• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 9,5 aylık bebeğime kahvaltı yaptıramıyorum.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mertinannesiyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2016
29
5
86
48
Hertürlü kahvaltıyı denedim.ama bir türlü kahvaltı yaptıramıyorum benim cimcime ye. Önüne peynir, ekmek ,zeytin..yumurta hazırlıyorum aralarından sadece zeytini yiyor.bulamaç yapıyorum.(yumurta+labne+reçel+poğaça\ekmek\bebe bisküvisi)ile onuda sevmiyor.hazırlamaya uğraşıyorum,sonra birde etrafı temizlemeye bu arada bebek hiç durmuyor çünkü karnı aç oluyor.sonra çorba yı hemen yiyor.bu arada katı gıdalarıda yemiyor.yemekleri çatalla ezip veriyorum.dr. umuzada sordum.sihirli formül yok dedi.napıcamı bilemiyorum.

Belki kahvalti sevmiyordur
Krep mihlama tavada yumurta denedinizmi
Instagram sansliannne var tost makinesinde kahvalti tarifleri var cok begeniliyormus

Benim kızım da 8.5 aylık ve hiç ek gıdayı kabul etmiyor
Zormayın ara verin sevdigi şeyleri yesin sadece

Buyuk kizim yemezdi butun gun emerdi
Ama 10 aydan sonra yemeye basladi
Genelde eline verdiklerimi yerdi
Bizde aynı öyleyiz şuan sadece anne sütü :)
Bende ilk cocugumda agladigimi bile hatirlarim bu cocuk hic yemiycek diye :)
Şuan yeter fazla yeme istersen diyorum :)
O yüzden çok rahatım ikinci çocugumda eninde sonunda yiyecek zorlamanin ve kendimi üzmenin hic anlami yok :)
Anne sevgisi en önemlisi

Ben aptamilin kaşık mamasına başladım içine yumurta sarısı koydum ceviz pekmez kendi yaptığım peyniri koydum severek yedi. Halada veriyorum severek yiyor bir de çok güzel yaradı sizde bir deneyin. aptamilin 7 tahıllı elması ve tam tahıllı kuş üzümlüsünü çok sevdi.

aptamilde 7 tahıllı ve ballı var ben deneyin derim benim yiğenlerim severek yiyorlar içine peynir de katabilirsiniz

Hertürlü kahvaltıyı denedim.ama bir türlü kahvaltı yaptıramıyorum benim cimcime ye. Önüne peynir, ekmek ,zeytin..yumurta hazırlıyorum aralarından sadece zeytini yiyor.bulamaç yapıyorum.(yumurta+labne+reçel+poğaça\ekmek\bebe bisküvisi)ile onuda sevmiyor.hazırlamaya uğraşıyorum,sonra birde etrafı temizlemeye bu arada bebek hiç durmuyor çünkü karnı aç oluyor.sonra çorba yı hemen yiyor.bu arada katı gıdalarıda yemiyor.yemekleri çatalla ezip veriyorum.dr. umuzada sordum.sihirli formül yok dedi.napıcamı bilemiyorum.
2 yasında oglum yemıyor o da yemez. Bu kadar seyler koymak yerıne bıgun cıcı bebe muz baska gün cıcı bebe yumurta yapın

Benimki de bazen omlet yiyor canı isterse meyve veya meyveli yoğurt yiyor akşam yemeğini daha çok seviyor

Benim kızım da 8.5 aylık ve hiç ek gıdayı kabul etmiyor
Zormayın ara verin sevdigi şeyleri yesin sadece
sevdiği tek şey mama ise ne yapacağız :) benim kızımda 9 aylık olmak üzere çorba ağzına almıyo sebze püresi desen aynı. meyve püresinde çok sorun yaşamıyorum ama onuda gönüllü yediği söylenemez birde sabahları yediği yumurta onun haricinde hiçbir şey yemiyor :KK64:

sevdiği tek şey mama ise ne yapacağız :) benim kızımda 9 aylık olmak üzere çorba ağzına almıyo sebze püresi desen aynı. meyve püresinde çok sorun yaşamıyorum ama onuda gönüllü yediği söylenemez birde sabahları yediği yumurta onun haricinde hiçbir şey yemiyor :KK64:
Bebegim şimdi 15 aylik oldu :)
Yine anne sütü devam ediyoruz
Sadece sabahlari yumurta sarisi çeyrek muz ve pirinc unuyla yaptigim muhallebiyi karistirip veriyorum
Toplasan bir kepce etmez.hepsini bitirmiyor bile
Başka bisey yediremiyorum maalesef

Sadece sabahlari yumurta sarisi çeyrek muz ve pirinc unuyla yaptigim muhallebiyi karistirip veriyorum

İyice aciktigindan emin ol ve sevdigi sev yiyecekten basla. Mesela makarna ,kucuk olanlardan, onune koy eliyle yesin.
Krep ,omlet , ne verirsen ver ac oldugundan emin ol ve onune koy. Az yesin ama kendi yesin alisacaktir bence.
İki cocugum var ,ilki hic yemezdi. Simdiki daha cok cesit yiyor , boyle yaptim.
Bu arada ilk kizimin kilosu normal , yani az yiyor biraz buyuyunce toparliyor. Merak etmeyin

İyice aciktigindan emin ol ve sevdigi sev yiyecekten basla. Mesela makarna ,kucuk olanlardan, onune koy eliyle yesin.
Krep ,omlet , ne verirsen ver ac oldugundan emin ol ve onune koy. Az yesin ama kendi yesin alisacaktir bence.
İki cocugum var ,ilki hic yemezdi. Simdiki daha cok cesit yiyor , boyle yaptim.
Bu arada ilk kizimin kilosu normal , yani az yiyor biraz buyuyunce toparliyor. Merak etmeyin
Tskler tavsiyeleriniz için
Deneyecegim

Ah bu çocuklar :( ağlayarak yedirmek istemiyorum ama yemediği zamanda ben üzülüyorum bakalım ilerleyen ayları nasıl olacak

Back