Bebeğim 8 aylık olucak sütüm eskisi gibi değil malesef azaldı hissediyorum. Ek gıdaya başladık ama aman aman yemiyor çok seçiyor şimdiden göğsümü sıktığımda aslında süt geliyor ama endişeliyim mama alıp versem mi mesela sabah ögle akşam gibi ?
Bizim doktorumuz. 6 aya kadar sadece anne sütü veya mama. 1 yaşına kadar ise ana öğün olarak anne sütü yetmiyorsa mama olmali demişti . Yani. Bebeğiniz özellikle 1 yaşına gelene kadar anne sütünden, yokluğunda ise mamadan gerekli vitaminleri sağlayacak. Özellikle sindirim sistemi de buna göre çalışacak. Birden ek gıdaya yüklenirseniz, bağırsak sorunu da oluşabilir. O yüzden ben olsam sütüm yetmediği yerde mama verirdim.
Kardeşim anne sütü verdikten sonra doymuyorsa kesinlikle ek gidaya geçin. Mama vermeyin derim. Mamalari o kadar çok araştıran insan olarak söylüyorum anne sütü + ek gıda tavsiyesi verebilirim.
Olabilir şuan 8 aylık olucak kilosu 8200 doğum kilosu 3200 normal mi şuan. Birde sol elini bebeğim sürekli çeviriyor da çekiyor kafama takılan birşey daha var herkes niye konuşmuyor diyip duruyor kafama takıldı öyle alıyım konuşayım yapamıyorum evden çalışıyorum bunun için kendimi kötü hissediyorum dilini çekip tükürük çıkarıyor. Ben oynarken bağırdığımda oda bakıyor o kadar
Olabilir şuan 8 aylık olucak kilosu 8200 doğum kilosu 3200 normal mi şuan. Birde sol elini bebeğim sürekli çeviriyor da çekiyor kafama takılan birşey daha var herkes niye konuşmuyor diyip duruyor kafama takıldı öyle alıyım konuşayım yapamıyorum evden çalışıyorum bunun için kendimi kötü hissediyorum dilini çekip tükürük çıkarıyor. Ben oynarken bağırdığımda oda bakıyor o kadar
Bebeğim kız ödemeden sonra 3030 düşmüştü. 3 4 aylıkken ağu falan diyordu kendi kendine konuşuyor du şimdi yok konuşmuyor evde ikimiz varız sessiz ev onunla da alakası olur mu?
Bebeğim kız ödemeden sonra 3030 düşmüştü. 3 4 aylıkken ağu falan diyordu kendi kendine konuşuyor du şimdi yok konuşmuyor evde ikimiz varız sessiz ev onunla da alakası olur mu?
Nedir bu bazı insanlardaki mama karşıtlığı bilmem.Eğer sütünüz yetmiyorsa ayı itibariyle onun yerine koyabileceğiniz mamadır ek gıda değil.süt çocuğu daha onlar,alması gereken vitaminler var,vücudu ona göre hazır daha.Mama öcü değil.Sadece mama ile beslenen bebekler var.Doktorunuzla konuşun önce tabi.
Bir de konuşmuyor demişsiniz.Benim bebeğim de bi ara çok sessizdi.Şimdi kendi kendine bir şeyler anlatıp duruyor.Kitap okuruz,her yaptığımı anlatırım.Ekran görmez,bilmez.Bol bol müzik dinler,bence bunun da faydası çok.Kafaya takacağınız bir durum yok.
Bebeğim 8 aylık olucak sütüm eskisi gibi değil malesef azaldı hissediyorum. Ek gıdaya başladık ama aman aman yemiyor çok seçiyor şimdiden göğsümü sıktığımda aslında süt geliyor ama endişeliyim mama alıp versem mi mesela sabah ögle akşam gibi ?
Başka bir hesaptan yazıyorum merak ediyorum neden hesabım askıya alındı.. küfür mü etmişim uygunsuz bir sorumu sormuşum daha da kullanmıyorum sayfanızı