8 yaşındaki kızımda erken ergenlik belirtileri

gulsenbasak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2010
810
0
66
İstanbul
selamlar anneler, benim kızım 8 yaşını yeni doldurdu,boyu ve kilosu yaşıtlarına göre ilerde,koltuk altında ve genital bölgede tüylenme olduğunu farkettim ve bugün doktora götürdüm...yarın aç karnına kan testi yapılacak bakalım ne diyecek doktorumuz sizinle paylaşıp içimi dökmek ve aranızda böyle bir durumla karşılaşan varsa bilgilerinden faydalanmak istedim..korkuyorum umarım kızımın sağlığını olumsuz etkilemez bu durum

Umarım değerleri normal çıkar...

Ama duymuştum artık erkenden ergenliğe giren kızlar olabiliyormuş; tıpkı çok erken yaşta menopoza giren kadınların olduğu gibi.

Resmen insan olarak tüm biyolojik yapımız değişiyor...

Dilerim ciddi bir sorun çıkmaz; lütfen sizde sonucu bildirin...

Geçmiş olsun.

teşekkürler yorumunuz için..haklısınız gerçektende bazı şeyler çok değişti..umarım sonuçlar normal çıkar,zaten doktorumuzda normal olabilir ama biz testlerimizi yapıp emin olalım dedi..sonucu mutlaka yazarım ..küçücük kuzuma kıyamıyorum yaa bu yaşta ,çocukluğuna doyamadan

bence telas edecek bir durum yok,ama siz yine de her ihtimale karsi doktora goturmussunuz zaten.Ben kendim de 8-9 yaslarimdayken tuylenmeye basladigimi hatirliyorum,fakat ancak 14 yasimdayken regl olmustum.Ergenlige geciste tam olarak hangisi kistastir bilmiyorum ama gunden gune ergenlik yasinin kuculdugu de bir gercek.Bu arada ilk genclik yillarmdan beri kronik hormonal sorunlar yasiyorum,erken tuylenme bunun erken belirtisi miydi bilmiyorum ama kizinizin sonuclarinin iyi gelmesini ve sorunsuz bir genc kizlik gecirmesini diliyorum.saglicakla

sofika , öncelikle yorumun için teşekkür ediyorum..sen çok normal bir yaşta regl olmuşsun , bence erkenden yaşadığın tüylenme hormonsal olabilir..ben kızım 9-10 yaşında regl olursa diye korkuyorum bugün kan verdik sonucunu cuma günü alıcaz..umarım bir sorun yoktur..

canim endiseni cok iyi anliyorum,kucuk de olsa benim de bi kizim var...
insallah degerleri normal cikar...endiselenme...
cocukken bende de belirtiler cok erkenden basladi.9 yasimdaydim hatirliyorum goguslerim dolgunlasmaya baslamisti yuzustu uyuyamuyordum.reglim de 12-13 yasinda oldu.hatirliyorum cok utaniyordum yasitlarim dah regl olmamisken ben olmustum ))

bugün kan testi sonuçlarımızı aldık ,tüylenme yapabilecek herhangi bir rahatsızlığı olmadığını öğrendik..doktorumuz bizi vakıf gurebaya yönlendirdi ..pazartesi sabahı oraya götürücem kızımı. ( kadınlık hormonlarına filan bakılacak ) eğer gerek görülürse ergenliğe girişini geciktirecek bir tedaviye başlıcaz...allahım kimsenin kuzularına dermansız dert vermesin...

leylacım bayağı erken regl olmuşsun..peki boy uzunluğun nasıl ??doktorumuz erken regl olmanın kızımın boyuna etki edeceğini söyledide ondan sordum..

bnm teyzemin kızı ilkokul 2. sınıfa giderken göğüsleri çıkmaya başlamıştı 4. sınıfta yeleksiz okula gidemiyodu 5'e giderken hastalandı boyu şuan 1,50. Size tavsiyem peşini bırakmayın. Çünkü teyzem onuda doktora götürmüştü erken gelişmesini durduracak herhangi birşey yapmamışlardı kendi haline bu gelişimi izlediler. Yıllardır bunu kompleks yaptı ama şimdi sorun yok 2 üniversite bitirdi 1,78 boyunda nişanlısı var:))

Anne olarak sizi tebrik ediyorum. Kızınızın gelişimini yakından takip ediyorsunuz.

Benim annem sizin gibi olmadı.Önce tüylenme başladı sonra 10.5 yaşında adet oldum.
Sonrada tüylenme problemi peşimi bırakmadı.
Boyum 161 ama hiç öğle gözükmüyorum , birkaç santimi kilo aldı. Yoksa 164 falan olmam lazımdı.
Endişe etmeyin ,umarım bir sorun çıkmaz .

yalnız 12 yaşında adet görmek erken ergenlik değildir bunu da bilin..

canım ben 12 yaş erkendir demedim bende zaten 13 yaşında oldum..ama kızım bu gidişle 10 yaşında regl olucak bu yüzden tedirginim..acaba hangi yaşta olduğumuz boyumuzu etkiliyomu diye sordum bu soruyu..kendimde kısa boylu olduğum için merak ettim..

teşekkür ederim mamafih..boyunuz o kadarda kısa kalmamış iyisiniz yine...ben 13 ümde oldum regl ama boyum 1.60 :)

İlkokula 5 yaşında başladım..
9 yaşında,yani 5. sınıfı bitirip yaz tatiline girdiğimiz de adet oldum..
Tuvalete gittim..bi baktım kan içindeyim..
aaa ablamınkinden olmuşum dedim..
Annemle ablam aradı tesadüfen,telefonda "abla bende senin olduğundan oldum" dedim..
Babam dışarı çıktı 5 dk sonra elinde gazeteye sarılı o,kapkalın kanatsız orkidlerden vardı..Orkidin ilk yıllarıydı daha:))
O gün bugündür ,27 yaşındayım, her 28. günde adet olurum..
Dezavantajı bol bi durum..
herşey zamanında güzel..
Umarım zamanında olur kızınız..

allah tamamına erdirsin inşallah mutluluğunu..insan evlatları için herşeyin en iyisini en güzelini istiyo ama bazen elimizden bişey gelmiyo...yaşıtlarıyla bir olsun çocukluğuna doysun istiyorum :26:

İyi, çok sevindim tahlillerin temiz çıkmasına...

Evet erken regl olma boyunun uzamasını etkiliyor ne yazık ki...

Umarım hormon tetkikleride temiz çıkar...

Öncelikle inşallah kızınızın hormonları vs. de iyi çıkar.
Regl durumunun boyu etkilemesi önemli sanırsam ama tek etken değil.
Mesela kızınızın iştahı vs. yerindeyse korkacak birşey yok.
Ben 14 yaşımda oldum ama iştah yoktu.Boyum 1.52 oldu kaldı.
Veya genetik.Onu da es geçmemek gerek.

canım hiç sıkma canını benimde kızım 8 yaşında aynı belirtileri verdi bende götürdüm doktora bu çocuk bu yaşta regl olursa başa çıkamaz durdurun dedim :) ne kadar test varsa yapıldı kandı idrardı guatırdı hormondu herşey normal çıktı benim kızımda yaşıtlarına göre daha iriydi test sonuçlarını doktora götürdüm herşey normal dedi ilaç veremem çocuğun gelişimi böyle regl olmak zorunda durdurma olmaz 7 yaşında bile regl olanlar var dert etmeyin dedi ve 9 yaşında regl oldu. sende kızını piskolojik olarak buna hazırla derim korkmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…