8 yaşındaki kızımda erken ergenlik belirtileri

evet boyun uzamasını etkiler
östrojen boyun hızlı uzamasını sağlar ama bir yandan da büyüme plaklarını kapatıcı etkisi vardır
yani boyu kısa kalabilir

ben 14 yasimda regl oldum boyum 159 cm,komsumuzun kizi vardi daha 9 yasinda regl oldu simdi selvi gibi masallah (170 in ustunde).Boya etkisi avrdir belki ama benim gozlemledigim herkeste ayni etkiyi yapmadigi,bence boy genetik,bebeklikte beslenme vs gibi bir cok etkenin sonucunda belirleniyor,o yuzden cok hirpalamayin kendinizi.Kendi boyum kisa demissiniz,eger esinizin de boyu uzun degilse cocuklarinizin da cok uzun olma ihtimali digerlerine oranla daha dusuk.Fakat bir yerde okumustum ki eger normal bir beslenme saglanirsa bir cocuga(ozellikle bebeklik ve ilk ergenlik doneminde)boyunun en az ebeveyneleri kadar uzun olmasi beklenir diye.Bu arada sonuclarinizinn guzel cikmasina cok sevindim,bundan sonrasi da guzel gelisir umarim,takib edecegiz.

tüylenme normal seyrinde başlamıştı ama 17 yaşında regl oldum. zayıftım ve boyum şu an 1.64. bu durumda selvi gibi olma gerekiyordu galiba ama doğrudan etkilediğini düşünmüyorum.

Komşumuzun kızında da 8 yaşında tüylenme başladı.birsürü tahliller yapıldı hiç bişey çıkmadı.diğer kuzenlerinde de aynı şekilde başlamış tüylenmeler.ırsi olmalı.

bence korkmayin arkadaslarinda dedigi gibi ergenlik yasi baya indi ,benim kiz kardesiminde 8 yaslarinda gögsü cikmaya baslamisti annem korkmustu acaba kist falanmi diye dr götürmüstü kardesim erken yasta regl olmustu ama boyu 1.75.ins hersey normaldir gecmis olsun

canim benim boyum 157...
ama erken regl olmamin boyumu etkiledigini hic dusunmuyorum...
cunku annem ve babam da kisaboylular...
annem 151,babam 165...
hatta uzayabileyecegimden bile fazla uzamisim,cunku nette bakiyorum boyle ana baba boyuyla en fazla 153-154 filan olabiliyormusum.
bence bi kac santim artiyi beslenmeyle elde ettim sanirim,her aksam sut iciyordum uyumadan once,havuc,elma ve pazi suyu cok ictim,balik bol tukettim.
saglikli besleniyordum.ama kardesim benden boyca kisa,15 yasinda regl oldu.

ben 10 yasında olmustum ...8 yaş tabiki erkendir...benım ablamın kızı mesela oda 10 yaşında olmus boyuda gayet yerinde....inşallah bişey cıkmaz.

canim boy uzamasi genetiktir...
mesela ben 157,esim 178...kizimiz muhtemelen benden uzun 160-161 gibi bisey olucak.bikac santim oynayabilir en fazla...
senin esinin boyu uzunsa kizin da senden uzun olacaktir buyuk ihtimal,dengeli beslenmek de bikac santim artira bilir.

arkadaşlar konuma cevap yazan herkese çok çok teşekkür ediyorum..yüreğime su serptiniz bugün çocuk endokrin uzmanı ile görüştük,o bize gelişimimizin çok normal olduğunu bu yaşta hafiften tüylenmelerin başlamasının normal olduğunu söyledi..daha önce söylediğim gibi kızımın göğüslerinde henüz bir gelişim yok buda bizim avantajımıza bir durummuş..doktorumuz eğer ani bir meme gelişimi olursa 3 ay sonra tekrar görüşelim dedi..açıkçası benimde içim bir nebze rahatladı..tekrardan hepinize teşekkür ediyorum

benim kızım da 8 yaşında tüylenmeler başladı tetkikleri yaptırdık kadınlık hormonu biraz yüksek çıktı sizlerde bu seviye nasıldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…