• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 banka 7 bin kişiyi işe alacak

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
2015’te zor bir yıl geçiren bankacılık sektörü, 2016’da işe alımlarda temkinli davranacağı benziyor.
Sitene Ekle
8-banka-7-bin-kisiyi-ise-alacak-6421317.Jpeg

Bankalar 2015’te şube açılışlara ve istihdam açısından vasat bir yıl geçirdi. Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) verilerine göre çalışan sayısı bir önceki yılın aynı dönemine gövre 2506 kişi, Aralık yılsonu rakamlarına göre 719 kişi artarak 201.605 oldu.

Bu son 5 yılın en düşük artışı. 2016 da benzer şekilde geçeceğe benziyor. Burcu Özçelik Sözer’in Hürriyet İK’daki haberine göre şube ve istihdam rakamlarını açıklayan 8 banka çalışan sirkülasyonunu da göz önüne alarak 7 bin kişiyi işe alacak.

8 BANKA AÇIKLADI

İşte o bankalar ve 2016’da işe alınacak bankacı sayısı

*Ziraat Bankası ………............ 750

*Garanti Bankası …………...2.000

*Akbank……………………....1.500

*Finansbank ………………...2.000

*ING………………………..........230

*Odeabank ………………….....350

*T-Bank……………………........100

*Burgan Bank ……………........100

*Toplam ……………………..7.030

http://www.milliyet.com.tr/8-banka-7-bin-kisiyi-ise-alacak/ekonomi/detay/2167076/default.htm

Kpss kaç puan gerekiyor ki.
Başvuru Şartları ne ki
Acaba bana uyar mı ki
o_Oo_O

Bankalar kpss aramaz pek, kendileri sınav yapar.
30 yaşından gün almamak, üni mezunu ya da yüksekokul mezunu olmak (sınavları ayrı yapılıyor)..
Bunların dışında pek bişey aramazlar.

Püü yaştan kaybettik desene.:KK45:
Ama bir araştırmak lazım bunu
Buradaki bankalara bir uğrayayım o_O

ziraatin sınavına girmiştim herhalde bir 15-20 sene önce, kıl payı kaçırmıştım, iyi kaçırmışım diyorum şimdi, herşeyde bir hayır vardır

finanbankın sınavını kazanıp gitmemiştim...
şimdi çalışanlardan biri tanıdık 1100-1300 arası alıyorum dedi. şok oldum.

İşletme,iktisat mezunu birde banka müdür akrabanız varsa kazanmak mümkün torpili olmayan mülakattan geçemiyor , duyurulur
30 yaşından gün almamak, üni mezunu ya da yüksekokul mezunu olmak (sınavları ayrı yapılıyor)..

İşletme,iktisat mezunu birde banka müdür akrabanız varsa kazanmak mümkün torpili olmayan mülakattan geçemiyor , duyurulur

Ne işletmesi, ne iktisatı ema. İki kuzenim var biri gıda teknikeri biri kimya teknikeri ikisi de devlet bankalarında şu an. İibf mezunları giremiyor artık alakasız branşlar giriyor bankalara.

Püü yaştan kaybettik desene.:KK45:
Ama bir araştırmak lazım bunu
Buradaki bankalara bir uğrayayım o_O

Bankalar uğramana gerek yok. Ziraatin bugün açılıyor başvuruları. Diğerleri de açar yakında. Para yatırıp internet üzerinden başvuru yapacaksın.
Yaş sınırı devlet bankaları için 30 özeller için 27. Tutmuyorsa boşuna para kaptırma.

Bizim akraba bu şekilde girdi ondan yazdım ama özel bankaydı tabi devlet bankası kesin torpil gerekiyor , haksızlık her yerde var
Ne işletmesi, ne iktisatı ema. İki kuzenim var biri gıda teknikeri biri kimya teknikeri ikisi de devlet bankalarında şu an. İibf mezunları giremiyor artık alakasız branşlar giriyor bankalara.

sanırım ilk eleme için bazı bankalar KPSS den 70-80 örnek veriyorum almış olmak, KPDS'den bilmem kaç almış olmak gibi ön eleme kriterleri istiyor.

Bankalar uğramana gerek yok. Ziraatin bugün açılıyor başvuruları. Diğerleri de açar yakında. Para yatırıp internet üzerinden başvuru yapacaksın.
Yaş sınırı devlet bankaları için 30 özeller için 27. Tutmuyorsa boşuna para kaptırma.
vay be ben yaşlandım demek ki.
Özelden çıksam yine özelde iş bulamam demek ki bu yaşla:KK14:

2015’te zor bir yıl geçiren bankacılık sektörü, 2016’da işe alımlarda temkinli davranacağı benziyor.
Sitene Ekle
8-banka-7-bin-kisiyi-ise-alacak-6421317.Jpeg

Bankalar 2015’te şube açılışlara ve istihdam açısından vasat bir yıl geçirdi. Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) verilerine göre çalışan sayısı bir önceki yılın aynı dönemine gövre 2506 kişi, Aralık yılsonu rakamlarına göre 719 kişi artarak 201.605 oldu.

Bu son 5 yılın en düşük artışı. 2016 da benzer şekilde geçeceğe benziyor. Burcu Özçelik Sözer’in Hürriyet İK’daki haberine göre şube ve istihdam rakamlarını açıklayan 8 banka çalışan sirkülasyonunu da göz önüne alarak 7 bin kişiyi işe alacak.

