• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 aydan önce muz vermeyin

cenikiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2008
51
0
86
Kocaeli
selam kızlar.. dün sağlık ocağına gittiğimde oradaki hemşireler bebeklere 9. aydan önce muz verilmemesini söylediler. muzun içinde potasyum olduğu için ilerki yaşlarda kalpte birikme yapıyormuş.veren varsa bence kessin vermeyi... aklınızda bulunsun

bızımle paylastıgın sagol.ben bır kac kez vermıs sonra kabızlık yapar kesmıstım zaten.

ben de veriyordum ama böyle söyleyince hemşireler ben de vermedim bidaha. çok da seviyordu aslında ama sağlığından önemli değil tabi.

paylastıgın ıcın tesekkurler bende verıyordum cok sevıyordu elma seftalı hıcbırını sevmıyor ama boyle bır zararı varsa vermem tabıı

bizim doktorumuz ise muz verin dedi ben doktoruma güveniyorum ve veriyorum kabızlık yapmadı.

Bende 2 gündür tattırıyordum muz,çok ta sevdi oğluşum yarın doktora gidicem bende bir sorayım..

muz hep bana ağır bir meyve gibi gelmiştir kendim bile bir bütün muzu bitiremem içimi bayar onun için bebeğimede vermedim hiç ama zararlı olduğunu bildiğimden değil. artık 9. aya kadar bekleriz zaten diğer meyveleri de seviyor muza gerek kalmadı.

hemşirelerden önce dr lar var böyle bişey olsa önce dr lar söyler. hemşireler bu işin hangi dalında egitim almış. onlara sadece tıbbi malzemeleri kullanmayı ögretiyolar. asıl bilgi çocuk dr lara ait her söyleyenin sözüde dogru deil

ben sağlık ocağına hiç gitmedim ama ordaki hemşireler muzdaki potasyum oranına kadar eğitimliler mi acaba yoksa kulaktan dolma tavsiyeler mi veriyorlar bencede doktora sormak lazım..

ben ilk çocuguma 6.aydan sonra hep verdim muzu kabızlık yapar dedıler ama kabız felanda olmadı gayet sağlıklıda büyüdü bi rahatsızlıgımız olmadı suan 4 yasında maşallahı var :nazar::icecream: banada saglık ocagında bol bol meyve yedir demıslerdı muz alamassan elma püresi ver aynı değerde vıtamınleri demişlerdi hiçbişeycik olmuyor alerjisi felan yoksa eğer :enbuyukkk:

ben daha öncede yazmıştım biz sormadan doktorumuz muz verin dedi oğlum altı aylık ama tabi yinede siz bilirsiniz nasıl uygun buluyorsanız öyle yapın.

ya hiç sormayın.geçen gün ablam yedirdi.o kadar kızdım ama dinleyen yok ki.:olmaz:
3 aylık daha kızım yok biri tarhana içirir,yok biri muz yedirir,yok birir yoğurt yedirir,yok birir rakı sürer ağzına.:oklava:
bebeğimi iyice mahvediyolar.(ne kadar kızsakta,laf söylesekte insan olan laftan anlar)
anne sütütnün yerini ne alabilrki.kemik gelişimi falannn
geçende annem tutturmuş bebek çok emiyo pirinç unu yedir de gece kalmasın tok tutsun.
3 kere kalkıyo benim işim onu beslemek hemde en güzel şekilde(anne sütüyleee)
milletin bebekleri bütün gece uyumuyoda uyutmuyoda.bizimki 2/3 kere kalkıyo çok mu?
laf işteee.benim işim buuu.kalkmak,anne sütüyle beslemek.:ecrin_bebek:

ya hiç sormayın.geçen gün ablam yedirdi.o kadar kızdım ama dinleyen yok ki.:olmaz:
3 aylık daha kızım yok biri tarhana içirir,yok biri muz yedirir,yok birir yoğurt yedirir,yok birir rakı sürer ağzına.:oklava:
bebeğimi iyice mahvediyolar.(ne kadar kızsakta,laf söylesekte insan olan laftan anlar)
anne sütütnün yerini ne alabilrki.kemik gelişimi falannn
geçende annem tutturmuş bebek çok emiyo pirinç unu yedir de gece kalmasın tok tutsun.
3 kere kalkıyo benim işim onu beslemek hemde en güzel şekilde(anne sütüyleee)
milletin bebekleri bütün gece uyumuyoda uyutmuyoda.bizimki 2/3 kere kalkıyo çok mu?
laf işteee.benim işim buuu.kalkmak,anne sütüyle beslemek.:ecrin_bebek:

rakı mı? minicik bir bebeğin ağzına rakı mı sürülüyor yani? umarım buna sessiz kalmıyorsunuzdur :umursamaz:

rakı mı? minicik bir bebeğin ağzına rakı mı sürülüyor yani? umarım buna sessiz kalmıyorsunuzdur :umursamaz:

tabiki aslaaaa.neymiş üşütmesine iyi gelirmişş.
ben elma yağı kullanmayı tercih ediyorum.ve asla taviz vermiyorum.
(küsüyolar ama bebeğimden önemli değil bişey)

Son derece besleyici bir meyve olan muzun içerisinde % 75 oranında su, % 1,3 oranında protein ve % 0,6 oranında da yağ bulunmaktadır Geri kalanı ise çeşitli karbonhidratlardan ve önemli ölçüde potasyumdan oluşmaktadır Birçok hastalığın tedavisinde faydalı olduğu gibi özellikle de, ateş, sindirim bozuklukları, kas krampları ve kas gevşekliği gibi durumlarda tavsiye edilir ıçerdiği yüksek orandaki potasyum sayesinde, atıkların vücuttan dışarı atılması işlemini kolaylaştırır

Kan basıncının düşürülmesini sağlar Bunun yanında muz, alerji tedavisinde de kullanılır ıçindeki potasyum, sodyum ile birlikte çalışarak hücre ve kas gelişimini sağlar, vücudun su dengesini ayarlar ve kalp atışlarının normale dönmesini sağlar Eğer vücuttaki sodyum-potasyum dengesinde bozulma olacak olursa, sinir sistemi ve kasların faaliyetlerinde düzensizlik meydana gelir Bu sebeple potasyum dengesinin korunması vücut için son derece önemli bir konudur Ayrıca potasyum eksikliği, vücutta ödem oluşmasına ve kan şekerinin düşmesine yol açacağı için, söz konusu dengenin korunması oldukça mühimdir

ıçerdiği B6 vitamini sayesinde, protein ve amino asitlerin pek çok kimyasal reaksiyona girmesinde muz aktif bir görev alır Ayrıca beynin normal fonksiyonlarını gerçekleştirmesine yardımcı olur Kırmızı kan hücrelerinin oluşmasını destekler Bunun yanında vücut sıvıları arasındaki kimyasal dengenin sürekliliğini sağlar Enerji üretimine yardımcı olur ve strese karşı dayanıklılık sağlar ıçerdiği karbonhidrat, yağ ve proteinin metabolik işlemleri sırasında yardımcı enzim görevi görür Ayrıca bazı anemi (kansızlık) türlerini tedavi eder Hücre ve kas gelişiminde ve vücudun sıvı dengesinin korunmasında aktif rol oynar Kalp hastalıklarında da, tedavi edici etkisi vardır ıçerdiği B6 vitaminin eksikliğinde ise yorgunluk, şuur bulanıklığı, sinirlilik, uykusuzluk, kansızlık, böbrek taşları ve cilt dokusunun bozulması gibi hastalıklar ortaya çıkar

Yorgunluğa ve ishale de birebirdir

Back