• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 aylık bebek menüsü

midyesever

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2021
113
52
28
26
Selam arkadaşlar bebeğim 9 aylık her gün ne yedirsem acaba diye düşünüyorum tüm öğünlerde neler yedirdiğinizi yazar mısınız fikir olması açısından.
 
Selam arkadaşlar bebeğim 9 aylık her gün ne yedirsem acaba diye düşünüyorum tüm öğünlerde neler yedirdiğinizi yazar mısınız fikir olması açısından.
mercimek yemeği, sebzeler (kabak, havuç, brokoli, sebze) kombinasyolu pirinç bulgurlu kıymalı yemekler, tarhana, yoğurt çorbası. bu tarz yemekler yapıyordum.
 
Sabah
Haşlanmış yumurta
Peynir
Zeytin
Pankek

Ara
Taze meyve

Öğle
Kıymalı (kuzu) sebze veya patates yemeği makarna veya pilav veya çorba

Akşam da öğlenle aynı olabiliyor bazen de değişik bir şeyler yapmaya çalışıyorum
 
Sabah yumurta sarısı lor veya ben Antep peyniri kullanıyorum yulaf unu yada mısır unu kullanıyorum tereyağ tavada çeviriyorum .yada yumurta sarısı normal beyaz peynir le yapıyorum.yada labne yumurta sarısı haşlayıp yapıyorum. Yanına tahin pekmez avakado muz şeftali karpuz ne varsa evde meyve.
Öğlen çorba yoğurt ,tarhana, mercimek yada sebze ne varsa evde koyuyorum tencereye et yada tavuk suyu da soğan sarımsak artık ne yakisirsa azda bulgur yada mercimek yeşil kırmızı çok az blender biraz pütürlü bırakıyorum bu ara .yanında yoğurt bazen mucverde yapıyorum aralarda yoğurtla veriyorum onuda.
Akşam şeftali çok seviyor benim bebeğim bir tatlı kaşığı irmik az suyla pişiriyorum. Şeftali cam rendeden geçiriyorum yada blender yapiyirum.bazen yoğurtta koyuyorum .ceviz tarçın kat hurma ozude olur bunu yiyip yatmaya gidiyoruz. Ana öğün hep emiyor. bazen yoğurt veriyorum eline meyve veya keçiboynuzu yada yulaf unundan krep yapıyorum aralarda biz kahvalti yada yemek yerken salatalık veriyorum eline .

Bazen makarna köfte deniyorum pek sevmedi arada değişik tatlar tattirmaya çalışıyorum daha tam alışmadi. 10 aylık şuan.
 
Son düzenleme:
Selam arkadaşlar bebeğim 9 aylık her gün ne yedirsem acaba diye düşünüyorum tüm öğünlerde neler yedirdiğinizi yazar mısınız fikir olması açısından.
Sabah ilk uyandığında ki bu saat 07.00 gibi oluyor anne sütü ya da mama veriyorum ben. Saat 9'da bebe bisküvisini anne sütü ile ezip içine yarım yumurta sarısı, peynir ekliyorum. Saat 11.30 gibi tekrar anne sütü ya da mama içiyor. Saat 15.00'te meyve püresi veriyorum. Meyve püresini mevsime uygun meyvelerle alerji yapmadıysa hazırlıyorum, en son muz+elma+armut ile yapmıştım. Yarın yine aynı meyveler ile hazırlayacağım. Ardından saat 17.30-18.00 gibi sebze püresi veriyorum, sebze püresinde ise patates, kabak, havuç, kapya biber ve kuzu kıyma oluyor. Sebzeleri haşladıktan sonra bebek irmiği ekliyorum ben kıvam alması için. Hem sebze hem de meyve püresini haşlayıp süzgeçten geçiriyorum. Saat 20.00 gibi ise hipp'in iyi geceler kaşık mamasını yiyor. 20.30 gibi de uykuya geçiyoruz 😊 gece 2-3 gibi mutlaka acıkıp uyanıyor emzirip geri yatırıyorum.

Ben hem sebze hem de meyve püresini 2-3 günlük hazırlıyorum, bebek bisküvisini başlangıçta paketli almıştık ama içim rahat etmediği için onu da kendim yapıyorum şimdi.
 
Back