• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 9 aylık sadece emen ve ağzına hiçbişe sokturmayan kızıma bi çözümü olan var mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

millan

la havle vela isla bonita
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2011
12.313
15.361
298
kızlar,kızım bı turlu ek gıdaya gecemedı...halbukı 5 aylıkken taddırmalar yapıyordum ufak ufak..
ama gun bugun oldu bızım kız,hıcbı ek gıdayı kabul etmıyor,hep öğürüyor..
bugüne kadar yoğurt dışında hıcbıseyı severek yedıremedım..
zorla vermeye kalksam ağlayarak emmeye çalışıyor..
amacım memeden kesmek degıl,allah ızın verırse 2 yasına kadar emzırcem..
ama bu cocugun yemek yemeyıde ogrenmesı lazım..

gunduz zaten dakka bası emıyor ama artık gecelerı sureklı uyanır oldu acıkıp..
halbukı gece ıkı kez emmeye kalkardı eskıden,şimdıyse saat bası..
hanı yatarken barı onu tok tutcak bıseyler yesın ıstıyorum ama yoook kabul etmıyor cozumu olan varmı?:28:

kızım bu kadar ön yargılı degıldı,bıseylerın tadına bakmaya acıktı
ama sımdı dılıne bıse değse öğürüyor,ıstemıyor..

yemek suları,pureler,konseve mamalar,corbalar,devam maması cesıtlerını hep denedım ama sonuç aynı:14:

bebek yedirme uzmanı anneler,bi çare lütfeeeeennn..

Son düzenleme:
bu bölümde in cin top oynuyor,yanlıs yere mı açtım konuyu acaba:44:

kızlar,kızım bı turlu ek gıdaya gecemedı...halbukı 5 aylıkken taddırmalar yapıyordum ufak ufak..
ama gun bugun oldu bızım kız,hıcbı ek gıdayı kabul etmıyor,hep öğürüyor..
bugüne kadar yoğurt dışında hıcbıseyı severek yedıremedım..
zorla vermeye kalksam ağlayarak emmeye çalışıyor..
amacım memeden kesmek degıl,allah ızın verırse 2 yasına kadar emzırcem..
ama bu cocugun yemek yemeyıde ogrenmesı lazım..

gunduz zaten dakka bası emıyor ama artık gecelerı sureklı uyanır oldu acıkıp..
halbukı gece ıkı kez emmeye kalkardı eskıden,şimdıyse saat bası..
hanı yatarken barı onu tok tutcak bıseyler yesın ıstıyorum ama yoook kabul etmıyor cozumu olan varmı?:28:

kızım bu kadar ön yargılı degıldı,bıseylerın tadına bakmaya acıktı
ama sımdı dılıne bıse değse öğürüyor,ıstemıyor..

yemek suları,pureler,konseve mamalar,corbalar,devam maması cesıtlerını hep denedım ama sonuç aynı:14:

bebek yedirme uzmanı anneler,bi çare lütfeeeeennn..

aynı sorunu ben de yaşadım.. kızım 10 ayını bitirene kadar hiç bişey yemedi desem yeridir. kraker, bisküvi, meyveyi eline verirsem kemiriyordu sadece. o da doyacak kadar değildi zaten.. zorla yedirmeye çalışıyodum, bu sefer de emdiği sütü de geri getiriyodu(kusuyordu). 10. ayından sonra kendiliğinden biz yerken elini uzatıp yemek istemeye başladı.. şu an gayet güzel yiyo maşallah.. demek ki o yemediği zamanlar anne sütü yetiyormuş.. aç kalmaya başladığını anlayınca kendiliğinden yemek istedi.. şimdi o zorla ağlatarak yedirmeye çalıştığım için kendime kızıyorum, çok pişmanım o yaptıklarıma...şimdi verdiğim herşeyi yiyor çok şükür..
yani rahat bırak bence, ac olunca yiyolar.. sütün yettiği sürece ek bişey istemez..

