• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 haftalık kontrolümde bebeğin kalp atışları görülemedi :(

Serap35

Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2013
6
0
6
- Yurtdışı
Herkese selam.. Aşılama yoluyla hamile kaldım 7 haftalıkken ultrasonda kalp atışlarını gördük duyduk herşey yolundaydı 2 hafta sonra 9 haftalıkken Dr kalp atışlarını göremedi bebeğin boyutuna göre 1 hafta önce kalbinin Durmuş olabileceğini söyledi :( üstünden bi hafta geçti aldırmak istemedim kıyamadım artık yaşamıyo olsa da.. Eğer beklersem sizce ne kadar sürer düşürme aşaması ? Doktor eğer kürtaj istemezsem kendiliğinden düşüceğini bana zararı olmadığını söyledi !! Tecrübesi olanlar lütfen yardım etsin! Bide eskiler derki düşürmek doğumdan bile zordur! Sizce kürtaj olmalımıyım? Sonraki hamileliği etkiler mi? Allah hepimize sağlıklı bebekler doğurmayı nasip etsin .. Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için ...

Herkese selam.. Aşılama yoluyla hamile kaldım 7 haftalıkken ultrasonda kalp atışlarını gördük duyduk herşey yolundaydı 2 hafta sonra 9 haftalıkken Dr kalp atışlarını göremedi bebeğin boyutuna göre 1 hafta önce kalbinin Durmuş olabileceğini söyledi :( üstünden bi hafta geçti aldırmak istemedim kıyamadım artık yaşamıyo olsa da.. Eğer beklersem sizce ne kadar sürer düşürme aşaması ? Doktor eğer kürtaj istemezsem kendiliğinden düşüceğini bana zararı olmadığını söyledi !! Tecrübesi olanlar lütfen yardım etsin! Bide eskiler derki düşürmek doğumdan bile zordur! Sizce kürtaj olmalımıyım? Sonraki hamileliği etkiler mi? Allah hepimize sağlıklı bebekler doğurmayı nasip etsin .. Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için ...

Günaydın canım, çok çok geçmiş olsun. Öncelikle seni çok güçlü gördüm ve bunun için gerçekten tebrik ederim. Bu durumu atlatmak çok çok zor. Ben bebeğimin kalbini ve kalp atışlarını 6 ve 7. haftalarda gördüm. Ancak 8. hafta kontrole gittiğimde kalbinin durduğunu öğrendik. Yıkım oldu resmen... Doktorum, öğrendiğimiz gün 'Hiç bekletmeyelim,hemen yarın alalım' dedi ve ertesi gün kürtaj oldum. Eğer kendi düşse idi hem düşük sancıları yaşanacaktı hem de düşük sonrası büyük olasılıkla kürtaj da olacaktı. Çünkü düşük sonrası genelde parça kalırmış vücutta. Bir de anne sağlığı için de iyi değil diyorlar bebeğin karında öylece beklemesini. Ben başka bir doktora daha görün derim. Öğrendiğinin üstünden 1 hafta daha geçmiş ama hala düşmemiş zaten :(

aynı şeyi bende yaşadım ancak beni de bekletmedi doktorum kaldı ki benimkşde ölçümlere gmöre daha erken kaybetmiştim bu yüzden iltihaplanma olmus bebek içeride hayati fonksiyonları durdugu için bence bekletmeyin böyle bir mantık yurutmek bana hıc dogru gelmedı emin eller de kürtaj olmak gerek kendı kendıne dusene kadar sızı zehırlemeyecegı ne malum lutfen ıhmal etmeyınn yasamayan bır bebek ıcınızdeyken sıze hem fızıksel hem ruhsal zarar verır cok gecmıs olsun rabbım bır daha aysatmasın saglıklı hamılelıkler nasıp etsın

