• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

90 gün diyeti deneyimlerimiz

vienna

Ruhum sıfır MAKYAJ..
Kayıtlı Üye
7 Mart 2010
1.055
1.121
333
iyi günler kızlar aslında eski bir diyet olan pek gündeme gelmeyen bir liste bu. balkanlar da çok meşhur bu diyet. bilirsiniz balkan kızlarını slovları macarları :9:

ben bu diyeti 12 gün yaptım bugün 13.günüm aşağıda diyetin detayları var. benimle yapmak isterseniz bana katılın liste yapalım yarışalım

ben 166 boyunda 59 kilo başladım bu diyete 8.günün sonunda 57.200 idim yani fark -1800 :46:

işte diyetin ayrıntıları:

Çok fazlalığı olanlar için ideal bir diyet!!!
------------------------------------------------
BİRİNCİ GÜN – PROTEİN GÜNÜ
Bu güne uygun yiyecekler: Et (beyaz ve ya kırmızı), balık, yumurta, peynir (her çeşidi olabilir), süt, yoğurt, tofu ve diğer soya ürünleri (vejetaryan arkadaşlarımız varsa). Her türlü yeşil yapraklı sebze ve nişastasız sebzeler (domates, biber, kızartma kabağı, salatalık, lahana, pancar, turp, vb).
Örnek:
sabah: meyve (tek çeşit olma şartıyla, misal: 2 elma, 2 kivi, 2 mandalina, 1 portakal, 1 kâse kiraz, çilek, ahududu, 1 muz, vs.)öğle:(Saat 12′den sonra olmalı) Izgara et + salata (yukarda geçen sebzelerden oluşan, yağı ve tuzu fazla abartmadan) + 1 dilim kepekli ekmek.akşam: Öğlen yenilenin aynısı fakat yarısı ve ekmeksiz.
Not: Hiç bir şekilde ayrı proteinleri karıştırmayın – yani et ile peynir, et ile yoğurt, et ile yumurta karıştırmayın. Öğünde tek çeşit protein tüketin. Bu diyet Bulgaristan’da çok insanın zayıflamasına vesile olmuştur. Bu kurallarda geçen akşam yarısını yemek kuralını yapan kimse yoktur anca kurallar böyle ve ben bu şekilde yazmak zorundayım. Şahsen ben öğlen et yediysem, akşam yarısını yemiyorum ve illa et de yemiyor, öğlen et yediysem akşam yumurta yediğim de oluyor. Bu konuya takılmayın derim. Öğle ve akşam yemeğinin arasında protein gününde en az 4 saat olmalı. 12 de öğle yemeği yerseniz, 4te yemek yerine bir meyve atıştırıp 7 buçuk gibi akşam yemeği yemek en uygunu, çünkü saat 8den sonra herhangi bir şey yemek yasak. Diyet boyunca gazlı içecek, alkol, çayı ve kahveyi şekerli içmek yasak. Çay ve kahveyi yemek yedikten en az bir saat sonra için, suyu da aynı şekilde. Yağı ve tuzu abartmayın. 2 litre su için. Hareket etmeyi unutmayin...
------------------------------------------------
İKİNCİ GÜN – NİŞASTA /BAKLAGİL GÜNÜ
Bunları yemelisiniz: pirinç, bulgur, mısır, patates, taze fasulye, kuru fasulye, bezelye, mercimek…
Kesinlikle bunları pişirirken et, süt, yumurta (yani protein) katmayın, özellikle rus salatası yemeyin (içinde yoğurt ve mayonez var ki mayonez de çok kalorili üstelik yumurta içeriyor)
örnek menü:sabah: 1 porsiyon meyveöğle: kuru fasulye + salata + 1 dilim kepekli ekmekakşam: öğlenin yarısı ekmeksiz.Not: yukarda da dediğim gibi öğlen fasulye akşam patates yemenizin herhangi bi sakıncası yok denenmiştir. Öğünlerin arasında bu günde en az 3 saat olmalı.
-----------------------------------------------
ÜÇÜNCÜ GÜN – KARBONHİDRAT GÜNÜ
bunları yiyebilirsin: hamur işi (protein katılmamış)
örnek menü:
sabah: 1 porsiyon meyveöğle: salça soslu makarna (peynir olmayacak) + salataakşam: 1 dilim pasta (ya da aynı boyutta başka tatlılar) + 1 çubuk bitter çikolata (kesin yenmeli)
DÖRDÜNCÜ GÜN – VİTAMİN GÜNÜ
5 öğün meyve (meyveleri karıştırmadan), öğün aralarında minimum 2 saat olmalı. Meyve yerine sebze de olabilir (tabiki nişastasız sebzeler) ama salata şeklinde değil, çiğ ve tuzsuz, yağsız. Öğünlerin birinde kuru yemiş de yiyebilirsiniz ama yine çiğ.
Dördüncü günden sonra yine baştan başlıyorsunuz. 29-uncu güne gelince o günü sadece su içerek geçiriyorsunuz (çay ve kahve şekersiz). Sonra yine aynı devam ediyorsunuz ta ki 3cü kez 29 gün geliyosunuz. Güzel zayıflamalar!

anlaşılan konum pek ilgi görmemiş ama ben yine de sizi bilgilendirmeye devam edicem

sabah : elma portakal çilek yedim
öğle: pastırmalı yumurta 5 zeytin domates 1 dilim ekmek yedim
bol su
akşam menüm henüze belli değil

bugün nişasta günüm patates ve mercimek hayalleri kuruyorum :56::16::9:

öğle mercimek salatası yedim

akşam 1 2 kaşık kuru fasulye tarhana biraz da fırında patates yedim
1 tane de mercimek köftesi

sizin anlayacağınız tıka basa doydum :D

şimdi yürüyüş yapıcam ve eliptik bisiklete binicem

Bugün karbonhidrat gunumdeyim :))) sabah 1 elma
Ogle soslu makarna domates corbasi 3 dilim baklama yedim :)))

bugün meyve günüm sabahtan beri çeşitli meyveler yiyorum inşallah fire vermem :/

aslında gayet işe yarayabilir bir liste her hafta da her besinden alınmış oluyor hem eksiklikten dolayı sorunlar da olmaz tek tip olmadığı için deneyebilirim ben bunu teşekkürler paylaşımın için :16:

Merhaba vienna! Nasıl gitti diyetin sonunu getirebildin mi? Tavsiyelerin var mı?

Benim bugün 29. günüm. Suyla başladık bakalım Allah sonumuzu hayretsin :)

Şimdiye kadar yaklaşık 4-5 kilo verdim.

Merhaba :)
Ben bu diyeti 29 gün yapıp istediğim kiloya inince bıraktım
Ama sonra dikkat etmedim ve hepsini geri aldım :((

Merhaba vienna! Nasıl gitti diyetin sonunu getirebildin mi? Tavsiyelerin var mı?

Benim bugün 29. günüm. Suyla başladık bakalım Allah sonumuzu hayretsin :)

Şimdiye kadar yaklaşık 4-5 kilo verdim.
Merhaba :)
Ben bu diyeti 29 gün yapıp istediğim kiloya inince bıraktım
Ama sonra dikkat etmedim ve hepsini geri aldım :KK43:(

Back