• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 bin 400 liralık asgari ücreti kabul etmediler

bulca

Gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilmez.Mevlana
Pro Üye
28 Ocak 2009
33.828
55.336
1.123
İsviçre halkı, asgari ücretin 4 bin İsviçre frangı (9 bin 400 lira) olmasını referandumda reddetti.

İşçi sendikaları, Sosyal Demokratlar ve Yeşiller grubunca desteklenen ancak merkez sağ politikacılar tarafından ülkedeki şirketlerin girişimlerini etkileyeceği düşüncesiyle aleyhte kampanya yapılan çalışma saati ücretinin 22 İsviçre frangı, (52 TL) olmasını öngören halk inisiyatifi bugün referandumda oylandı.

Referandumda oy veren İsviçrelilerin yüzde 76,3'ü çoğunluğu kadın yaklaşık 300 bin işçiyi etkileyecek inisiyatifi reddetti.
Ortalama çalışma süresinin 180 saat civarında olduğu İsviçre'de, teklifin kabul edilmesi halinde, dünyanın en yüksek asgari ücreti yani yaklaşık 9 bin 400 lira ücret uygulanacaktı.

İsviçre yasalarında henüz asgari ücretle ilgili bir düzenleme bulunmuyor ancak istatistiki verilere göre İsviçre'deki işçilerin yüzde 90'ından fazlası halihazırda 4 bin İsviçre frangının üzerinde maaş alıyor.

Savaş uçağı ihalesine ret
Referandumda oylanan ve ülkede büyük tartışmalara neden olan, İsveç'ten 22 adet JAS89 tipi Gripen savaş uçağı alımı ihalesi ise yüzde 53,4 oy oranı ile reddedildi.

Ülkede merkez sol politikacılar tarafından eleştirilen 3,4 milyar dolarlık alım konusundaki tartışmalar, alımın maliyetli ve gereksiz olduğu üzerinde yoğunlaşmıştı.

Gripen uçaklarının F-5 Tiger tipi eski nesil uçakların yerini alması planlanıyordu. İsviçre Hava Kuvvetlerinin elinde halihazırda FA-18 tipi gelişmiş uçaklar bulunuyor.

Aile hekimliğinin desteklenmesi kabul edildi

Referandumda oylanan diğer bir konu ise aile hekimlerinin maddi durumları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi oldu.
Federal hükümet tarafından da desteklenen inisiyatif yüzde 88 oy oranı ile kabul edildi.

İnisiyatif, ülkenin sağlık sistemi için önemli olan aile hekimliğinin genç doktorlar tarafından gittikçe daha az tercih edilmesi nedeniyle başlatılmıştı.

Pedofillerin çocuklarla çalışması engellenecek

Referandumda oylanan ve pedofillerin çocuklarla ilgili işlerde çalışmasının engellenmesini öngören halk inisiyatifi ise yüzde 63,5 oyla kabul edildi.

Bu sonuca göre, çocuklar ve engelli kişilerin cinsel bütünlüğüne saldırı nedeniyle hüküm giymiş olanlar, profesyonel veya gönüllü olarak, yardıma muhtaç kişilerle çalışamayacak.

Kaynak: AA

İşte kanunlar böyle olmalı...İnsanına değer veren ülke böyle olmalı... Her ne kadar İsveçliler kabul etmese de :1:

Dunyanin refah seviyesi en yuksek ulkelerinden biri ile Turkiye'yi mi kiyaslayacaksin? Yanlis adres. Ekonomide cag atlayan AKP Turkiye'sindeki asgari ucreti kendi ayarindaki Romanya, Bulgaristan, Turkmenistan, Estonya vb. gibi ulkelerle kiyaslarsan belki sevinebilirsin bile aglanacak halimize..:34:

Bizde halkını sömüren, ihmalkarlıkla ölümüne sebep olan, sırtından zengin olan, trilyonluk rezidanslarda, villalarda oturan iktidarlar geldiği müddetçe. Biz bu asgari ücreti ancak rüyamızda görürüz. :51:

Son düzenleme:
ordaki hayatın pahalılığından da bahsetmek gerek.Orda 5 ise burda 1 bile değildir,dolayısıyla maaşlar da çok olmalı

Dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkesi Norveç, Türkiye düşüşte
Forbes dergisi, merkezi Dubai’de bulunan Legatum Enstitüsü uzmanları tarafından hazırlanan dünyanın en refah ülkelerinin listesini yayınladı.

Dünyanın 142 ülkesinin bulunduğu listede, Norveç ‘en refah’, Çad ise ‘en sefil’ ülke oldu. Norveç, ‘en refah ülkeler’ listesinde son beş yıldır birinciliği kaptırmazken, 2011′de 75. sırada yer alan Türkiye, bu yılki listeye 87. sıradan girebildi.

Türkiye, ‘bireysel özgürlük’ ve çevresindeki insanlara güven duyup duymadığını belirleyen ‘toplumsal ilişkiler ağı’ kategorilerinde ise dibi gördü. Bu kategorilerde, listede kırmızı renkle bezeli haritada yer alan Türkiye 142 ülke içinde, 130. ve 128. sıralarda yer aldı. Eğitim kategorisinde Türkiye ‘eğitim’ kategorisinde 89., ‘güvenlik’ kategorisinde 99., ‘girişimcilik’ kategorisinde 54., ‘yönetim’ kategorisinde 55., sağlık kategorisinde de 55. sırada yer aldı.

Ülkeleri sekiz ayrı konuya ilişkin verilerden değerlendiren Legatum Enstitüsü listeyi, ekonomi, girişimcilik, yönetim, eğitim, sağlık, güvenlik, bireysel özgürlükler ve toplumsal ilişkiler ağı verilerine göre belirledi.

Tam liste için http://www.prosperity.com/#!/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Dünyanın en refah ülkeleri:

1-Norveç
2-İsviçre
3-Kanda
4-İsveç
5-Yeni Zelanda
6-Danimarka
7-Avustralya
8-Finlandiya
9-Hollanda
10-Luxemburg
11-ABD
12-İrlanda
13-İzlanda
14-Almanya
15-Avusturya
16-İngiltere
17-Belçika
18-Singapur
19-Hong Kong
20-Fransa

Dünyanın en sefil ülkeleri:

1-Çad
2-Orta Afrika cumhuriyeti
3-Kongo Demokratik Cumhuriyeti
4-Afganistan
5-Burundi
6-Togo
7-Yemen
8-Gine
9-Haiti
10-Angola
11-Pakistan
12-Fildişi Sahili
13-Irak
14-Sierra Leone
15-Sudan
16-Liberya
17-Ethopya
18-Mauritanya
19-Zimbabwe
20-Nijerya

Kaynak:http://zete.com/dunyanin-refah-seviyesi-en-yuksek-ulkesi-norvec-turkiye-dususte/

Konusmaya gerek yok, her sey ne kadar da acik...

vaybe nekadar ıyıymıs bızde cok gelısmıs ılerlemıs bı ulkeyız 850 tl asgarı ucret alıp 600 mılyon kıra veren kışın 200 tl dogalgaz faturası odeyen elektırk+ su+ evın yeme ıcmesi detarjan offff say say bıtmez ve bu sepepten kıredı kartı kullanıp borcla bas edemeyen intahar eden yuvası bozulan nıce ınsanlar var vaybe nekadar cok gelışmiş buyumus ılerlemıs TÜRKİYEDE refah ıcınde yasan ınsanlarız...

Back