merhaba bende sırf bu konu için dün üye oldum geçtiğimiz perşembe günü 12 hafta 1 günlük bebegimin aynı gün içinde hem cinsiyeti hem gelişiminin çok sağlıklı ardindanda kalp atışlarının durduğunu öğrendim çok zor bi durumdu bizim içinde oncesi de doktorumla o kadar gulduk kızimiz olcagini ogrendimizde sevindikki ama bizimde kursağımızda kaldi ustelik annem olmasa doktor kalp atisina bile bakmicakti o kadar sağlıklı dedi ama ışte sonrasında olmadı allah kimseye yasatmasin inşallah herkesin gönlüne göre versin sonra ilacla dusurmeye çalıştılar olmadı kurtaj yaptılar orda o piskolojideyken artık deneyemem diyodum ama allah in izniyle tekrar düşünüyorum benim ağrım ve kanamamda olmadı çok şükür çok ağladım. çok üzüldüm ama veren de allah alanda onun izniyle olur herşey benim burda okuduğum yazilarla gönlüm ferahladi allah sanada sabır ve ferahlik versin. Herkesinde gonlune göre versin .

Desteğiniz için çok teşekkürler sanırım benim içinde en uygunu daha fazla beklemeden kürtaj olmak Allahım hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah !!

merhaba bende sırf bu konu için dün üye oldum geçtiğimiz perşembe günü 12 hafta 1 günlük bebegimin aynı gün içinde hem cinsiyeti hem gelişiminin çok sağlıklı ardindanda kalp atışlarının durduğunu öğrendim çok zor bi durumdu bizim içinde oncesi de doktorumla o kadar gulduk kızimiz olcagini ogrendimizde sevindikki ama bizimde kursağımızda kaldi ustelik annem olmasa doktor kalp atisina bile bakmicakti o kadar sağlıklı dedi ama ışte sonrasında olmadı allah kimseye yasatmasin inşallah herkesin gönlüne göre versin sonra ilacla dusurmeye çalıştılar olmadı kurtaj yaptılar orda o piskolojideyken artık deneyemem diyodum ama allah in izniyle tekrar düşünüyorum benim ağrım ve kanamamda olmadı çok şükür çok ağladım. çok üzüldüm ama veren de allah alanda onun izniyle olur herşey benim burda okuduğum yazilarla gönlüm ferahladi allah sanada sabır ve ferahlik versin. Herkesinde gonlune göre versin .
canımm cok uzuldum bende 11haftalık hamilegim en korktugum seylerden kalbinin durması :(nasıl yıkıcıdır nasıl tahmin edebiliyorum..tez zamanda hayırlısıyla insallah tekrar hamile kalırsın saglıklıca dunya getirirsin..peki neden birden kalbi durmus dr.un bi acıklama yaptımı bunun icin :(

saol niker amin inşallah allah sağlıcakla kucaguna almayı nasip etsin inşallah hiç korkma allah hayirlisini versin herkes için benim doktorum da bizim gibi çok şaşırdı o gün muhtemelen kalbibde sorun vardı onun dışında görünür bi rahatsızlık yok dedi çok sağlıklı gelismisdi zaten ama cuma günü tekrar kontrole gittiğimizde daha detaylı bilgi verir heralde o gün ben çok bişey dinleyemedim ama zaten 3 -4 saat içinde olduğunu söyledi :(

hepinize geçmiş olsun Allah sabır versin. ben de 6 ya da 7. haftadayım ama bebeğimin kalp atışları görülmedi :( doktor boş gebelik olabileceğini söyledi, bir hafta daha bekliyelim dedi. haftaya yine görünmezse vaginal utrasonla bakılacak. eğer boş gebelikse kürtaj olmam gerekecek, ilk duyduğumda çok ağladım ama hepsi bizim için imtihan, sabırlı olmamız gerekiyor. Allah isterse verir isterse alır isterse hiç vermez. çok üzülsekte bizim bilmediğimiz Yaradanın bildiği bir hayır vardır mutlaka.. Rabbim isteyen herkese hayırlı zamanda sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin.. acısı olan herkese sabırlar versin

Rabbim en kısa zamanda hepimize sağlıklı bebişler nasip eder inş....

Back