- 2 Şubat 2010
- 1.982
- 63
Mı acabaa ?
lafımı geri aldım bütün derleri görüyorsun şuan biran onu düşündüm meslek lisesimi normal lise mi?
canım elbisen çok güzelmiş
güle güle giy
selam kızlar bende son sınıfım görür görmez geldim aranıza girebilir miyim :)
Annem veli toplantısından geldi şimdi.
Hocaların genel kanaati benim dersteki katılımıma oranla puanlarımın düşük olduğuymuş.
Coğrafyacı benden daha iyi bekliyormuş ben 51 alınca şaşırmış falan.
Annem çok çalışıp yine düşük aldığım için psikolojimin bozulduğunu söylemiş matematikçi coğrafyacı benle konuşcaklarmış.
Geometri hocası benden baya memnunmuş
Sayısal hocalar soru sormamızı istiyorlarmış ben yeterince sormuyormuşum.
Off bilmiyorum ya. Tarihten de 63 aldım ya, nasıl düzelticem bilmiyorum.
Nasıl daha iyi olabilirim bilmiyorum.
Bana bir akıl verin. :26:
Annem veli toplantısından geldi şimdi.
Hocaların genel kanaati benim dersteki katılımıma oranla puanlarımın düşük olduğuymuş.
Coğrafyacı benden daha iyi bekliyormuş ben 51 alınca şaşırmış falan.
Annem çok çalışıp yine düşük aldığım için psikolojimin bozulduğunu söylemiş matematikçi coğrafyacı benle konuşcaklarmış.
Geometri hocası benden baya memnunmuş
Sayısal hocalar soru sormamızı istiyorlarmış ben yeterince sormuyormuşum.
Off bilmiyorum ya. Tarihten de 63 aldım ya, nasıl düzelticem bilmiyorum.
Nasıl daha iyi olabilirim bilmiyorum.
Bana bir akıl verin. :26:
canım benim şuan diyeceklerimi zaten biliyorsundur da bir hatırlatma olsun.
derse katılımının iyi olmasına rağmen bunu sınavlara yansıtamamanın nedeni tekrar olabilir.
eğer tekrar etmiyorsan geç kalmış değilsin , ediyorsan da belki de bir yerde hata yapıyorsundur.
tekrarın önemine şöyle bak
yazılıdan önceki akşam tüm kitapları hızlıca çalışmak var
bir de her gün sindire sindire konu konu gitmek var.
bunun haricinde artık koca bir dönem bitmek üzere hocalarının az çok soru tarzını öğrenmişsindir.
mesela bütün yazılı kağıdını test şeklinde hazırlayan hocanın dersinde bütün defteri kitabı satır satır bilsende fayda etmez .
bu tür yazılılarda yazılı öncesi bol bol pratik yani test çöz.
mesela bizim sosyolojinin ortak yazılıları böyle oluyor bende yazılı öncesi birçok yaprak test alıp işlediğimiz yere kadar bitiriyorum.
çok da faydasını görüyorum.
derslerde ezberleme problemi yaşıyorsan bunun için kendine takdikler geliştir.
ezberinin iyi olması için de kitap oku.
kitap okumanın faydasını sadece ezberde değil diğer her alanda göreceksin.
nacizane tavsiyelerim bunlar.
Balım hayırlı olsun bu önerileri göz önünde bulundur sen de
Bence 63 hiç düşük bir not değil valla
Bence biraz relax ol, rahatla.
Bak bana
Ne guzel yazmissin bitanem
Tekrar cok nadir yapiyorum cunku ozellikle sinav haftalarinda hic vaktim olmuyor. Sinav calismaktan tekrar yapamiyorum.
Test de cozuyorum cozmesine ama artvarfa cozemedigim sorular olunca moralim bozuluyor birakiyorum oyle bir sorunum var. :26:
işte çoğu öğrencinin eksikliği oradan geliyor.
ki ben seni çok iyi anlıyabiliyorum. eve gidiyorsun yazılıya çalışmak için 5-6 saat gibi bir vaktin var ki bazen birden çok yazılı için oluyor bu ...
ama bizim her şeye rağmen o konuyu öğrendiğimiz gün tekrarını etmemiz gerekiyor.
ve ben şunu fark ettim bir konuyu öğrendiğim gün tekrarını yaptığım zaman unutmuyorum .
(bknz:ek fiil )
o dediğin şeyi ben en çok geometride yaşıyorum canım.
geometri bana çince bilmeyen birine çince yemek tarifi vermek gibi geliyor. o kadar uzak hissediyorum kendimi.
böyle aşırı zorlandığını düşündüğün derslerde asla zor yayınlarından başlama
sana ne kolay ne yayın geliyorsa ondan başla ( mat ve geo için bu tür tavsiye kitaplar nette var)
ve herkes hedefini yüksek tut der ama ben sana tam tersini söyleyeceğim ( birazdan okuyunca anlayacaksın)
(tamamn kişisel yorumlarım istersen ciddiye bile alma )
istersen gel bi bakalım
lise için hedefin atıyorum 4 yıl boyunca ortalamanın 70 den aşağı olmaması.
güzel bir hedef ama bu hedef seni her masaya oturduğunda aşırı sorumluluk yükler.
bu yüzden küçültelim bu hedefi
bu yıl ortalamam 70 den düşük olmasın diyelim mesela
masaya oturduğunda bunu düşününce hele bir dersin istediğin gibi değilse sadece o dersini düşünmeyeceksin emin ol
her şeyi mafettim de yıktımda bilmem ne diyeceksin . bir hayal kırıklığı yaratacak mı ? yaratacak.
anlaşılan o ki bu hedefte biraz fazla büyük anlaşılan gereksiz.
diyelim ki yazılı haftan var . 3 tanede yazılın çalışmak için bilmem kaç günün
senin hedefin bu olmalı ben bu yazılılardan yüksk alacağım geçen hafta aldığım yüksek notta düşük notta bni ilgi etmez.
bu hafta bunlar var ve benim bunları halletmem lazım .
her yazılıyı bütünün bir parçaları gibi düşün , bütünüde yıl sonu ortalaması mesela.
sen bütünden parçaya gidemezsin ki.
her şeyin bir sırası var ; parçayla işini bitir ki bütüne sıra gelsin.
Haklisin aslinda ya.
Elimden geldigince tekrar yapmaya calisicam o zaman pazartesiden itibaren basliyorum.
Tamam canim cok sagol uygulicam bu soylediklerini.
63 belki cok cok dusuk bir not degil ama ben kac zamandir tarih caliscam diye yirtiniyorum. Kitaptaki tum konulardan tek tek kagitlara ozet cikardim ki sen bizim tarih ders kitabinin ne kadar ayrintili oldugunu biliyorsun.
Hocanin soyledigi seyleri kitabima not aldim hepsine calistim ama ona ragmen bu notu alinca uzuldum.
Gençler merhaba bu arada herkese günaydın.
Öpüyorum hepinizi teek tek tek
Benim bir derdim vaar...
Ya benim bu dönem takdir almam lazım!
Ah balım ya en kötüsü de emeğinin karşılığını alamamak. :26:
Harbiden ya tarih ve coğrafya kitabımızda çok ayrıntı var.
Kim düzenlediyse hiç güzel olmamış
Benimde ama zor gibi bu donem.
Naber bebegim?
Annemle ciktik gezdik forumu talan ettiik ve cok cici seyler aldim kendime keyfim yerinde o yuzden
Sen neler yaptin?
Cografya kotu de tarih kitabini seviyorum ben yine de
Kizlar kizlaaar