9 aylık bebeğin emeklememesi

cemree67

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2021
190
63
48
Kızlar selam
9 aylık kızım var hala emekleme belirtisi atılımı yok yüz üstü durmaktan nefret ediyorum asla dönmek istemiyor yaşıtları emeklemeyi bırak nerdeyse yürüyecekler bizimkinde tık yok onların dişi çıktı kızımın daha çıkmadı aynı ayda 6 arkadaş doğum yaptık hep geriden gelen benim kızım çok endişeliyim bu konuda destek olur musunuz?

Dr tabiki öncelikle götürmeniz ama her çocuk emekleyecek diye bir şey yok.benim ilk çocuğum hiç emeklemedi,biraz biraz geri geri gidiyordu o kadar.ole emekleme sıralama,tutunup yürüme vs hiç olmadi.direkt yürümeye başladı. Oturmasida geç oldu.dr götürdük, çok şükür bir şey çıkmadı zaten de şansa ertesi gün oturdu vs.
Ama sizin başka şüpheleriniz varsa hemen öncelikle Dr götürün ,gelişim geriliği vs olabilir elbette ,ama her çocuk emekleyecek diye bir şey yok

Allah korusun ya gelişim geriliği vs değildir inşallah kızım desteksiz oturuyo 6 aylıktan beri ama asla yüz üstü durmak istiyor hemenyana atıp sırt üstü konuma geliyo emekleyesi yok

Emeklemek zorunda değil çünkü.
Benim kızımda emeklemedi ve 17 aylıkken yürüdü.
Dişleri de 11 aylıkken çıkmaya başlamıştı.
Diğer çocuklarla kıyaslamayın, doktor kontrolleriniz oluyordur orada bir sorun yoksa rahat olun. Her çocuğun gelişimi farklı nihayetinde.

9 aylık kontrolünde doktoruyla konuşcam en son 6 ay kontrolünde gitmiştik inş normal karşılar

İsallah tabiki yoktur ama olabilirde ,önlem almak için en iyisini tabiki Dr bilir ,o yüzden gösterin elbette .ama diş ve emekleme her çocukta bir olmaz. Benim ilk çocuğum dişleri 5. Ayda çıktı ama dediğim gibi emekleme hiç olmadı sayılır, oturma da geç oldu.bunlar tek başına kıstas değil. Kaslarını belki çok calistirmiyrodur ,yüz üstü çalışmaları çok yapılmadiysa tembellikte olabilir. Her çocuk farklı ama aklınızda kalmasın elbette Dr en iyisini bilir.
Allah korusun ya gelişim geriliği vs değildir inşallah kızım desteksiz oturuyo 6 aylıktan beri ama asla yüz üstü durmak istiyor hemenyana atıp sırt üstü konuma geliyo emekleyesi yok

Hiçç kafanıza takmayın benim yeğenim 14 aylık olana kadar ne yürüdü ne emekledi 15 aylık gibi olunca direk yürüdü emeklemeden..
Her bebek aynı değildir ki bakın bizler bile aynı değiliz kendinizi böyle düşünerek üzmeyin lütfen

Her bebek farkli. 2 oglum var buyuk oglum 4 aylikken komando surunusuyle evi tavaf ediyodu kucuk oglum 10 aylikken emeklemeye basladi. Buyuk oglum 11 aylikken dis cikarmaya basladi cok hizli cift cift cikardi tum duslerini. Kucuk.oglumda aksine 9 aylikken 2 dis cikardi yasina geldi hala 2 disi var. Buyuk 7 aylikken anne baba emre mama gel git dede falan diyodu. Kucuk hic bisey demiyo. Ikisini de ben dogurdum. Ikisine de ayni ozeni gosteriyorum. Ama biri cok agir kanliyken digeri cok aceleciydi. Endiselenecek bisey yok

Yaa teşekkür ederim desteğiniz için ilk çocuk benimde herşeyi gözlemliyorum hep karşılaştırıyom ister istemez e bide çevre faktörü

