8 aylik yuz ustu basini kaldirmayan bebek

Petitonunannesi

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2022
10
1
1
27
Kizlar oğlum 8 aylik neredeyse bu 8 ay 8cindr toplamda 4 ay hastanede yatarak gecirdik.Surrkli hastalandı.Rota covid bronşit bağırsak enfeksiyonu kanda enfeksiyon derken kabus gibi günlerdi.Kendim anasinif ogretmeniyim evet çok duyduk her bebeğin gelişimi farklıdır diye ama iş anne olunca öyle olmuyormuş Neyse 8 aylik oğlum desteksiz oturuyo ama tam dönmesi yok sadece sağa sola dönüyor.Yuz üstü yatarken kafasını çok az kaldiriuo.Sırt ustuykende biz elinden tutunca kaldırıyor kendi kendine kaldıramıyor kafasını yani oturur pozisyona geçemiyor.Cok doktora gittik bir sürü tahlil alındı bazı genetik testler istendi emar çekildi hepsi temiz cikti şimdi de tüm gen taraması yapicaz şimdi ben araştırınca serebral palsi gibi şeylerde çıkıyor bilgisi olan varsa serebral palsinin tani yöntemleri nelerdir yani serebral palsi demek için hangi test verilmeli öyle bi şey olsaydı emarda cikarmiydi

Geçmiş olsun, serebral palsi hakkında bilgim yok ama sinir testi yaptırdınız mı kas güçsüzlüğü için?

Geçmiş olsun, serebral palsi hakkında bilgim yok ama sinir testi yaptırdınız mı kas güçsüzlüğü için?
Evet bir çok test yapıldı dediğim gibi emarda çekildi hepsi temiz cikti.Bazi genetik testlerde vermiştik onlarda temiz cikti şimdi tüm gen taraması istedi doktor salı günü onu vericez ama aklıma serebral palsi takıldı acaba öyle bi şey olsaydı emarda çıkarmıydi ya da tani yöntemleri neler

Serebral palsi beyin felci olduğu için mr da çıkardı. Ayrıca bebeğiniz evinde geçireceği vaktin çocuğunu hastanede geçirmiş bazı şeyleri geç yapması çok normal ben de bazı sebeplerden dolayı çok doktora götürdüm oğlumu acaba öyle mi böyle mi diye çok şükür bir problem çıkmadı mr, kan tahlilleri her şey temiz. Sizin de temiz çıkmış kendinizi üzmeyin.

Gercektrn inanılmaz etkileniyorum bu süreçten paranoyak oldum inşallah saglikli bir şekilde büyürler

Serebral palsi bilmiyorum ama benim oğlum 8 aylıkken desteksiz oturamiyordu ve baş boyun kontrolü çok iyi değildi . Doktorlar temiz diyince benim için sorun kalmadı. 8. Aya kadar dayanmıştım. Sonra hızla kontrolü sağladı. Ben sebebinin çok fazla kucakta tutmak olduğunu düşünüyorum asla yüz üstü durmasına müsaade etmemisti annem ve kv . Kolikti de hep kucakta olunca kaslarını gelistiremedigini düşünüyorum. İnşallah sizin çocuğunuz da hızla güçlenir

İnşallah çok tesekkur ederim

Cok gecmis olsun. Benim bebegim tombik oldugu icin yuvarlanmayi gec yapti, hala daha ben kaldirmadigim sürece oturur pozisyona geçemiyor. Kilosu nasil? Etrafındaki esyalara uzanip alabiliyor mu? Ayaklarina agirlik verip ayakta durmaya calisiyor mu?(destekli sekilde)

Evet oyuncakları almak için uzaniyor sağa sola çok hızlı bi sekilde dönüyor. Ayaklarına güzel basıyor yüz üstü bıraktığımda ayaklarına basıp poposunu havaya kaldırıyor bazen sırt üstüne dönüyor bazen kolunu kurtaramiyor.Ama yinede genel olarak yuzustundeyken sırt üstüne dönüyor ama sırt ustundeyken yüz üstüne dönmüyor.Kilosu çok düşük 6 kilo çok hastalık geçirdi alerjisi vardı kilo alımı çok yavaş

Okadar sıkıntı yaşamış hastane de kalmış güçsüz olması bence normal gibi. Bende hamilelikte yattım hep 4 ay oldu hala bazı hareketlerim kısıtlı o yavrum napsın annesi endişelenmekte çok haklısınız ama bol bol egzersiz yaptırın ozaman karın üstü. Umarım bir daha sıkıntı yaşamaz minik sağlıkla büyüsün inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…