aynı sorunu ben de yaşadım.. kızım 10 ayını bitirene kadar hiç bişey yemedi desem yeridir. kraker, bisküvi, meyveyi eline verirsem kemiriyordu sadece. o da doyacak kadar değildi zaten.. zorla yedirmeye çalışıyodum, bu sefer de emdiği sütü de geri getiriyodu(kusuyordu). 10. ayından sonra kendiliğinden biz yerken elini uzatıp yemek istemeye başladı.. şu an gayet güzel yiyo maşallah.. demek ki o yemediği zamanlar anne sütü yetiyormuş.. aç kalmaya başladığını anlayınca kendiliğinden yemek istedi.. şimdi o zorla ağlatarak yedirmeye çalıştığım için kendime kızıyorum, çok pişmanım o yaptıklarıma...şimdi verdiğim herşeyi yiyor çok şükür..
yani rahat bırak bence, ac olunca yiyolar.. sütün yettiği sürece ek bişey istemez..

yok ben öyle delı gıbı zorlamıyorum..
haftada bır canıma tak edıp,boyle yedırmeye calısıyorm..
benımkıde bızle masada oturmaya bayılıyor..
önüne mınık mınık bıseler koyuyorym.kendı alıp ağzına atıyor
ama doyacak kadar degıl..yanı benımkıde benım yedırmemı degıl,kendı yemeyı sevıyor ama kus kadar oda..
sutum yetıyor ama gecelerı cok uyanmaya başladı,buyuzden doysun oyle uyusun ıstıyorum..
sankı emerek 1 saat tok kalabılıyor gece..bıde uzuuuun uzuuuuun emıyor..
bırlıkte yatmak zorunda kalıyorum buyuzden

aha kendı yedırme yontemımı buldum galıba:1:
suan elmalı havuçlu puresını once ben yıyormus gıbı yapıyorum..
sonra ona 'sende yeseneeee' dıyorum..
ağzına alınca alkış kıyamet kopuyor..
tabağın dıbını gördüm ılk kezzzzzzzz:1::1:

maalesef bu sadece o püreye yada o an'a özgü bıseymış..
yıne yemıyooooooo:27:

ama dun aksam o kadar ugrasmam sonuç verdı herhalde kı,gece 1 kere fln uyandı..:55::55:

Son düzenleme:
Canım benimki 14.5 aylık yine de yemiyo pek sabaha kadar emiyor 5 te uyuyor o zaman da sabah namazı sonra eşimi gönderiyorum diğerleri uyanıyor falan. 8 aya kadar sabaha kadar uyurdu şimdi sabaha kadar emiyor. Sadece anneme bıraktığımda yemek yiyor. Valla bu benim 4. Çocuğum hepsi de aynıydı. Kelin ilacı olsa kendi başına sürer hesabı. Bende akşam biraz o olsun yese diyorum ama yine emiyor yine emiyor ooff of...

Canım benimki 14.5 aylık yine de yemiyo pek sabaha kadar emiyor 5 te uyuyor o zaman da sabah namazı sonra eşimi gönderiyorum diğerleri uyanıyor falan. 8 aya kadar sabaha kadar uyurdu şimdi sabaha kadar emiyor. Sadece anneme bıraktığımda yemek yiyor. Valla bu benim 4. Çocuğum hepsi de aynıydı. Kelin ilacı olsa kendi başına sürer hesabı. Bende akşam biraz o olsun yese diyorum ama yine emiyor yine emiyor ooff of...

14 buçuk aylık oldu ve hala yemıyor muuu:53:
benımkıde memem ağzında uyuyor
yoksa dakka bası uyanır emmek ıcın..
hıc kımseyede bırakamıyorum buyuzden..
memem ağzında gezıyoz..
gecen aksam yoğurt çorbası verdım,hosuna gıttı
10 cay kasıgı yedi..
bugun denedım yıne yoğurt çorbasını,yok ağzını açmıyor..
sınır ettı benı..

