• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 yaşında kızım regl oldu. Çok üzgünüm var mı bu durumda olan

ErgenAnnesi

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2024
6
2
1
41
Merhabalar. 2015 doğumlu kızım bu sabah regl oldu. Çok üzüldüm endişe ettim. Kızımın yanında sakin kalmaya çalışıyorum ama nasıl yapacak okulda daha çok küçük değil mi? Randevu aldım zaten endokrinolojiye gidiyorduk Haşimato hastalığından dolayı. Ama doktorun birşey diyeceğini düşünmüyorum

Merhabalar. 2015 doğumlu kızım bu sabah regl oldu. Çok üzüldüm endişe ettim. Kızımın yanında sakin kalmaya çalışıyorum ama nasıl yapacak okulda daha çok küçük değil mi? Randevu aldım zaten endokrinolojiye gidiyorduk Haşimato hastalığından dolayı. Ama doktorun birşey diyeceğini düşünmüyorum
Merhaba. Bende aynı şekilde 9.5 yaşında olmuştum.. İnanılmaz korkmuştum ne olduğunu bile bilmiyordum. Annemde beni doktora getirmişti ve artık yapacakları bir şey olmadığını söylemişti. (Şu anda 27 yaşına gelmek üzereyim belki teknoloji gelişti vs. başka bir yolu vardır.) Okuldaki arkadaşlarıma asla söylememiştim. Sadece annem biliyordu. 6. sınıfa geçtiğimde paylaşmıştım arkadaşlarımla. Annem her şeyi anlattı okulda nasıl davranmam gerektiğini, ped değişimini vs. bir süre sonra alıştım. Şu anda 28 günde bir adet olurum ve düzenlidir. Hatta o senelerden beri hep düzenlidir. Hiçbir kadınsal hastalık yaşamadım şuana dek. Canınızı sıkmayın ve mümkünse stresli olduğunuzu ona yansıtmayın çünkü annem ilk gördüğünde aşırı stresli gözüküyordu ve bende çok korkmuştum onu öyle görünce 🥲

Merakımı mazur görün daha önce hiç belirti vermis miydi ? Koltuk altı kokusu, kıllanma, meme Tomurcuklanmasi gibi? Ailede erken yaşta adet gören var mi

Merakımı mazur görün daha önce hiç belirti vermis miydi ? Koltuk altı kokusu, kıllanma, meme Tomurcuklanmasi gibi? Ailede erken yaşta adet gören var mi
Estağfurullah tabii ki insan kendi çocuğunda dolunca merak ediyor ister istemez. Evet zaten doktor bekliyordu böyle bir şey tüylenmesi ter kokusunda değişiklik memelerinde tomurcuklanma hatta biraz daha belirginleşme oldu tabii ki zaten kemik yaşı da 11 çıkmıştı en son geçen sene yaptırdığımızda

Estağfurullah tabii ki insan kendi çocuğunda dolunca merak ediyor ister istemez. Evet zaten doktor bekliyordu böyle bir şey tüylenmesi ter kokusunda değişiklik memelerinde tomurcuklanma hatta biraz daha belirginleşme oldu tabii ki zaten kemik yaşı da 11 çıkmıştı en son geçen sene yaptırdığımızda
İnşallah bu süreci kolay atlatır hemen adapte olur. Benimde kızım 8 yaşında koltuk altı kokusu var . Ama tüylenme yada meme Tomurcuklanmasi yok. Doktorlarda kokuyu önemsemiyorlar. Bnde merak ediyorum nolucak diye. Sizde var mi ailede erken adet olan. Bizde hep ortaokulda olduk

İnşallah bu süreci kolay atlatır hemen adapte olur. Benimde kızım 8 yaşında koltuk altı kokusu var . Ama tüylenme yada meme Tomurcuklanmasi yok. Doktorlarda kokuyu önemsemiyorlar. Bnde merak ediyorum nolucak diye. Sizde var mi ailede erken adet olan. Bizde hep ortaokulda olduk
Halalari erken olmuş. Ben 12 yaşlarımda olmuştum. Kokuyu önemsemiyorlar a ilk onunla başladı bizim belirtirler

Back