Merhaba özelden de yazdım size. Yeni gördüm uzun zamandır girmiyordum. Globozoospermia maalesef ki değil doğal yollardan hamile kalmak, IVF (tüp bebek) yöntemi ile bile başarı şansı olmayan bir morfoloji bozukluğu.
Ümitsiz konuşuyorum gibi gelmesin yalnızca durumu anlatıyorum. Akrozomu olmadığı için spermin yumurtayı rahim içinde ya da lab ortamında dölleme şansı yok. Ancak ICSI (mikroenjeksiyon) yöntemi ile kalsiyum iyonofor ya da piezzo kullanılarak ekstra aktivasyon enerjisiyle döllenme sağlanıyor. Bizim ilk denemede toplanan 13 yumurtadan hiç embriyo oluşmadı. Belki de kalsiyum iyonofor kullanılmamıştı bilmiyorum ama yaşadığım hayal kırıklığını anlatmam mümkün değil. Döktüğümüz paralara, yediğim onlarca ilaca iğneye hormona mı yanayım yoksa tüm ümidimin bir telefonla yerle bir olmasına mı bilememiştim. Ancak lütfen ümidinizi yitirmeyin. Ve en doğru zamanda en doğru şekilde size ulaşacağını bilin.
Biz evlat edinmeyi düşünürken oğlumuz bize geldi. Şimdi ikinci bebek için dondurulmuş embriyo transferi tedavisine başladık. Hem dondurulmuş embriyo hem de embriyo oluşumunda kullanılmış ve dondurulmuş sperm var. Ne olur ne olmaz diye donduralım demişlerdi. Darısı başınıza diyorum. Kolay bir süreç değil ancak denemeye değer inanın. İkinci seferde de olmasaydı evlat edinsem dahi enerjim ve param yettiğince ICSI denemeye devam edecektim.
Dualarım sizinle... Gelişmelerden bizi de haberdar etmeyi unutmayın lütfen.