- 13 Aralık 2018
- 236
- 230
- 103
- 44
Merhaba arkadaşlar, benim 9 yaşındaki oğlum ve iki küçük kardeşi var biri 4 yaşında diğeri 9 aylık. 4 yaşındaki ni çok kıskanıyor halen ama küçüğünü çok seviyor. Benim işim varken seve seve bakıyor.
Benim sorunum şu oğlum sürekli sorun çıkarıyor. Sürekli abur cubur istiyor, ders yapması sorun, sürekli kardeşine vuruyor kavga çıkartıyor, uyuması problem eve sürekli gerginim nasıl anlatsam sorun çıkarmadığı sakin kaldığı zanna sadece babası evdeyken. Babası varken rahatım. Çünkü onun yanından çok usulu sesiz sakin bir çocuk. Babasından çok çekiniyor babası evde gidince aynen sorunlara devam.
Mesela canlı dersler var. Bağlanmak bir dert dinlemesi Bi dert. Ders biter bitmez kudurmuş Bi şekilde dışarı çıkıyor ya kardeşine sataşıyor.,ya abur cubur için bana baskı yapıyor ya tableti alıp oyun oynuyor 10 dk teneffüs var zaman hemen geçiyor. Ve her defasında diğer derse geç kalıyotir. Hangi ders var ne işlenecek bilmiyor. Ders başlıyor kitabı ortada değil kitap arıyor defter arıyor. Hep bir kaos ben kızıncafa bana daha çok tepki veriyor kötüsün senin gibi anne olmasın diyor.![Pensive face :pensive: 😔](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f614.png)
Sonra siniri geçince gelip özür diliyor. Vs vs. Ders i tamamen bitince dışarı çıkıyor bisiklet sürmeye, basketbol oynamaya gidiyor. Çağırıyorum gelmez kızarım gelmez güzellikle sölerim gelmez 5 ten önce eve gelip derslerini yapmaz. Sonra kuru bir ödev yapar atar kenara ne kitap okur ne tekrar yapar. Güzellikle konuşuyorum, ceza ödül sistemi yapıyorum ama yok ben başaramıyorum. Daha önce psikologa götürdük. Okuldan da böle şikayetler gelmişti. Hiperaktif Bi çocuk dediler. Dikkat eksikliği de olabilir dediler. Ama psikolog yarım kaldı. Eşim iş değiştirdi ücretlere zam geldi derle. Yarım kaldı.şimdide ortalık böle malum bir yere gidemiyoruz. Ben ne yapayım artık nasıl bir yol izleyeyim bilemiyorum. Bilen varsa fikir verse çok memnun olurum. Kısacası oğlum çok zor disiplin olan aşırı inatçı bir çocuk.
Benim sorunum şu oğlum sürekli sorun çıkarıyor. Sürekli abur cubur istiyor, ders yapması sorun, sürekli kardeşine vuruyor kavga çıkartıyor, uyuması problem eve sürekli gerginim nasıl anlatsam sorun çıkarmadığı sakin kaldığı zanna sadece babası evdeyken. Babası varken rahatım. Çünkü onun yanından çok usulu sesiz sakin bir çocuk. Babasından çok çekiniyor babası evde gidince aynen sorunlara devam.
Mesela canlı dersler var. Bağlanmak bir dert dinlemesi Bi dert. Ders biter bitmez kudurmuş Bi şekilde dışarı çıkıyor ya kardeşine sataşıyor.,ya abur cubur için bana baskı yapıyor ya tableti alıp oyun oynuyor 10 dk teneffüs var zaman hemen geçiyor. Ve her defasında diğer derse geç kalıyotir. Hangi ders var ne işlenecek bilmiyor. Ders başlıyor kitabı ortada değil kitap arıyor defter arıyor. Hep bir kaos ben kızıncafa bana daha çok tepki veriyor kötüsün senin gibi anne olmasın diyor.
![Pensive face :pensive: 😔](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f614.png)
Sonra siniri geçince gelip özür diliyor. Vs vs. Ders i tamamen bitince dışarı çıkıyor bisiklet sürmeye, basketbol oynamaya gidiyor. Çağırıyorum gelmez kızarım gelmez güzellikle sölerim gelmez 5 ten önce eve gelip derslerini yapmaz. Sonra kuru bir ödev yapar atar kenara ne kitap okur ne tekrar yapar. Güzellikle konuşuyorum, ceza ödül sistemi yapıyorum ama yok ben başaramıyorum. Daha önce psikologa götürdük. Okuldan da böle şikayetler gelmişti. Hiperaktif Bi çocuk dediler. Dikkat eksikliği de olabilir dediler. Ama psikolog yarım kaldı. Eşim iş değiştirdi ücretlere zam geldi derle. Yarım kaldı.şimdide ortalık böle malum bir yere gidemiyoruz. Ben ne yapayım artık nasıl bir yol izleyeyim bilemiyorum. Bilen varsa fikir verse çok memnun olurum. Kısacası oğlum çok zor disiplin olan aşırı inatçı bir çocuk.