• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

945 yıllık ağacı söküp, 'inşallah tutar' diye Antalya'ya diktiler

La Que Sabe

Atanamamış Kapıönüteyzesi
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
7.158
19.669
498
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da 23 Nisan'da açılışı yapılacak ‘Çiçek ve Çocuk' temalı botanik dalındaki Expo 2016 Antalya'nın düzenleneceği alana İzmir'den sökülerek getirilen zeytin ağacını, ‘inşallah tutar' temennisi ile yeni yerine dikti.

Expo için İzmir'in Ödemiş ilçesi Bademli beldesine 1071 yılında dikilen ve Türkiye'nin en yaşlı zeytin ağacı, 945 yıldır bağlı bulunduğu toprağından sökülerek Antalya'ya taşındı. Erdoğan bir asırlık ağacın Antalya'ya yeniden dikim töreninde, "Böyle bir ağaç. İnşallah burada da tutacağına inanıyoruz ve 2015 botanik bahçesinin en önemli zenginliklerinden olacak. Tarihi bugüne, bugünü de yarınlara ulaştıracak. Ya Allah Bismillah diyerek biz de toprağımızı atalım arkasından da cansuyunu" diye konuştu.

ERDOĞAN: SAĞLIĞI VE MUTLULUĞU SEMBOLİZE EDİYOR

Sputnik'in haberine göre, Cumhurbaşkanı'nın ağacın Antalya'daki yeni yerindeki yaş kütüğün üzerine çaktığı pirinç tabakada şu ifade yer alıyor: "6000 yıldır Anadolu topraklarında yetişen ve zeytin varlığı ile 1000 yıldır barış, sağlığı ve mutluluğu sembolize ediyor. Bolluk, bereket, mutluluk ve bilgelik sonsuza dek yeryüzünden eksik olmasın. Expo 2016 Antalya anısına bu zeytin ağacını dikiyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan."

Familyası Oleaceae, anavatanı da Akdeniz bölgesi olan Türkiye'nin en yaşlı zeytin ağacı 945 yaşında, çapı 2.55 metre, boyu 6 metre, gövde çevresi 7.68 metre, kök çevresi 9.45 metre.

Zeytin ağacının bir asırlık toprağından sökülüp yeni bir mekâna taşınması ile ilgili hangi kurumlardan görüş alındığına dair ise bir açıklama yapılmadı.

http://www.birgun.net/haber-detay/9...ah-tutar-diye-antalya-ya-diktiler-101316.html

Bu arada nedir bu bunlardaki zeytin ağacı düşmanlığı anlamış değilim

zamanında somada termik santral için 6 bin ağacın kesilmesine göz yumuldu ,şimdi de kaç asırlık ağacı

yerinden ediyorlar yazık

Bu arada nedir bu bunlardaki zeytin ağacı düşmanlığı anlamış değilim

zamanında somada termik santral için 6 bin ağacın kesilmesine göz yumuldu ,şimdi de kaç asırlık ağacı

yerinden ediyorlar yazık
Denize nazır yamaçlar zeytinlik hep.
Oysa oralar imara açılmalı, oteller yapılmalı. Lanet olsun ki tarım arazisi görünüyorlar. İmar verilmiyor.
Zeytin ağaçları olmazsa bu vasıfları kalmaz.
Bundandır.

Yaziklar olsun. bir de utanmadan bunun haberini yapmislardi. Allahim utaniyorum milletimin zeka seviyesini gordukce utaniyorum :(

Bu nasil birsey? Bu nasil bir doga vahseti? Sirf sov icin nasil neredeyse bin yillik bir agaci nasil yerinden edersin? Bu vicdansizliktan baska birsey degil!

Türkiye öyle güzel bir ülke ki, dogasi cok güzel yerleri var fakat degeri bilinmiyor. Avrupalilar didiniyor dogasi icin, turizmi icin, zeytin yagi kac euro'ya aliyorlar.

Ama Türkiyede iste termik santrallar icin, sov icin, avmler icin hicbirseymis gibi agaclar kesiliyor. Hemde zeytin agaclari gibi zor büyüyen bir agac. Yaziklar olsun! Cok sinirlendim, cok!

tutmayacak, sonra da "ama biz elimizden geleni yaptık vadesi bu kadarmış" diyecekler..

tutmayacak, sonra da "ama biz elimizden geleni yaptık vadesi bu kadarmış" diyecekler..

Yok "dua ettik, olmadi, demek Allah bu agacin burda tutunmasini istememis, zaten agac epey yasladi" derler bide, her zamanki gibi dini, kendi cikarlari icin kullanirlar.

Bu haber halen benim canimi sikiyor. Dile kolay ya, 900 küsür yillik agac! Rezalet ya!! Resmen rezalet!!

Back