8 BANKA AÇIKLADI

İşte o bankalar ve 2016’da işe alınacak bankacı sayısı

*Ziraat Bankası ………............ 750

*Garanti Bankası …………...2.000

*Akbank……………………....1.500

*Finansbank ………………...2.000

*ING………………………..........230

*Odeabank ………………….....350

*T-Bank……………………........100

*Burgan Bank ……………........100

*Toplam ……………………..7.030

http://www.milliyet.com.tr/8-banka-7-bin-kisiyi-ise-alacak/ekonomi/detay/2167076/default.htm
Anlamadığım bir şey var. Bunların hepsi yeni şubeler için olmasa gerek.
Bankalarda çok fazla eleman sirkülasyonu oluyor.
Ben şahsen çalıştığımız bankaları arıyorum da devlet bankarı dışında bir konuştuğumla 1 sene sonra yeniden konuşmak pek mümkün olmuyor.

sanırım ilk eleme için bazı bankalar KPSS den 70-80 örnek veriyorum almış olmak, KPDS'den bilmem kaç almış olmak gibi ön eleme kriterleri istiyor.

Yok gişe memurluğu ya da uzman yardımcılığında kpss kpds şartı aranmıyor. Daha üst pozisyonlar için genelde koyuyorlar o şartları. Ama bu alınacaklar genelde alt kadrolar.

vay be ben yaşlandım demek ki.
Özelden çıksam yine özelde iş bulamam demek ki bu yaşla:KK14:

Bulursun bulursun, bunlar tecrübesiz bankacı şartları. Yıllarca eğitecekler, lisanslar falan alınacak uzun işler. O yüzden sanırım yaş sınırı koyuyorlar. Yoksa herhangi bir alanda tecrübe varsa iş bulunur. Sen yine de bu ara çıkayım falan deme piyasa rezalet.

Yok gişe memurluğu ya da uzman yardımcılığında kpss kpds şartı aranmıyor. Daha üst pozisyonlar için genelde koyuyorlar o şartları. Ama bu alınacaklar genelde alt kadrolar.

Bulursun bulursun, bunlar tecrübesiz bankacı şartları. Yıllarca eğitecekler, lisanslar falan alınacak uzun işler. O yüzden sanırım yaş sınırı koyuyorlar. Yoksa herhangi bşr alanda tecrübe varsa iş bulunur. Sen yine de bu ara çıkayım falan deme piyasa rezalet.
çok sıkıldım aslında var ya.
Yani ne bileyim insan bazen hayatı bir yerden resetlemek istiyor.
Diyorum eşim aileden zengin olsaydı. Okul kapanır kapanmaz kızımı alıp Bodrum'a gitseydim. Ihlamur ağaçları altındaki bahçemizde kahvaltımı yapıp, denizimize girseydik, canım sıkıldığı zaman atlasaydım arabay eve gelseydim.
Ama bunları yapmak için yaz tatilini ve senelik izin sıranı beklemen gerekiyor ve sayılı günler içinde geri dönmen.
Kış insanı bunalıma sokuyor yaa:KK14:

çok sıkıldım aslında var ya.
Yani ne bileyim insan bazen hayatı bir yerden resetlemek istiyor.
Diyorum eşim aileden zengin olsaydı. Okul kapanır kapanmaz kızımı alıp Bodrum'a gitseydim. Ihlamur ağaçları altındaki bahçemizde kahvaltımı yapıp, denizimize girseydik, canım sıkıldığı zaman atlasaydım arabay eve gelseydim.
Ama bunları yapmak için yaz tatilini ve senelik izin sıranı beklemen gerekiyor ve sayılı günler içinde geri dönmen.
Kış insanı bunalıma sokuyor yaa:KK14:

Hiç sorma o kış depresyonu bende de var. Hava soğuk, kapalı, günler kısa... Bugün avutuyorum kendimi en kısa gün geldi yavaş yavaş uzayacak yaz gelecek diye.
O keyfi bizim gibiler ancak çocuklar üniversiteyi bitirdikten sonra elde eder cicim. Ya da lotoyu falan vurmak lazım.

Hiç sorma o kış depresyonu bende de var. Hava soğuk, kapalı, günler kısa... Bugün avutuyorum kendimi en kısa gün geldi yavaş yavaş uzayacak yaz gelecek diye.
O keyfi bizim gibiler ancak çocuklar üniversiteyi bitirdikten sonra elde eder cicim. Ya da lotoyu falan vurmak lazım.
Bugün en uzun gece demi?
ay gecelerin de tadı çıkmıyor ki erken kalkınca.
Ben 6,30 da evden çıkıyorum.
ay valla beni ne doktorlar, savcılar istedi de ala ala kocamı aldım.:KK48::KK48:

Aman rahata alıştım ben bu saatten sonra çalışmam zaten:KK53::KK53:

Bugün en uzun gece demi?
ay gecelerin de tadı çıkmıyor ki erken kalkınca.
Ben 6,30 da evden çıkıyorum.
ay valla beni ne doktorlar, savcılar istedi de ala ala kocamı aldım.:KK48::KK48:

Ahaha, madem öyle boşa doktoru savcıyı tavla :KK53:

6.30 çok erkenmiş yav. Kaçta başlıyor ki mesai?

Back