Yaa teşekkür ederim desteğiniz için ilk çocuk benimde herşeyi gözlemliyorum hep karşılaştırıyom ister istemez e bide çevre faktörü
Hic uzulmeyin. Isin sonunda hepsi birbirine denk oluyo. Eltimle buyik cocuklari 2 hafta arayla dogurduk. Benimki hep aceleciyci oninki yavasti kiyasladilar. Onunki fisir fisir tombul bi bebekti benimki cok zayif yine kiyasladilar. 5 bucuk yasindalar simdi. Ikisi de ayni kiloda ve boydalar. ikisi de konusuyo yaziyo kosuyolar. Insanlarin kiyaslamasi bitmez siz onunuze bakin

kusura bakmayın saçmalıyorsunuz. Çocuğunuza sakın bunu yapmayın. Ne şimdi ne çocukluğunda ne okul hayatında.
Her çocuk emeklemez 9 ay çok erken. Daha minik bir bebek o ya. Çocuğunuz bir daha hiç 9 aylık olmayacak. Böyle üzüntülere vakit ayıracağınıza tadını çıkarın.
Doktorunuz çocuğun gelişiminin normal olduğunu söylediği sürece sağlıklı bir evladınız olduğu için şükredin.

Hemen gelişim geriliği olabilir teşhisi koymuş forumdaki doktor arkadaslar!9 aylıkken emekliyodu kızım,dişleri 11. Ayda çıkmaya başladı,16 aylıkken de yürüdü.Simdi düşünüyorum da o dönem bunları yazsaydın otizm bile derlerdi.Soyliceklerim bu kadar.

Benim kızımda 11aylık olana kadar hic durmak istemiyodu yüz üstü asla ölse gitmezdi bi yere bir de herkes diypdu oyuncak koy sunu yap bunu yap gider, hatta ben bile suclu olmustum cocugu kucagımdan indirmiyomusum emeklemeyi ögrenememişbi gün misafirlikteyken evi merak edip dizlerinin üstüne gecti emeklemeye basladı dişleri de tam tersi 6aylıkken bi başlado 1yasındayız 8dişi var köpek dişleride gelicek şişmişler bile yani her cocuk farklı tabiki

Benim oğlumda emeklemedi yüzüstü durmayıda hiç sevmezdi. 11 aylık yürüdü 1 yaşında da diş çıkardı. Gayette normal gelişimi. Başka çocuklarla kıyaslamayın lütfen insan bi an neden diye panik oluyo ama her çocuk farklı

Her cocuk farklı. Gorumcemin kızı 1 yaşında emekledi. Kizimin ilk disi 1 yasindan sonra çıktı. Algıları nasıl?

Arkadasımın kızı emeklemedı
On bir aylık oldu nıye emeklemıyo dıye bana sıkayetlenıyodu dort bes gun Sonra cocuk kalktı yurudu
Emeklemeden yürüdü yavrucak
Olabilir

Benimki hiç emeklemedi, tutunup taytaylamayı hiç denemedi bile Yuvarlanması, yatıştan oturmaya geçişi bile çok geç oldu. 16 aylık direkt yürüdü.
Algıları da iyiyse bence endişeye gerek yok. Parmakla gösterme, gözgöze bakış, ismine cevap verme vs bunlar tamamsa bakın keyfinize.

Merhaba,

Eğer doktor herhangi bir sorun görmezee asla kafanıza takmayın. Biz böyle çocuk onu yapamıyor bunu yapamıyor diyoruz, bir yapmaya başlıyor, peşinden dolan dolanabilirsen :)yakala yakalayabilirsen :)

Ben çocuklarımı hep karnımın üzerine ytırıp onların yüzüstü vakit geçirmelerini sağladım. Yere yattım üzerime yatırdım falan böylelikle debelendiler, dengede kalmaya çalıştılar, kasları güçlendi.

Yine karnımın üzerine oturttum. Ya da koltukta desteksiz oturttup bacaklarının üst kısımlarından tutarak oturur pozisyonda kalmalarına destek oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…