• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 yaşındaki kızımda damak darlığı..

banusultan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2010
4.284
1.903
248
dökülen süt dişleri pirinç tanesi kadar olunca yerine gelen kalıcılar minik çenesine fazla geldi.teşhisimiz damak darlığı.haftaya panaromik film sonrası tedaviye başlayacağız..bunu yaşayan kişilerden fikir edinmek istiyorum,hangi basamaklar uygulanıyor,neler yaşadınız,tavsiyeleriniz varsa duymak isterim.

hareketli apareyler kullanılacaktır muhtemelen onun dışında her hasta özeldir başkasının tedavisi sizi yanlış yönlendirebilir ama bazen diş çekimleri yapılır gerçi panaromiğe göre doktorunuz söylemiştir çekim olup olmayacağını

hareketli apareyler kullanılacaktır muhtemelen onun dışında her hasta özeldir başkasının tedavisi sizi yanlış yönlendirebilir ama bazen diş çekimleri yapılır gerçi panaromiğe göre doktorunuz söylemiştir çekim olup olmayacağını
cavabınız için teşekkürler..
filmimiz haftaya çekilecek,dediğiniz çok doğru her hastanın tedavi süreci de farklı oluyordur.ama genel basamaklar hakkında da çok bilgim yok.doktorumuz da pek konuşkan değil maalesef..niye soruyorsunuz,yapınca görürsünüz der gibi bir havası var..konu çocuk olunca da bir anne olarak endişeleniyorum.başka doktor alternatifim de olmayınca sizlere danışmak istedim..kızımı da bilgilendirip tedaviye hazırlamak istiyorum..

o zaman basitçe anlatıyım : ) filminiz çekilince ayrıca muayeneylede doktor belli dişlerin çekilmesini isteyebilir ama 8 yaşında daha kalıcı dişler tamamlanmadığından ne yapılacağından yani çekim olup olmayacağından emin değilim . ama dediğim gibi kullanacağı şey hareketli ağız içi apareyler . bu kadar yardımcı olabiliyorum çünkü diş hekimliği öğrencisiyim : )

Back