_kerim tekin_

LatEtiCin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2010
6.388
6
0
Konya
Kerim Tekin, (d. 18 Nisan 1975, Erzincan, Türkiye - ö. 27 Haziran 1998, Sandıklı, Türkiye), Türk pop müziği sanatçısı.
Kerim Tekin, 18 Nisan 1975 tarihinde Erzincan’da dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenen Tekin, ortaöğrenimi sırasında şan dersleri aldı ve gitar çalmayı öğrendi. Lise yıllarında profesyonel müzik hayatına atıldı ve on yedi yaşında gece kulüplerinde çalışmaya başladı.
1994 yılında S Müzik’le anlaşarak profesyonel bir ekiple ilk albümünün hazırlıklarına başladı. Kara Gözlüm adını taşıyan ilk albümü 1995 yılında müzik marketlerde yerini aldı. Prodüktörlüğünü Halis Bütünley’in yaptığı albümde on şarkı yer aldı. Müzikseverlerin Kerim Tekin’le tanışması ise söz ve müziği Kenan-Ozan Doğulu kardeşlere ait olan “Cici Baba”yla oldu. Albümde Türk pop müziğinin seçkin isimleri Ozan Doğulu, Kenan Doğulu, Garo Mafyan, Zeynep Talu Kurşuncu, İlhan Şeşen, Yusuf Bütünley, Saro Secikyan, Febio Taşel gibi besteci ve söz yazarlarıyla çalıştı.
Haykırsam Dünyaya adını taşıyan ikinci albümünü 1997 yılında çıkardı. Onbir parçanın yer aldığı albümün prodüktörlüğünü yine Halis Bütünley yaptı. Söz ve müziğini Tayfun Duygulu ve Beste Duygulu’nun yazdığı “Kar Beyaz” albümden çıkan ilk hit ve video klip çalışması oldu. Şehrazat, Fedon, Yusuf Bütünley, Ozan Doğulu, Zeynep Türkeş, Volga Tamöz, Feyyaz Kuruş, Kenan Doğulu, İskender Paydaş ve Hakan Demir gibi isimlerin biraraya geldiği albüm, müzikalitesiyle tam puan aldı.
Kerim Tekin 27 Haziran 1998 tarihinde Afyon'nun Sandıklı İlçesi'nde verdiği konser dönüşü, arabasıyla geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. Yolda seyir halinde bulunan süt tankeri ve kömür kamyonu çarpıştıktan sonra kömür kamyonu Kerim Tekin'in arabasının üzerine çıktı. Kerim Tekin olay yerinde yaşamını yitirdi. Cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilmiştir.

belki benim gibi sevenleri vardır diye fotoğraflarını paylaşmak istedim...

tabi çok sınırlı sayıda fotoğrafı var ama olsun.yine de onun anısına ve benim gibi sevenleri vardır diye konuyu açmak istedimm

ben 6 yasindayimdim öldügünde ama hala haberlerdeki görüntülerini azda olsa hatirliyorum o zamanlar kimdir sarkilari nedir bilmezdim, farkinda degildim kimin aramizdan ayrildigina, ama büyüdükce sarkilarina internette rastladikca ne kadar degerli ve genc bir sanatcimizi kaybettigimizin farkina vardim. youtubeda hala bikac videosu var huysuz virjinle felan ne kadarda güler yüzlü bi insanmis,mütevazi, efendi keske böyle ayrilmasaydi aramizdan sarkilarini dinlerken gözlerim dolmuyor degil özellikle Karbeyaz sarkisinda. Topragi bol olsun,Mekani cennet olsun. bu konuyu actigin icin tesekkür ederim bu arada snowy_mrv

kerim tekin karagözlüm - YouTube

kerım tekını cok severdım hatta ona asıktımmmm:)) tabı o zamanlar kucuktuk..

olumune cok uzuldum unluler arasında

ALLAHH RAHMET EYLESINN

rica ederim cnm.. böyle efendi sanatçılar kalmadı denebilir artık çok azlar

ve böyle güzel sesler... malesef..

kerım tekını cok severdım hatta ona asıktımmmm:)) tabı o zamanlar kucuktuk..

olumune cok uzuldum unluler arasında

ALLAHH RAHMET EYLESINN

o jenerasyonda kızların ilgi duyduğu bir isimdi.doğal olarak ..

"erkek güzeli" diye boşuna dememişler

içinin güzelliği yansımış gibi yüzüne..nur içinde yatsınn

ahhhh bende cok severdim onu.arabamda karisik bir cd var ve onun karbeyaz sarkisi.o sarkiyi cok seviyorum ve arada dinliyorum bir yerlere giderken.cok efendiydi,hep öyle kaldi aklimda.Allah rahmet etsin,mekani cennet olsun insallah.gencligini yasayamadan gitti.

Karbeyazdir ölüm
Ellerinden gülüm
Yine yoksun diye
Düsmanim her güne

aminn..... cnm iki tane albüm çıkardı ve o albümlerdeki diğer parçaları da dinlemeni tavsiye ederim..

kerim tekinin karagözlüm şarkısı.. harika, harika ötesi.. hala dinlerim severek :) allah rahmet eylesin hem sesi, hem yakısıklılıgı herseyiyle çok iyiydi. barış akarsu gibi zirvede terketti..

kerim tekinin karagözlüm şarkısı.. harika, harika ötesi.. hala dinlerim severek :) allah rahmet eylesin hem sesi, hem yakısıklılıgı herseyiyle çok iyiydi. barış akarsu gibi zirvede terketti..

barış akarsuyu da severim

her ikisine de Allah rahmet eylesin..

içim titredi

27 haziran 1998 hiç unutmam
hem adanada depremi yaşdık hemde kerimi kaybettik

çok acı

özellkile bugünlerde karbeyazdır şarkınısı çok dinler oldum
yalnız bnm şarkım herzmn
haykırsam dünya ya olmuştur

biz seni unutmadık
unutmayacağız

mekanın cennet olsun

amin..........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…