Canım benimkinin garezi bana maaşallah kime bıraksam kalır yemek de yer sallayınca uyur gel gör ki beni görünce emmek istiyo sallayınca uyumuyor tek emzirerek uyuyor bakalım birkaç aya düzelir inşaallah

senınkının çözümü varmış en azından ne güzel..
benımkı dııl başkasından yeme,baskasını gördüğü an basıyo yaygarayı:84::84::84:
herkesı yabancılama dönemine gırdı:ssz:

Son düzenleme:
benimkide 10 aylık bitmek üzere.ama sabaha kadar emiyor.meme açık uyuyoruz artık.yemek de istemiyor hiç.kilosu geçen kontrolde az dedi doktor.8 kilo.en az 1 kilo daha olması lazım dedi.ama yemiyor.ben alıyorum tüm kiloyu onun yerine.çok yorgunumsinirlerim bozuldu.niye böyle diye.3. çocuk ve üçüde öyle.büyük kızım 8.yaşına girdi.20 kilı geliyor daha.bende çözüm bulamadım daha.çözümü olan varsa söylesin allah aşkına.aç bırakmakta işe yaramıyor tamamen emmeye çalışıyor.emzirmekten nefret eder oldum.

benimkide 10 aylık bitmek üzere.ama sabaha kadar emiyor.meme açık uyuyoruz artık.yemek de istemiyor hiç.kilosu geçen kontrolde az dedi doktor.8 kilo.en az 1 kilo daha olması lazım dedi.ama yemiyor.ben alıyorum tüm kiloyu onun yerine.çok yorgunumsinirlerim bozuldu.niye böyle diye.3. çocuk ve üçüde öyle.büyük kızım 8.yaşına girdi.20 kilı geliyor daha.bende çözüm bulamadım daha.çözümü olan varsa söylesin allah aşkına.aç bırakmakta işe yaramıyor tamamen emmeye çalışıyor.emzirmekten nefret eder oldum.

benımkının kılosu ıyı cok sukur..
bende aynen senın gıbı meme acık dolaşıyorum...
vede mecbur onunla yatıyorum..cunku gece cok acıkıyor,dakka bası emmeye kalkıyor..
onunla yatınca meme ağzında sabaha kadar uyuyoruz..
sonumuz ne olcak bende cok merak edıyorum..
ınan bende cok yorudum..

eveeeet 1 yasına 9 gunumuz kaldı..
ve durumlar hala aynı..

dısardayken zor oluyor..sureklı kabınlerde emzırme derdındeyım..

devam sutunu ıcse barı dıyorum dısardayken..

denemedıgım marka kalmadı,agzına surmuyor..aptamıl oylece duruyor kutusunda..

oda cöp olcak..

Ama 1yasina girecek. Kati gida beslenmesi gerek.
Corbalar yapmiormusun,
Ne bilim sarkilar soyleyerk yedir, reklam izleterk yedir

oyle yedırmeye çalışıyorum ya hıc ağzına surmuyor..

yada ılk kasıgı zorla sokuyorum..tadını begenınce devam edıyor

ama toplamda 4 kasık anca yıyor..yıne memeye saldırıyor..

yanı begendıgı seyı bıle bıtırmıyor..en fazla 4 kasık yıyor..

dişide çıkıyor,bıde yurumeye başladı,kılo verdı,yanaklar gıttı..

oyle yedırmeye çalışıyorum ya hıc ağzına surmuyor..

yada ılk kasıgı zorla sokuyorum..tadını begenınce devam edıyor

ama toplamda 4 kasık anca yıyor..yıne memeye saldırıyor..

yanı begendıgı seyı bıle bıtırmıyor..en fazla 4 kasık yıyor..

dişide çıkıyor,bıde yurumeye başladı,kılo verdı,yanaklar gıttı..

Yürümeye baslayinca kilo veriyor bebekler ztn.
Sen reklamla falan yedirmwye calis.

bıse yedırceksem yoğurtla karışık yedırıyorum..

bugun pılav ve yoğurdu,ucak gelıyoooor dıye dıye zorla gomdum ağzına..

bı yemeye başlasa cok rahat etcem ama yoook..sureklı kaçıyor kasıgı görunce

Back