9.ay Gaz sorunu

NewbieMommy

🧸✨️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2019
2.647
3.002
32
Merhaba herkese
9.5aylık bir kızım var öyle çok gaz sorunu olan bir bebek değildi. Şimdilerde böyle bir sorunumuz var gündüz 2 uyku yapıyor 1,5+1 bazen 1,5+1,5 gündüz uykularinda bu problem asla yok ama gece uykusuna yattığı zaman gaz yüzünden saat başı 40dkda bir, 30dkda bir ağlarak ayaklarını kendine çekiyor. Gaz çıkartamıyor, masaja zaten izin vermiyor sıcak havluda koydum. Gözlerini açmıyor ama aglıyor ya memede ya da sallanarak sakinliyor. Nurse harvey normal damlasinı kullandık fayda etmedi doktor önerisi ile nurse harvey colex kullandık o da ise yaramıyor. Sürekli destekle uyutmam gerek hic durmadan bu yüzden ben uyuyamıyorum.. Yaşamış olduğunuz tecrübeler varsa dinlemek isterim bugün süt ve süt ürünlerini hem kendime hem bebeğime yedirmedim denemek için..
Laktoz intöleransını arastırdım biraz ama bizde pek belirtisi yok ishal, kusma vs yaşamadık.

9.5 ayda da gaz sorunu mu oluyormuş ya
Ek gıda ağırlıklı beslendiğini varsayıyorum yediklerini sindirmekte güçlük çekiyor olabilir mi annesi ? Yatmadan önce hani veriyorsanız belki dokunduğu bir şey yiyordur bu ara

9 aylık gaz sorunu duymadım aynen arkadaşın dediği gibi. Gaz ilacını vermeseniz daha çok sancı yapıyordur belki. Hareket çok iyi gelir. Emekliyor mu? Bol bol yerde dursun. Yediği yeni bir şey , hergun yediği birşey ya da her zaman yatmadan önce yediği birşey dokunmuş olabilir mi? Diş olabilir mi,? Bu aylarda dış sebebiyle gece uyanmalar ve ağlamalar çok sık olur.

Yatmadan önce sadece meme veriyorum en son 18.30da besleniyor 20.30 21.00gibi gece uykusuna geçiyoruz değişik hiç tatmadığı şeylerde yemedi bu aralar bilmiyorum ki
GÜn içinde hiç yerinde durmuyor ki emekleme koltuğa tutunup kalkma ve koltuğa tutunarak yürüme zaten sürekli peşimde nereye gitsem o da emekleyerek geliyor yanıma.
Diş çıkarıyor bu aralar ama dişe yormadım ayaklarını kendine çekip ağlayınca birde yazmayı unutmuşum ama elimi karnına koyuyorum bağırsak hareketlerini hissediyorum. Balonlar patlıyor resmen :/

Gaz ilacindan olabilir. onun yerine kimyon kullanın yemeklerinde . Yulafunu hergun verdiğinizi yazmışsınız . Fazlası miğde ve bağırsak sorunlarına neden olabilir internette araştırabilirsiniz. Bende kullandım bebeğimde fakat her gün değil

Kimyonu ekliyorum etkisi olur belki diye ama sanmam ama çok şaşırdım yulafa bi araştırayım teşekkür ederim

Kimyonu ekliyorum etkisi olur belki diye ama sanmam ama çok şaşırdım yulafa bi araştırayım teşekkür ederim
Canım kendi oğlumu anlatayım kolik bebek kendisi 16 aylık şuan doktor bazı bebeklerde 2 yaşa kadar sürüyo hasta olduğunda nükseder dedi özellikle hasta olduğunda geğirerek kusuyor bu aya kadar kendi çocuğumda o kadar çok şey yaşadım ki panik atak başladı resmen bende. Senin bebeğinde diş ağrısı gibi geldi bana oğlum diş çıkarırken gece nerdeyse 10 defa ağlıyo uykusunda ordan anlıyorum diş çıkardığını. Gündüz uykusu az oluyor o zaman ağrıdan uyuyamıyor yavrum. Nurse harveyi ben uyku problemi için kullandım ama fayda etmedi bıraktım.

Bu arada süt verme kolik bebeklerde 2 yaşa kadar uygun değil

Bu arada süt verme kolik bebeklerde 2 yaşa kadar uygun değil
Ay köpek dişleri çıkıyor bayağı bir şiş ama hiç ona yormamıştım ben hergün olmasada karnında hareketlilik oluyo çünkü. Galiba nurse harveyi bende bırakacağım.
Süt verme derken memeyi mi vermiyim anlamadım

inek sütünden bahsediyorum canım kafa gitmiş zaten 1yaş altına inek sütü verilmez anne sütü tabiki ver. Belirtiler aynı olunca diş olduğunu anladım.

YA cidden diş olacağını düşünmemiştim ayakları karnına çekme, aniden ağlama yattığı yerde kendini geriye doğru atma vs olunca. Hatta bu diş cok kolay geliyo en cok gaz bitirdi bizi diye düşünüyordum..

Evet gaz olayı en üst seviye gerçekten Allah yardımcın olsun geçecek inşallah bu zor günlerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…