ye sanırım b grubu olarak katılacağım. a grubu sorularına şöyle bir baktımda gerçekten zor.. çalışmak lazım...

4 yıllık mezunların illa A grubu kadrolarına girme zorunluluğu yok. Mezunken dahi B guru kadrolarını tercih edebilirsin. Tek farkı B grubu kadrolar 2 senede bir açılır 2010 KPSS de de açılacak.
Gerisi sana kalmış eğer uzmanlık alanında tercih yapmayacaksan çok zorlanırım dye düşünüyorsan A grubu sınavlarına girmeyebilirsin.

Bu konuyu incelemeni tavsiye ederim :

http://www.kadinlarkulubu.com/kamu-...ss/315941-a-grubu-b-grubu-kadro-demektir.html[/yardımcı olduğun için eşekkr ederm ama anlamadım ya benm kurs hocalarım en son mezuun olduğun okul geçerli oluyo diolar yani ben lisans mezunu olursam önlisanstan girdiğim kpss puanı geçersiz oluyor:1shok:muş anlamadım walla kafayı yiyeceğim :1shok: :olmaz: :sm_confused:

yardımcı olduğun için eşekkr ederm ama anlamadım ya benm kurs hocalarım en son mezuun olduğun okul geçerli oluyo diolar yani ben lisans mezunu olursam önlisanstan girdiğim kpss puanı geçersiz oluyor:1shok:muş anlamadım walla kafayı yiyeceğim :1shok: :olmaz: :sm_confused:

Evet en son mezun olduğun okul geçerli.
Önlisans olarak KPSS ye girdiysen, lisans mezunu olduğunda geçersiz olur.
Ama lisans mezunu olarakta B grubu kadrolarını tercih edebilirsin.
4 yıllık bitirdin diye alan sınavlarına girme mecburiyetin yok.
Bu senin tercihine bağlı.
a.s

Evet en son mezun olduğun okul geçerli.
Önlisans olarak KPSS ye girdiysen, lisans mezunu olduğunda geçersiz olur.
Ama lisans mezunu olarakta B grubu kadrolarını tercih edebilirsin.
4 yıllık bitirdin diye alan sınavlarına girme mecburiyetin yok.
Bu senin tercihine bağlı.
a.s

tamam tatlım da ben kpssye başwuru yaptığım zaman önlisans mezunu lisansa dewam ediyor olucam(yani nisan mayıs gibi) 2010 eylülde kpss/b ye girdiğimde lisanstan mezun olucam sora bu sınawdan aldığım puan iptal olmaz yani dimi lisans mezunu oldum die gene tercih yapabilirim yani boşuna sınwa girmiş olmim kursda başlıcam çnkü offffff :sinifsinif::çok üzgünüm:

tatlım anlamaşsın sanırım lisans mezunları haziranda girer sınava sen haziranda gireceksin
ister A gurubuna gir ister B gurubuna bu sana kalmış
önlisansı sil kafandan...
sen lisans mezunu olacaksın yok ille önlisanstan girecem diyosan mezun olmassan girebilirsin...

Yani 4 senelik lisans mezunları, liselerin ve önlisans mezunlarının yaptığı tercihlerden de yapabilirler değil mi? Lise muzunu ve önlisans mezunlarına özel sınav yapılıyor ya 2 senede bir o sınava da girebilirler. Benim eşim de lisans mezunu ama bu sene önlisansların alanlarından tercih yapmasını istiyorum çünkü lisans mezunlarının soruları hem çok zor hem de çok yüksek puanlı tercih ediyor kurumlar.

Back
X