• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 9aya giren bebeklerin annleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

selcanefe

herşey güzel olsun
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
493
32
318
Sivas
kızlar efe 9aya girdi şehriye çorbasını çok seviyor et suyu katarak yapıyorum yiyor başka çorba sevmiyor pataesli kabaklı yemek gibi yaparsam yiyor bu ay makana ve köfte verebilecez deneyen var mı versem yiyecek ama korkuyorum yutamazsa diye birde yeşil fasulye gibi yemeklerin suyuna ekmek mi batırıyorsunuz yoksa püre haline mi getiriyorsunuz herkesin yaptığı gibi saate göre beslemiyorum ben efeyi o an için ne uygunsa öyle besliyorum devam sütüne geçtik şimdi milupa 3 içiyor bu sıralar yemeklere daha çok ilgi duyuyor fakat gazıda öyle çoğaldı ki kaç gcedir uyuyamıyoruz mercimek çorbası falan da veremiyorum yeşil sebzelerden veremiyorum önerisi olan var mı makarnayı ve köfteyi püre haline getirmelimiyiz offf kafam çok karışık

benim kızımda yeni girdi dokuzuncu aya tarhana,yayla,şehriye çorbalarını severek yiyor ama mercimek ve sebze çorbaları ağır geliyor bence.sebzeleri çorba değilde yemek içinden seçip püre yapıp vermek işe yarıyor bizde benköfteiçini ezip verdim birkaç kez çok az ama olsun yeter o kadarıda.tavuğu çatalla ezip çorba içinde verdim.ben de seningibi gün nasıl gelişirse ona göre veriyorum bunları.bazen hiç yemiyor bazen çokiyi.artık çok takmıyorum çünkü eziyet oluyor o zaman.şu sıralar olabildiinceemzirip o kabul ettikçe de yediriyorum.
bence sevdiği biçorba içine yemediği bir başka besindenbirazcık ekleyebilirsin.makarna nın yerine şehriye olur.ekmek içini ufalayarak çorbalara biraz ekleyebilirsin
benimde kafamı kurcalayan bir soru var balık vermek içinne kadar beklemeliyiz? balık yedikten sonra emzirirsek süt zarar verirmi acaba?

biz köfte balık makarna pilava geçen ay başladık ben hiçbirşeyi blendırdan süzgeçten geçirmiyorum sadece kahvaltısında veya yoğurduna ekleyeceğim meyvesini cam rendede rendeliyorum okadar diğer yemekleri çatalla küçültüp ağzına veriyorum yiyor altta 2 dişi var sadece ama damakları okadar sertleşmişki gayet güzel çiğniyor ailece karşısına geçip nasıl çiğnediğini seyrediyoruz:) makarna pilav balık tavuk gibi şeyleri öyle doyacak kadar çok yemiyor ama yinede red etmiyor istediği kadar yiyor bende ısrar etmiyorum ...
sebze çorbalarını hiç sevmedi ama yemeğin içinde doğranmış sebzeyi çatalla yedirince yiyor..önceden tarhanayı çoook seviyordu artık yemiyor daha doğrusu hastalanmıştı hastalanınca değişti önceden yediklerini artık yemiyor yada yeni tatlar arıyor:)

ben pilav veriyorum severek yiyor hatta tok olsa bile 2 3 kaşık alıyo makarnayı hiç denemedim balıkta 2 kere verdim yedi ama öle doyasıya değil tadımlık bizim dr balığı 1 yaşından sonra ver dedi ama kuzenim dr 8 aylıkken verebilirsin demiş bende o yüzden tattırıyorum tavuğuda sebze çorbalarına ekledim köfteyide 1 kere yaptım kıymayı çorbasına ekliyorum

tavuğu tek vermek istiyorum fakat yiyemez diye cesaret edemedim siz tavuğun but kısmından mı yoksa göğüs kısmından mı veriyosunuz

ben tavuğu minik minik elimle veya çatalla veriyorum bazende büyük parçayı elimle tutuyorum o kendisi ısırarak yiyor ...but göğüs farketmiyor yiyor ama öylee doyasıya bir porsiyon yemiyor..

KIZLAR TAVUK ÇORBASI YAPTIM İÇİNE EKMEK DOĞRADIM AFİYETLE YEDİ OĞLUM KABIZLIĞINI DA SÖKTÜ makarnayı pişirip robotta çırpınca çok katı oluyo yemesi zor oldu galiba kelebek makarna falan çatalla ezsem daha iyi olcacak çorbanın tarifini sizede yazayım belki yapmak istersiniz
1avuç kadar küp küp doğranmış tavuk göğsünü haşladım ayrıca robotta 1yemek kaşığı yoğurt 1çay bardağı süt 1 yemek kaşığı un ve 1yumurtayı çırptım haşladığım tavuk göğsünü de ekledim çırptım tavuklar parçalanınca daha güzel oldu rende gibi sonra karışımı 20dk pişirdim pişince çökeliklemiş süt gibi oluyo tekrar blendır yada robota atın krema gibi çorba oluyo 2 gün öğlen öğünü olarak verdim haaa unutmadan tavuk göğsü yağsız olduğu için yarım çay bardağı kadar tavuk suyu kattım o gün tavuk yapmıştım akşama ondan faydalandım azıcıkta sıvı yağ afiyet olsun

Back